nlc.hu
Sztárok
A bejárónőtől a fiatal barátnőig – ők a legfontosabb nők Arnold Schwarzenegger életében

A bejárónőtől a fiatal barátnőig – ők a legfontosabb nők Arnold Schwarzenegger életében

Arnold Schwarzenegger életében nagy szerepet játszott a nőkkel való kapcsolata, és ha a nőügyeit nézzük, akkor a színész máig a szerencse fia.

Idén július 30-án ünnepli 72. születésnapját Arnold Schwarzenegger. Kézenfekvő lenne felsorolni ez alkalomból a filmjeit, vagy idézhetnénk mondjuk a könyvéből, amiből megtanulhatunk úgy gondolkodni, mint az exkormányzó színész, de elviccelődhetnénk azon is, hogy a mai napig vitáznak az emberek, milyen magas is a sztár (jelenleg amúgy ott tart a történet, hogy a közönség szerint valahol 177 és 188 centi között van, Schwarzenegger saját bevallása szerint pedig 187 centi a pontos adat, de a cipőjétől a haján át rengeteg bizonyítékot felsorakoztattak arról az interneten, miért és hogyan hazudik a magasságáról a híresség). Mi viszont inkább azt néztük meg, kik voltak a legfontosabb nők az életében, mert mindegyiküknek nagy szerepe volt abban, hogy Schwarzenegger ismert és sikeres lett. 

Arnold Schwarzenegger egy rajongójával 1978-ban (Fotó: Barbara Alper/Getty Images)

Mama csak egy van

Az osztrák születésű Schwarzenegger apja rendőrként dolgozott. A 38 éves férfi 1945 őszén vezette oltár elé az akkor alig 23 esztendős Aurelia Jadrnyt. Míg az apa képtelen volt türelemmel meghallgatni gyermekét, és nagyon szigorúan nevelte, addig édesanyjával sokkal szorosabb kapcsolata alakult ki Arnoldnak. Apja azt akarta, hogy belőle is rendőr legyen, ám Aurelia arra ösztönözte fiát, hogy járjon valamilyen szakiskolába, és tanuljon szakmát. Miután testépítőből filmsztárrá avanzsált, Schwarzenegger egy 1987-es rövid videóban édesanyjával együtt vállalt szereplést. Ebből kiderül, hogy a mama rettentően büszke volt azokra a sikerekre, amiket az Egyesült Államokban ért el a gyermeke, és ha ránézett a Conan, a barbár plakátjára – amelyen a színész félpucéran, brutálisan izmos testtel feszített –, ő akkor is csak a „cuki” fiát látta.

Aurelia meglátogatta fiát a Vörös zsaru budapesti forgatásai alatt is, ám amikor kijött a film, kritizálta a plakátokat, mert nem mosolyog rajta az ő szépséges kicsi fia. „De anya, nem mosolyoghatok, hiszen egy komoly moszkvai zsarut alakítok” – kontrázott rá a színész.

Megnézem
Összes kép (3)

Aurelia 1998-ban hunyt el Ausztriában. Fia egyszer ezt mondta róla: „Senkinek nem lehet jobb édesanyja, mint nekem. Ő tanított meg arra, hogy szeretettel álljak az emberekhez, hogy legyek elkötelezett és kitartó. Ez hozta meg számomra a sikert. Olyan életet és olyan értékeket adott, amikért csak hálás lehetek neki.”

A feleség, egy álomházasságban

1986-ban szinte mindenki Arnold Schwarzenegger és John F. Kennedy egykori amerikai elnök unokahúga, Maria Shriver álomesküvőjéről beszélt. A jó családból származó újságírónő és az akkor már felkapott színész gyönyörű párt alkottak. A ceremóniára Massachusetts államban, egy nagyobb templomban került sor. Ötszáz vendéget hívtak el az esküvőre, a nyoszolyólány Maria unokatestvére, Caroline Kennedy volt.

Megnézem
Összes kép (3)

Miközben a színészi, majd a politikusi sikerek is egyre csak gyűltek Arnold életében, a családja is folyamatosan bővült. Maria négy gyermekkel ajándékozta meg férjét a házasság alatt: Katherine-nel, Christinával, Patrickkel és Christopherrel. Olyan idilli család volt az övék, amiről soha nem gondolta volna az ember, hogy valaha is kettészakad.

