Sztárok

Menyasszonyok a sztárvilágban: rossz ómen a hosszú jegyesség?

Javában tart az esküvőszezon, sok nő álma válik valóra, de vannak, akik az eljegyzéssel is megelégszenek. Melyik menyasszony a rekorder? Ki az, akinek az esküvőjéről a legkevesebbet hallani? Vannak örök menyasszonyok? Összeszedtük a legeket.

Menyasszony: Eljegyzés után esküvőre készülő lány, vagy friss házas – írja a wikipedia. De mi van akkor, ha elhúzódik a jegyesség? Kell-e keresni az okokat a hosszú jegyesség mögött, vagy egyszerűen arról van szó, hogy nem a papír tartja össze a kapcsolatokat? Kevésbé törékeny egy kapcsolat, ha „csak” lánykérésig jutott a pár?

Régebben az eljegyzéskor szokás volt megmondani, mikor tervezi a pár az esküvőt. Jó, voltak praktikus szempontok, mint hogy mikor van tele az éléskamra, mikor érnek rá jobban a vendégek, nem lehetett ünnepnapon, és legalább egy hónapot kellett várni, de ezt leszámítva, ha valaki sokáig húzta az jegyességet, az mindenkiben kétséget ébresztett: vajon tényleg komolyak-e a szándékaik? 

Ma már persze az eljegyzés nem annyira családi nyomás vagy társadalmi elvárás, inkább divat, és mint ilyen sok minden változott. Talán csak a jelentése nem: ezzel a férfi kifejezi, hogy komolyan gondolja a kapcsolatot. Igaz, ez nem feltétlenül jelenti, hogy házasodni is akar, a nőknek viszont a felmérések szerint sokkal fontosabb, hogy menyasszonyként bevonuljanak, és örök hűséget fogadjanak. Noha manapság ez is inkább a külsőségek miatt, hiszen e nélkül is együtt tud élni a párjával, mondják is sokan, hogy a házasság csak papír, és semmin nem változtat, legfeljebb nehezebb különválni. De van olyan is, aki az élettársi viszonyt váltja fel a jegyességgel, vagy a gyerekek miatt egyfajta gesztus. A lényeg, hogy kevesen sietnek az oltár elé, és míg régebben ez ritka volt, ma már gyakorlatilag elfogadott, legalábbis ezt gondoljuk. És közben mégis kellemetlenné válik az eljegyzett nőnek, amikor az esküvőről kérdezik. Ezt van, aki humorral igyekszik venni, van aki (látszólag vagy tényleg) nem foglalkozik ezzel a témával, és van, akinek tényleg az eljegyzés volt az álma, de ennél többre vagyis a nagy fehér ruhás felhajtásra nem vágyik, és azért ott a kisördög, hogy az elnyújtott eljegyzés igazából rossz ómen, mert nincs mögötte valódi házasodási szándék. Mindenre akad példa a sztárvilágban. Nézzük!

Esztergályos Cecília – Már feleség, de igazából még menyasszony?

2013-at írtunk, amikor először elkezdtek arról cikkezni a lapok, hogy Esztergályos Cecília újra hozzámenne a hatodik férjéhez, akivel húsz éve nem alszik együtt. A helyzet elég különleges, megpróbáljuk kibogozni. A művésznő ugyan polgári ceremónián kimondta az igent Fonyódi Péternek, de egyházi esküvő nem történt. A házaspár úgy tervezte, hogy 2014-ben a templomban is egybekelnek. Hamar kiderült azonban, hogy a férjnek egyszer már volt templomi esküvője, így 2015-ben Esztergályosék arról nyilatkozta, hogy szükségük lesz a pápa engedélyére is. Az egyházi esküvőre azóta is várnak, de a kapcsolatuk erősebb, mint valaha.

Esztergályos Cecília és Fonyódi Péter (Fotó: smagpictures.com)

„A mi házasságunkból még nem halt ki a romantika. Harminckét év után is szoktunk randizni. És nem is mindig kettesben. Ma például jön az egyik unoka. Először főzök neki valami finomat, utána elvisszük moziba. Nekünk ma ez jelenti a randevút. Szeretni és szeretve lenni. Ez a lényeg!”  – nyilatkozta 2017-ben.

