Sztárok

Jennifer Hudson meggyilkolt szeretteit siratta a Grammy-gálán

Közép-európai idő szerint vasárnapról hétfőre virradóra kiosztották Amerika legjelentősebb zenei díját, a Grammyt. Az élete első Grammyjét átvevő Jennifer Hudson könnyek között mondott köszönetet az ősszel tragikusan elhunyt szeretteinek.

A gálán a brit Coldplay együttes három díjat zsebelt be, köztük az év daláért és az év rockalbumáért, mégsem ők lettek a legjobbak. Öt-öt díjat nyert Robert Plant és Allison Krauss Raising Sand, valamint Lil Wayne Tha Carter III című albuma. Plant és Krauss az év felvételéért és az év albumáért járó fődíj nyertese. Lil Wayne-nek öt díj jutott a nyolcból.

A száztíz kategória jelöltjei között magyarok is voltak. Sajnos a Takács-kvartett nem nyert a kamarazenei kategóriában, s nem kaptak díjat azok a lemezek sem, amelyeknek Fischer Ádám és Eötvös Péter volt a közreműködője.

Az este legmeghatóbb pillanata az volt, amikor az Oscar-díjas Jennifer Hudson debütáló albumáért könnyek között átvette élete első Grammy-díját. A 27 éves énekesnő Istennek köszönte meg, hogy segített neki túlélni ezt a nehéz időszakot. „Köszönöm a családomnak, akik a mennyből vigyáznak rám, és a családomnak, akik ma is velem vannak” – mondta elcsukló hangon. Az énekesnő édesanyját, bátyját és unokaöccsét ősszel brutálisan meggyilkolták.

(Forrás: MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top