Ám 2011-ben a huszonöt éve tartó házasság véget ért. A botrány akkor robbant ki, amikor Maria megtudta, hogy férjének született egy fia a házvezetőnőtől, Mildred Patricia Baenától. Az asszony alig öt nappal az után adott életet Josephnek, hogy a színész és neje negyedik gyermeke is megszületett. Amikor Mildred nyugdíjba vonult, kamasz fia pedig egyre jobban kezdett hasonlítani a színészre, Maria megkérte a bejárónőt, hogy mondja meg: mégis ki a gyermek apja. A nő elmondta az igazat, Maria pedig azonnal lapátra tette a színészt.

Három évvel később, amikor Schwarzenegger az egyik Terminátor-filmet népszerűsítette egy tévéműsorban, úgy kezdett fecsegni a magánéletéről, mintha ahhoz tényleg mindenkinek köze volna. „Kétségtelen, hogy életem legnagyobb hibáját követtem el. Az is tény, hogy ami történt, az csakis az én hibám. Nem okolhatok mást. Én szúrtam el. Nem mutogatok senki másra. Most megpróbálom kihozni a legjobbat ebből a helyzetből…” – ecsetelte akkor a színész, majd hozzátette, hogy a házasságából született négy gyereke és Joseph is nagyon megértő, jól kezelték mind a kialakult helyzetet, amiért nem lehet elég hálás, hiszen ez egy szörnyű szituáció mindenkinek. 2018-ban hallottunk utoljára az egykori Schwarzenegger házaspárról. Mint kiderült, hét évvel a szakítás után sem voltak képesek hivatalosan elválni, a hírek szerint azért, mert nem kötöttek házassági szerződést, így a törvények értelmében mindent fele-fele arányban kéne megosztaniuk.

A bejárónő, aki gyermeket szült neki

Hogy a Guatemalában született Mildred Patricia Baena belegondolt-e abba, hogy titka egyszer kiderül, nem tudni. Az biztos, hogy a bejárónő, akit teherbe ejtett a színész, papíron az akkori férjét nevezte meg Joseph apjának. Azonban alig pár héttel azután, hogy Mildred hazavitte a gyermeket a kórházból, szakított a férjével, még ha a válási papírokat csak 11 évvel később, 2008-ban adta is be a bíróságon.

Mildred és Joseph (Fotó: Profimedia / Pacific Coast News)

Ahogyan Joseph nőtt, egyre jobban kezdett hasonlítani Arnoldra. Tudtam, hogy ő az apa, és ő (a színész – a szerk.) is nagyon csodálkozott, amikor néha találkoztak, de nem kérdezett semmit” – állította a Hello magazinnak Mildred. Erről az időszakról egy tévéműsorban beszélt Schwarzenegger is, ám ő máshogyan emlékszik a történtekre. Elismerte, hogy amikor Joseph hétéves lett, már nagyon hasonlított rá, és pontosan tudta, hogy az ő fia. Ennek megfelelően miközben Mildred továbbra is dolgozott a házban, a színész ezen felül is segítette „másik családját” anyagilag – legalábbis ő erről beszélt. „Nagyon nehéz és bizarr időszak volt ez. Csak azt mondogattam magamnak, hogy ezt most meg kell oldani” – mondta. 

Amikor 2011-ben Maria számára is kiderült, hogy Joseph egy viszonyból született, mindenki információkat próbált szerezni a bejárónőről. A TMZ akkor például azt állította, hogy Mildred megszállottan próbált hasonlítani Mariára, gyakran kért párkapcsolati tanácsokat a munkaadójától, és néha felvette a ruháit és az ékszereit is. Ezt ugyan soha nem ismerte el az asszony, de arról már beszélt, hogy hogyan kezelte a helyzetet Maria, amikor elmondta neki az igazat. „Mindketten zokogtunk, én térdre rogytam, ő pedig kérte, hogy keljek fel. Egymásba kapaszkodtunk, és mondtam neki, hogy ne Arnie-t hibáztassa, mert ez két emberen múlt. Kettőnk bűne volt.”

Mildred szerint gyermeke apja valójában jó ember, aki szenvedett, hogy a kialakult helyzet kiderült. Úgy hiszi, hogy Maria és Arnold egyszer még újra összejönnek. Ők egyébként nemigen beszélnek már a színésszel, ám Joseph nagyon is szoros kapcsolatot ápol az apjával. A diplomaosztóján például Schwarzenegger is ott volt.