Gaál Noémi – Annyit láttuk esküvői ruhában, de közben egyszer sem

Mintha csak a mindig mosolygó, kedves szerelmespár lenne a szomszédból. Így tekintettük Gaál Noémire és Maloveczky Miklósra. Ráadásul legalább ennyire ismertük a pár életét is, hiszen hosszú évekig, gyakran keresték meg őket a magazinok azzal, hogy meséljenek a magánéletükről. Tizennégy évig voltak együtt, és a lánykérés nem sokkal a megismerkedésük után megtörtént. Az esküvő azonban valahogy mindig elmaradt, bár Noémit többször felkérték a magazinok, hogy viseljen a címlapon esküvői ruhát, párjával még 2016-ban úgy nyilatkoztak, hogy nem egy papír tartja őket össze. A hivatalos ceremónia nélkül is feleségemnek hívta Miklós Noémit. Aztán tizennégy év után valami megváltozott. Áprilisban már arról lehetett olvasni, hogy a jegyespár különköltözött. A férfi végül a Best magazinnak így beszélt a szakításról.

Maloveczky Miklós és Gaál Noémi (Fotó: Birton Szabolcs/smagpictures.com)

„Több mint fél éve külön élünk, a közös ügyekről néha beszélünk, de lezártnak tekintjük a kapcsolatunkat. Sokan találgatták, mi áll a háttérben, de őszintén megmondom, hogy nincs eltitkolt problémákról, harmadik félről szó, egyszerűen elfáradt a kapcsolatunk.” Gaál Noémi tizennégy évig volt menyasszony.

Jennifer Hudson – Egy tragédia miatt halogatták az esküvőt

2008-ban az énekes-színésznő 27. születésnapján, David Otunga feltette a nagy kérdést, és gyűrűt húzott kedvese ujjára. Hogy tervezgették-e az esküvőt? Bizonyára, ám erre alig egy hónapjuk volt. Ugyanis néhány héttel a lánykérés után, Jennifer Hudson anyját, testvérét és unokaöccsét meggyilkolta az énekesnő sógora. Otunga a legnagyobb fájdalomban és gyászban is ott volt menyasszonya mellett, és érthető módon az esküvőt és a ceremóniát nem erőltették. Egy évvel később egy kisbabával lett erősebb és nagyobb a családjuk.

David Otunga és Jennifer Hudson gyerekükkel Daviddel (Fotó: Jason LaVeris/FilmMagic)

„Biztosan lett volna megfelelő alkalom arra, hogy összeházasodjunk, de nem éreztük szükségét. Ő itt van velünk. Nem megy sehová. Ez minden, amire szükségünk van a fiammal” – nyilatkozta még három éve Hudson. Nem lett igaza. Kilenc évvel az eljegyzés után kapcsolatuk kihűlt, és esküvő helyett a közös gyerekfelügyeletről kezdtek tárgyalni, majd a férfi elköltözött.

Oprah Winfrey – Az amerikai rekorder

Hollywood leghosszabb jegyességét könyvelheti el Oprah Winfrey, akinek a szerelme 1993-ban húzott gyűrűt az ujjára. Ám esküvőnek semmi híre.

„Mi történne, ha valóban összeházasodnánk, és nem csak jegyesek lennénk? Szerintem akkor nem lennénk már együtt”– mondta a műsorvezető-üzletasszony a Vogue magazinnak, majd így folytatta: „Mindenkinek mást jelent a férj és a feleség kifejezés, számomra hagyományos értelemben nem ettől függ, hogy két ember összetartozik-e.”

Stedman Graham és Oprah Winfrey a 75. Golden Globe díjátadó gálán (Fotó: Michael Kovac/Getty Images)

Csobot Adél a nagy titok

2017 szeptemberében jártunk, amikor Istenes Bence az Instagramon közölte, hogy megkérte párja, Csobot Adél a kezét. Ekkor már volt egy kisfiuk, Natan. Néhány héttel később pedig látványos esküvői ruhás fotózáson vett részt az énekesnő.

„Hatalmas, mesébe illő lakodalmat képzeltem el, olyat, mint a királykisasszonyoknak és a hercegnőknek van. Sokszor felpróbáltam anyukám menyasszonyi ruháját,  gondolatban meg is terveztem, milyen lesz a nagy nap. Persze, az elképzeléseim azóta néhány dologban megváltoztak. Egyedi, letisztult és különleges ruhám lesz, olyan, amilyen csak nekem van” – nyilatkozta akkor Adél a Best magazinnak. Azóta megszületett a jegyespár második gyermeke, Ádin is, ám az esküvőre még nem került sor. Amikor néhány hónapja Csobot Adéltól megkérdezték, hogy melyek azok a kérdések, melyekre nem igazán szeret válaszolni, határozottan kiemelte, hogy az, amikor arról faggatják, mikor lesz már az esküvő.

