Sztárok

Horgas Eszterről megdöbbentő dolog derült ki

A fuvolázás kemény fizikai munka – ezt Horgas Eszter sem tagadja. A fuvolaművész elárulta, mennyire viselte meg a testét és az egészségét a zenélés.

Nekem már kicsit olyan ez a hangszer, mintha egy testrészem lenne. (…) Szárnynak nevezném, mert nagyon jókat tudok vele repülni” – mondta el Horgas Eszter Veiszer Alindának a Zsidó Művészeti Napok felkérésére készült interjúban.  A szakítását terápián kezelő fuvolaművésznek még ma is napi 7-8 órát, de előfordul, hogy napi 10 órát van a kezében a fuvola.

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Veiszer Alindának arra a kérdésére, hogy mennyit bír ki víz alatt, vajon sokkal többet, mint egy normális ember, hiszen egy fuvolásnak tüdő kell a zenéléshez, a tavaly Budapest díszpolgára címben részesülő Horgas Eszter a következőt válaszolta: „Erről még nem beszéltem senkinek. Pár éve elmentem röntgenre, és megnézték a tüdőmet, és kiderült: 30 százalékkal nagyobb a tüdőm, mint egy átlagembernek. Egészen megdöbbentő, mert nem vagyok egy nagydarab ember, és 30 százalék azért nagyon jelentős. A fuvola nagyon kemény fizikai munka.” Majd hozzátette: a nyakcsigolyája pedig a napi 7-10 órai zenéléstől az ellenkező irányba van dőlve.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top