Joseph Baena nagyon hasonlít az édesapjára, Arnold Schwarzeneggerre (Fotó: Charley Gallay/Getty Images)

A lányai

Ahogyan korábban említettük, a színésznek összesen öt gyereke van: három fia és két lánya. Az idősebbik lány, Katherine Schwarzenegger, aki 1989-ben született, 2010-ben könyvet írt, hogy segítsen a fiatal lányoknak az egészséges testkép és az önbizalom kialakításában, a diploma után pedig egy második kötettel is előállt a vizsgák utáni új életéről és arról, mennyire nehéz megtalálni azt az utat, amelyet kijelölt egy fiatal felnőttnek az élet. Még később aztán egy gyerekkönyv szerzője is lett.

2018 nyarán Katherine a magánéletével került be a hírekbe, ami nem is meglepő: akkor derült ki, hogy az éppen válófélben lévő színész, Chris Pratt a pasija. Januárban aztán az eljegyzést is megtartották, majd idén júniusban az esküvőre is sor került. A ceremónia helyszíne egy kaliforniai luxushotel volt, ahol természetesen a Kennedy család számos tagja, a büszke papa, Arnold Schwarzenegger, Pratt korábbi neje, Anna Faris és közös gyermekük, Jack is megjelent.

Katherine és Christina Schwarzenegger (Fotó: Stefanie Keenan/Getty Images)

Schwarzenegger másik lánya, Christina 1991-ben született, és a celebpartik gyakori vendége, emellett pedig volt már producer dokumentumfilmnél, és szerkesztőként is kipróbálta magát Gwyneth Paltrow kétes/nevetséges információkat megjelentető oldalánál, a Goopnál. Az sem titok, hogy egészen fiatal korában figyelemhiányos hiperaktivitási rendellenességet diagnosztizáltak nála, és az erre kapott gyógyszertől később függővé vált, de végül sikerült legyőznie az addikciót. Ha teheti, elkíséri apját annak európai útjaira, és gyakran tölt fel szüleivel közös fotókat is az Instagramra, amelyek alatt úgy utal magára, mint „apu kicsi lányára”. „Jobban szeretem az apámat, mint azt el tudná képzelni” – mondta egyszer a magánéletéről igazán keveset beszélő Christina.

Az új kedves

Arnold nem maradt sokáig egyedül a 2011-es botránya után, két évvel később újra párra talált. Választottja a nála 27 évvel fiatalabb gyógytornász, Heather Milligan lett, akivel a mai napig együtt van. Próbálnak feltűnéstől mentes, boldog életet élni, Milánótól Ausztriáig számos helyre elutaztak már együtt. Heather Milligan januárban Budapestre is elkísérte párját, amikor részt vettek Andy Vajna temetésén.

Arnold Schwarzenegger és barátnője, Heather Milligan az ausztriai Kitzbühelben (Fotó: Profimedia / Backgrid USA)

Nők, akiken elúszhatott volna mindene

Vagy annál is több. Nem egyszer előfordult, hogy Arnold Schwarzeneggert megvádolták zaklatással – például a kormányzóvá választása előtt is előálltak egy ilyen történettel, amiről azt hitték, véget vet a politikai karrierjének, de végül nem így történt. Akkor összegyűjtötték, hogy közel 25 év alatt hány nő számolt be hasonló esetről, és felelevenítették azt is, hogy 1977-ben a Oui magazin megszellőztette, micsoda orgiákon vett részt a sztár. Schwarzenegger mindezt elismerte, hozzátéve: néha bizony csúnyán viselkedett, de ezért elnézést is kért.

A színésznek öt ismertebb botránya volt: három nő azt állította, hogy a mellét fogdosta, egy, hogy a szoknyája alá nyúlt a sztár, egyikük pedig arról számolt be, hogy Schwarzenegger le akarta venni róla a fürdőruháját egy liftben. A szexuális zaklatási ügyei végül elültek, főleg, mivel a vádaskodások kezdetén mindig kiállt és elnézést kért, majd rögtön leszögezte, hogy rengetegen felnagyították a múltbeli eseményeket, az emberek pedig hittek neki. Részben minden valószínűség szerint azért, mert akkor még a felesége is ott állt mellette.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top