Csobot Adél és Istenes Bence a 2019-es Story Gálán (Fotó: Schumy Csaba/smagpictures.com)

Alessandra Ambrosio – Tíz év és két gyerek után döntöttek a szakítás mellett

2008-at írtunk, amikor a szupermodell bejelentette, hogy az ujján csillogó hatalmas gyűrű bizony azt jelenti, hogy eljegyezték. A boldog és büszke vőlegény nem más volt, mint Jamie Mazur üzletember. Még abban az évben megszületett a pár első gyermeke, majd négy évvel később a második csemete is világra jött. Az idő telt, ám nagyszabású esküvőről nem esett szó, Ambrosia ujján továbbra is ott csillogott a gyűrű, egészen 2018. március 17-ig, amikor közleményben tudatta, hogy tíz év után nem menyasszony többé, szakítottak a gyermekei apjával.

Alessandra Ambrosio és Jamie Mazur (Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

A három legdrágább eljegyzési gyűrű Hollywoodban

3. A harmadik legdrágább jegygyűrű egy 33,19 karátos, Asscher csiszolású, gyűrűbe illesztett Krupp gyémánt, melyet Richard Burton adott Elizabeth Taylornak, aki csaknem mindennap és minden filmjében viselte. 2011-ben 8,8 millió dollárért talált gazdára.

2. 8,5 millió dollárt ért az a Lorraine Schwartz ékszer, amelyet Kanye West adott Kim Kardashiannak az eljegyzésükre. Ezt a gyűrűt azonban Párizsban ellopták, amikor a celebnőt megtámadták egy üres lakásban. Kárpótlásul kapott egy 15 karátos, D Flawless gyémántot, amint szintén Lorraine Schwartztől szerzett be az ura.

1. Bizony a legdrágább eljegyzési gyűrű Mariah Carey ujján csillogott. Ez egy 35 karátos smaragdékszer volt, amit Wilfredo Rosado készített. A gyűrűt James Packer milliárdos húzta az ujjára, de az esküvőre már nem került sor, Carey pedig megtartotta az ékszert. Valamire csak jó lesz.

Nyertes Zsuzsa – A magyar rekorder

Negyvenöt éve van együtt Nyertes Zsuzsa és kedvese, Attila. A színésznő tizenhat éves volt, amikor megismerkedett szerelmével. Szeretik egymást, ám az esküvő eddig mindig elmaradt. Ha úgy alakul, akkor az évtizedek óta tartó eljegyzés ötvenedik évfordulóján mondják ki egymásnak az igent Attilával. Egy korábbi interjúban Nyertes Zsuzsa elmondta, hogy egyszerű esküvőt képzel el, templomi ceremóniával. Idén januárban aztán előrébb hozta ezt a dátumot.

„Az is megtörténhet idén, hogy férjhez megyek” – mondta sokat sejtetően a Blikknek, majd hozzátette, számára egyáltalán nem a jogi forma, hanem egy szép templomi esküvő lenne a fontos.

Nyertes Zsuzsa férjével és lányával (Fotó: Birton Szabolcs/smagpictures.com)

Katalin hercegné – Akire gúnynevet ragasztottak

Kicsit eltér helyzete a többiekétől, de azért beleillik a sorba Katalin hercegné is. Még Kate Middletonnak hívták, amikor 2003-ban randizni kezdett Vilmos herceggel az egyetemen. Egészen 2007-ig voltak együtt, amikor a szakítás mellett döntöttek. Vilmost ezután gyakrabban lehetett más lányokkal látni, míg Katalin várt, és várt, és egyedül maradt. Ekkor már csak Waity Katie-nek kezdte csúfolni a brit sajtó, utalva ezzel arra, hogy Katalin örökké arra vár, hogy eljegyezzék, és megházasodjon. Végül 2010 novemberében bejelentették, hogy Vilmos néhány héttel korábban megkérte Katalin kezét, a következő év tavaszán pedig az esküvőt is megtartották.

Katalin és Vilmos az eljegyzés után (Fotó: the Middleton Family/Clarence House via GettyImages)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top