Sztárok

Az Ázsia Expressz 2 után jöhet a saját Demcsák–Kandi-show

„Itt van az ősz, itt van újra”, és indul a televíziós szezon, visszaültünk hát a kanapéra, hogy felmérjük a kínálatot. Elsőként az Ázsia Expressz jött szembe.

A műsor, amely a tévénézők számára kalandvágyó keramikussá szelídített egy fegyveres rablásokért ült bűnözőt, most visszatért a második évadra, hogy Ördög Nóra ismét azzal sokkolhassa az újabb celebturnust, hogy a túrájuk során mobiljaik bizony konfiskálva lesznek, hiába szomjaznak a sztorikra az Insta-követők.

Az Ázsia Expressz 2 idei szereplői: Hódi Pamela és Huszár Zsófi, Gáspár Zsolt és Gáspár Evelin, Janicsák Veca és Ladányi Jancsó Ábel, Demcsák Zsuzsa és Kandász Andrea, Bereczki Krisztián és Bohos Kornél, Horváth Gréta és Meggyes Dávid, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang Ádó 

Az első széria viszonylag barátságos fogadtatása után az Ázsia Expressz folytatását sem bízták a véletlenre, alaposan végigpásztázták a használt realityhősök raktárát, a valóságshow-veteránokhoz pedig néhány jól csengő nevet és jobb napokat látott tévésztárt rekrutáltak, akik most örömmel találkozhatnak a képernyőn önmagukkal végre fő műsoridőben.   

Nincs túlbeszélve a sztori, in medias res érkezünk a Sri Lanka-i hétköznapokba, a SZOT-üdülő külsejű luxushotelt pillanatok alatt el kell hagynia a kollektívának, hogy elkezdődjön az angol nyelv elleni merényletekkel súlyosbított futkározás és rendhagyó autóstop saga. Az első feladat a névre szóló hátizsákok megtalálása. A „magyar turista menni Ázsia” hangulatú jeleneteket hamar megteremti a műfajban már komoly rutinnal bíró Gáspár Evelin és mindig kínos nagybátyja, Zsóti, Hódi ex-Berkiné Pamela és Horváth Grétáék, de szórakoztató párosnak ígérkezik a Kandász Andrea és Demcsák Zsuzsa duója, akik jól hozzák a Mamma Mia két plasztikafüggő régi barátnőjének karakterét, hamarosan összeállhat a Donna és a Dinamók. Vagy valami ilyesmi. Demcsák Zsuzsa mindenesetre serpaként ugráltatja barátnőjét, miközben ő a körülményekhez képest igyekszik dáma maradni. Ez a női Don Quijote – Sancho Panza páros friss színt visz a műfajba, már néhány perc után várjuk, hogy mikor következnek újra ők, és milyen alantas feladattal alázza tovább Kandit Zsuzsi.

Néhány hozza a realityminimumot, a mindennapi berkizmust az Exatlon Hungaryból szalasztott kidobóember-válogatott is, egyelőre még nem bontakozott ki a gyorskorcsolyázó olimpiai bajnok Liu testvérek kettőse és a realityhez túl normális Janicsák Veca és férje sem. 

A helyi lakosság rezignáltan fogadja az elszabadult pannon celebritásokat, azon sem rökönyödnek meg, amikor egy forgató operatőr kíséretében ülnek be stopposként az autójukba, vagy hogy bizonyos magyarok éppen úgy néznek ki, mintha mondjuk kínaiak lennének.

A feladatokat osztó Ördög Nóra ügyesen vált a szigorú kísérőtanár karakteréből a borravalóért kedves telepített idegenvezetőére és vissza, ahogy a dramaturgia éppen kívánja. A verseny első részét olimpikonhoz méltón nyerik Liuék – Gáspárék és Donna Demcsákék előtt. Örülünk, hogy a műsorok és autók vezetésében az utóbbi időkben bizonytalankodó Zsuzsi és hű fegyverhordozója megcsípi a harmadik – extra feladatot érő – helyet, mert szeretnénk, sőt akarjuk őket látni, ahogy elefántot idomítanak, és nem kell csalódnunk, a Mokka egykori háziasszonya elefánthátról kólintja fejbe véletlenül szorgos társalkodónőjét, és minket már nem érdekel, ki rakja elsőre össze a fapiramist, az is mellékes, hogy Ördög Nóra immár Faragó Richárd babérjaira törve közvetíti az építkezés minden apró fázisát. Mi csak azt szeretnénk, ha Zsuzsi és Kandi örökre velünk maradnának, jöhet a saját reality, a webshopban kapható szállóigés póló és a baseballsapka.   

Demcsák Zsuzsa és Kandász Andi majdnem feladták az első héten, de átlendültek a nehézségeken: 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top