Sztárok

Bajusz nélkül is felismered a ma 100 éves Bálint gazdát?

Ma 100 éves Báint György, akit legtöbben Bálint gazda néven ismerünk. Azt hiszem, nem túlzás azt mondani, hogy ő azon kevesek egyike, akiket az egész ország szeret.

Az elmúlt hetekben már többször is szóba került, hogy Bálint gazda 100 éves, még a Reuters hírügynökség is felfigyelt rá. A ma is aktívan dolgozó kertészmérnök lelkesen mesélt a növényekről, és arról, hogy szerinte a legcsodálatosabb dolog a környezet gondozása. Persze, az életkorára is kitértek, és Bálint gazda csak annyit felelt: a hosszú élete titka, hogy egész életében olyan dologgal foglalkozhatott, amit szeretett. Erről nekünk is mesélt, a vele készült videós interjút is meg tudod itt nézni: 

Bálint gazdaként emlegetjük Bálint Györgyöt, amióta az eszemet tudom, és gyakorlatilag alig változott: ugyanaz a jó kedélyű, lelkes ember, aki csupa szeretettel mesél. Valahogy így:

Pontosabban, ugyanaz a lelkes ÉS bajszos ember, mert valahogy ez is hozzátartozik Bálint gazdához. Pedig, nyilvánvaló, hogy ez nem volt mindig így, bár 49 éves korában már biztosan. 

Bálint György itt már a jellegzetes bajusszal, 49 évesen (Fotó: Facebook/Bálint György)

Talán ezért, vagy talán mert egyszerűen nem vagyok ebben jó, de én nem ismertem rá a régi fotókon, amelyeken Bálint gazdának még nem volt bajsza.

Itt van néhány kép, amelyet Bálint gazda maga osztott meg, és olvashatod a hozzájuk tartozó történeteket is:

 

Megnézem
Összes kép (7)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top