Sztárok

Kulcsár Edina: „A természetre bíztuk, hogy mikor jön a második baba”

Kulcsár Edina szépségkirálynőből lett üzletasszony, a munka megszállottja. Emellett családanya, feleség, barátnő, nővér és olyan személy, aki mindenkinek jót akar. Interjú.

Kulcsár Edina 2014-ben nyerte meg a Miss World Hungary-t, majd a világversenyen második lett, amit előtte és utána egy magyar lány sem tudott megugrani. A modellből lett üzletasszony üti a vasat rendesen, de mint mondja, egyáltalán nem bánja, hogy sokan munkamániásnak hiszik. Szeretne mindent megadni a kisfiának, ezért ha kell, az irodán kívül is dolgozik. Az a célja, hogy pár év múlva a vállalkozásai nélküle is működjenek, így már 100 százalékos figyelmet tud fordítani a családjára.

Szerinted mi az oka annak, hogy szépségkirálynőként senki nem tudott úgy befutni, mint te?

Nem szeretek ilyen okfejtésekbe belemenni, hiszen látom őket kívülről, de nem látok bele a mindennapjaikba. A kitartás, a szorgalom, a teherbírás nagyon fontos, én is éreztem néha úgy, hogy feladom, de mindig volt valami, ami átlendített a holtponton. Az elején minden egyes fontosabb eseményen ott kell lenni, és mindig mindenkivel kedvesnek lenni. Ha valaki ilyen típus, akkor menni fog neki, de ha nem, az egy idő után kibukik, ugyanis hónapokon, éveken keresztül nem megy a tettetés.

Kulcsár Edina igyekezett ott lenni a fontos eseményeken (Fotó: Vadnai Szabolcs)

Megfogalmaztad a céljaidat, amikor jelentkeztél a versenyre?

Nagyon kiforrott tervem nem volt. Két lábbal a földön járó ember vagyok, mindig próbálok optimista, de realista is lenni. Nincsenek elérhetetlen vágyaim. Mindig közeli célokat fogalmaztam meg. Számomra nagy kihívás volt a TV2 Aktív mint műsorvezetés, de talán mondhatom, megbirkóztam vele. Mindig próbálok apró célonként előrehaladni, ez eddig be is jött. Vannak távlati terveim a családommal kapcsolatban, de munka tekintetében sosem tudhatjuk, mit hoz a holnap… Sodródom az árral, és ha van egy olyan lehetőség, amivel azonosulni tudok, közel áll hozzám, azt megragadom.

Mit gondolsz arról, hogy az utóbbi években más tulajdonságok alapján választanak szépségkirálynőt?

Szerintem nem változott sok dolog, talán annyi, hogy tudni kell jól és okosan kezelni a közösségi oldalakat. Ezzel együtt fontos, hogy viselkedjünk példamutatóan, és egyre jobban érvényes, hogy a kimondott szónak súlya van. Főleg, mióta brandépítő hatása van a social mediának. Szerintem ez változott, mióta az én fejemre került a korona. Továbbá nagyon fontos, hogy egy szépségkirálynőnek a belső tulajdonságaival kell kitűnnie, nem elsősorban a szépségével, de ez szerintem egy örökérvényű tanács.

Te pont olyan típusú híresség vagy, aki nem csak a fényes oldalát mutatja az életének. Ez egy misszió részedről?

Abszolút. Szerencsés időben kerültem be a vérkeringésbe, akkor kezdett felfutni a social media, így ezen a csatornán keresztül is tudtam kommunikálni a követőimmel, ami megkönnyítette a dolgomat. El tudtam dönteni, mennyire szeretném beengedni a követőimet a mindennapjaimba, ezenkívül fontos, hogy az embernek milyen kialakult képe van a világról, és ezt hogyan adja át. Sokan azt hiszik, hogy elérnek valamit, és utána tálcán kínálják a további lehetőségeket, sikereket. Hát, mindenkit ki kell ábrándítanom, aki ezt gondolja, mert nem így működik. Mindenért meg kell dolgozni. Attól függetlenül, hogy több mint 400 ezren követnek, én egy teljesen átlagos lánynak tartom magam, és nem is szeretem, ha a nevem miatt kivételeznek velem.

„Teljesen átlagos lánynak tartom magam, és nem is szeretem, ha kivételeznek velem” (Fotó: Vadnai Szabolcs)

A sok követő sok kommentet szül, ezek pedig egyaránt lehetnek rossz- és jóindulatúak. Hogyan kezeled a rosszmájú hozzászólókat?

Amikor időm és energiám engedi, válaszolok nekik. Onnantól kezdve, hogy valaki megtisztel a figyelmével, és veszi a fáradságot, hogy normális hangnemben kommenteljen, kötelességemnek érzem, hogy válaszoljak neki. Mondok egy példát: korábban előfordult, hogy valaki nagyon kemény kritikát fogalmazott meg az egyik képemnél, én pedig nem sajnáltam rá az időt, elmagyaráztam neki, hogy mi miért van. Nagyon jólesett, amikor ezek után bocsánatot kért, hiszen anélkül ítélkezett, hogy belelátott volna az életembe. Ezen felbuzdulva azóta is próbálok mindenkinek válaszolni, mert talán több ilyen embernek a véleménye is megváltozik, ha szembesítem a tényekkel, ez pedig számomra egy kihívás, valóban valamiféle misszió. A gyalázkodó, kirekesztő, cél nélkül mocskolódó és másokat bántó kommentelőket azonban letiltom. Bár szerencsére nincs belőlük sok. 

Sok hírességet kritizálnak amiatt, hogy a közösségi oldalaik reklámokkal vannak tele. Hogyan vélekedsz erről?

Szerintem is idegesítő, ha sok a reklám. Annak idején, amikor az Ázsia Expresszt forgattuk, előre be kellett időzíteni a posztokat, és itt előfordult, hogy kicsit több volt a szponzoráció jellegű bejegyzés, de mindig próbálok odafigyelni arra, hogy ezek mellett kétszer annyi személyes poszt kerüljön ki az oldalaimra. Most már kezd elkorcsosulni ez az influenszer kifejezés, bevallom, én is kezdek besokallni tőle. Ez egy nagy lufi, ami hamarosan kipukkad. Az Instagram is elkezdte tisztítani az oldalt, törli a kamuprofilokat és a megvásárolt követőket, ezzel kicsit jobban teret adva azoknak, akik őszintén csinálják. Sosem versengtem, nem néztem, hogy kinek hány követője van, csak a saját oldalammal foglalkoztam.

A szépségkirálynőségből azért nem következik egyből a vállalkozás, mégis több bizniszed fut egyszerre – miért kezdtél bele?

Hú, nagyon féltem, hogy nem fog sikerülni. A szépségverseny után sok mindenbe beleláttam, cégek működésébe is. Mindig is több lábon akartam állni, szerencsére sikerült ezt teljesítenem. Sokan hiszik a vállalkozókról, hogy nagyon megszedik magukat, de ez nem igaz – legalábbis nem az elején. Minden új biznisz pénztemető a kezdetekkor, évek kellenek ahhoz, hogy profitot termeljen. Sok mindenbe belevágtam, ez azért van, mert nem szeretnék tíz év múlva úgy felkelni, hogy mi lett volna ha. A Braid me-ben, a hajfonásos üzletemben eleinte még Csuti is kételkedett, de én szinte biztos voltam benne, hogy működni fog. Az inluenszerbizniszünk is ezért indult, szerettem volna érdekképviseletet létrehozni. Ebben a szakmában is találkoztam átveréssel, sokat csalódtam korábban, ezért gondoltam, hogy egy más elképzeléssel hosszútávú dolog lehet. Ezek mind olyan üzletek, amiket idő felépíteni, de kifizetődő – ha odateszi magát az ember. Persze ehhez nem elég a távolból figyelni az eseményeket, keményen kell dolgozni.

„Sosem versengtem, nem néztem, hogy kinek hány követője van” (Fotó: Vadnai Szabolcs)

És mi a cél? Ütitek a vasat rendesen, a kikapcsolódásra pedig nem sok időtök marad.

Ezt az életet én választottam magamnak, mondhatni, munkamániás vagyok, de egyáltalán nem bánom. Most az az elsődleges cél, hogy elkészüljön a házunk, illetve az, hogy felfuttassuk a vállalkozásokat, és ne nekem kelljen ezzel foglalkozni napi szinten, hanem átadhassam a feladatokat másnak. Néha kicsit sok, de jól bírom a terhelést. Sajnos az elmúlt időszakban többször is akadtak mentalitásbeli problémák a körülöttem dolgozókkal. Nekem nem esik le a gyűrű az ujjamról, ha főznöm kell valakinek egy kávét, szerintem nem derogáló feladat, és aki mégis így vélekedik, azzal nem tudunk együtt dolgozni.

Hogy tudod összeegyeztetni az anyasággal ezt a rengeteg munkát?

Nehezen, de egészen jól működik. Volt róla szó, hogy kialakítunk egy gyereksarkot, ez korábban működött is, de most már azért jön-megy Medi, nem ül meg egy helyben. Most is elhoznám magammal, de folyamatosan figyelni kell rá, és így nem tudnék a munkára koncentrálni. Megszakad a szívem, hogy nem lehetek vele többet, de dolgoznom kell. Egyébként is úgy gondolom: ahogy annak idején nekem, jó neki is, hogy a nagyszülőkkel van. Nem bébiszitter vigyáz rá, hanem a rokonok, és ez szerintem tök jó. A húgom is rengeteget segít, nemrégiben rendeződött a viszonyunk. Reni már velünk is dolgozik, hiszen bőven van feladat, és azt is szeretném, ha Medoxszal is sokat tudna együtt lenni.

Amíg a fiam nagy mosollyal fogad, amikor hazaérek, addig szerintem nincs baj. Ő ebből az időszakból szerintem nem sokra fog emlékezni, és pont ezért az a hosszú távú cél, hogy a cégeink maguktól működjenek, és később, amikor tanulni kell vele, focizni vinni vagy játszani, akkor ne kelljen azt mondanom neki, hogy dolgoznom kell. Amikor viszont otthon vagyok, akkor csak vele foglalkozom, olyankor 100 százalékban anyuka vagyok. 

Most említetted a húgodat, apukádról mégsem beszéltél eddig.

Korábban sajnos nem tartottuk a kapcsolatot, de szerencsére vele is beszélek már, és Medoxot is szoktam hozzájuk vinni unokázni. 

Csutit mélyvízbe dobtad a kapcsolatotok elején, de egyáltalán nem illetődött meg. Nem mondja neked, hogy lassíts kicsit?

Nem, sőt szokott szólni, ha többet kell segíteni. Én nagyobb, szélesebb mosollyal tudom ezt csinálni, mint ő, rajta azért látszik, ha besokall. Ilyenkor annyit szokott mondani, hogy menjünk el valahova, kapcsolódjunk ki, és újult erővel térjünk vissza az irodába. Az emberek nem látnak bele az életünkbe, de mi nem reggel nyolctól délután négyig dolgozunk, és utána leteszünk mindent… Én ezzel kelek, ezzel fekszem, van, hogy éjszaka arra riadok fel, hogy valamit elfelejtettem. Örülnék, hogyha szabadidős programokat csinálhatnék, amikor kijövök az irodából, de nem így van. Ettől függetlenül nem panaszkodom, bírom még, és addig kell ütni a vasat, amíg meleg.

„Nem tudom, hogy mit szólnék, ha kiderülne, hogy ismét babát várok” (Foto: Vadnai Szabolcs)

Ezek mellett bevállalnád még a tévézést?

Én nem, Csuti lehet, hogy igen. Most a Fem3 csatornán az Életforma című magazinműsort vezetem, ez belefér az életembe, de más nem nagyon. Nem szeretnék végleg felhagyni a műsorvezetéssel, de egyelőre többet nem tudok bevállalni. Jelenleg inkább a YouTube-ban gondolkozom, vannak ötleteim, de egyelőre nem volt időm megvalósítani őket. Egy vetélkedőben vagy egy Ázsia Expressz-stílusú műsorban benne lennék, de most a saját brandem fontosabb, ezt szeretném építeni.

Bár Medox és a munka van előtérben, és lehet, hogy kicsit korai róla beszélni, de gondolkoztok a családbővítésen?

Határozottan, igen. A természetre bíztuk, bár nem tudom, hogy mit szólnék, ha kiderülne, hogy ismét babát várok. Amikor Medoxszal voltam várandós, akkor is sok minden átalakult az életükben, el sem tudom képzelni, milyen lehet két gyerekkel. Most már azért látom, hogy miként tudom beosztani a tennivalóimat, szóval egy kicsit könnyebb lenne a második babával. Ha megtörténik, van kilenc hónapunk arra, hogy átalakítsuk az életünket, és ez az idő pontosan erre való.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top