Sztárok

Magyar műsorvezetők nagyító alatt: na, ki a legjobb?

Elindult az őszi tévés szezon, ezzel együtt a régi és új műsorok, amelyek azon is múlnak, hogy a műsorvezetőt jól választotta-e meg a csatorna. Te mit gondolsz róluk, ki mennyire éri meg a pénzét?

A magyar tévés piacon nagyjából tucatnyi ember kapja a legnagyobb kihívást jelentő műsorvezetői feladatokat. A körbe bekerülni nehéz, de aki beválik, hosszú évekre megvetheti a lábát. Lássuk, mik az erősségei és gyengéi a hazai műsorvezetők krémjének. 

A cikkbe azok közül a műsorvezetők közül válogattunk, akiknek már van bejelentett műsoruk a 2019-es őszi idényre.

Stohl András

Legemlékezetesebb műsorai: Való Világ, Survivor, Sztárban sztár, A Piramis

Stohl mint a Sztárban sztár zsűritagja (Fotó: Smagpictures.com/TV2/press.tv2.hu)

Erősségei: Művelt, intellektuális kisugárzásával bármilyen vetélkedőt könnyedén rá lehet bízni, viszont az imidzse ellenére egyáltalán nem ódzkodik a bulvártól, és színészóriás létére is simán vállalta annak idején a Való Világ vezetését, amiben kissé tanárbácsis szigorral terelgette a játékosokat. Közben a színházban is dicsérték a kritikusok

Gyengéi: Van benne némi távolságtartás, ami bizonyos fajta műsoroknál jól jön, de nem mindig előnyös, és a spontán poénkodás sem tartozik az erősségei közé, ahogy azt a Sztárban sztár műsorvezetőjeként mutatta, ahol Hajós Andrást volt hivatott pótolni inkább kevesebb, mint több sikerrel.

Sebestyén Balázs

Legemlékezetesebb műsorai: Balázs show, Kész átverés, Való Világ, Gyertek át!, A Fal, Celeb vagyok, ments ki innen!, Nyerő páros

Balázs a Gyertek át c. show-műsor házigazdájaként (Fotó: Smagpictures.com/ RTL Sajtóklub)

Erősségei: Szinte bárkivel pillanatok alatt képes megtalálni a közös hangot a kamerák előtt, és azt éreztetni, mintha a haverja lenne, legyen szó A- vagy B-kategóriás celebről vagy teljesen ismeretlen hétköznapi arcról egy vetélkedőben. Nagyon gyorsan megtöri a jeget, és a cinkelős, lazán piszkálódós humora nagyon sok műsortípusban előnyére válik.

Gyengéi: Balázs olyankor érzi elemében magát, amikor interakcióba kerülhet valakivel, legyen az egy műsorvezető társ (Vadon Jani) vagy egy játékos egy vetélkedőben. Ha valamiért egyedül marad egy kamerával, ugyan feltalálja magát, de látszik, hogy nem ilyenkor szokott csúcsteljesítményt produkálni. Ez például a Celeb vagyok, ments ki innen! idején is kiderült, amikor Vadon Jani betegség miatt néhány adást kihagyott. 

Kasza Tibi

Legemlékezetesebb műsorai: Kasza!, A nagy duett, Pénzt vagy éveket!, Ninja Warrior Hungary, Kapd el, ha tudsz!

Kasza Tibi a Sztárok és párok vetélkedőben (Fotó: Smagpictures.com/TV2/press.tv2.hu)

Erősségei: Ha Kasza Tiborra ráirányítja valaki a kamerát, ő képes bármikor stand-up-monológ üzemmódba váltani, és szórakoztatni a közönséget. Spontán, humoros, és be nem áll a szája, márpedig ezek kifejezetten jó tulajdonságnak egy kertévében.

Gyengéi: Kisebb adagokban (pl. zsűritagként) szuperül működik, de egyedül hagyva (pl. Kasza!) már hajlamos kissé idegesítővé válni, és időnként érezhető nála, hogy önmaga jobban érdekli, mint azok, akikkel beszélget. Viszont egy olyan üres és papíron életképtelen formátumot, mint a Pénzt vagy éveket! csak ő volt képes megtölteni élettel, ezzel amúgy joggal is viccelődött: ha a TV2 csak egy üres papírt tesz le elé, akkor is megcsinálja a show-t. 

Nádai Anikó

Legemlékezetesebb műsorai: Anikó #show, Farm, Való Világ, Házasodna a gazda

Erősségei: Bárkivel beszélget, láthatóan mély empátiával közelít hozzá, ami kifejezetten jól jön, ha egy műsorban traumákat és tragédiákat kell kibeszélni, ráadásul arra is jó, hogy gyorsan szimpátiát keltsen önmaga iránt. Ha kell, tud naivaként viselkedni, de erős, határozott nőként is helytáll a kamerák előtt. A Konyhafőnök VIP adásában ugyan versenyzőként szerepelt, de meg kell említeni, mert sokkal szimpatikusabb lett a saját kutatásaink szerint.

Nádai Anikó a Konyhafőnökben (Fotó: Smagpictures.com/RTL Klub/Sajtóklub)

Gyengéi: Viszonylag sokáig tartott számára, mire elérte, hogy spontánul hasson a kamerák előtt, a Farm műsorvezetőjeként például még nem nagyon találta a helyét. Van humorérzéke, és használja is, de egyelőre jobban állnak neki a lelkizősebb beszélgetéseket igénylő műsorok, viszont láthatóan minden téren fejlődőképes, így az RTL-nél még nagy jövő várhat rá. 

Ördög Nóra

Legemlékezetesebb műsorai: Kölyökklub, Reggeli, X-Faktor, Szombat esti láz,  Mit tenne a gyereked? , Csillag születik, Az ének iskolája, Vigyázat, gyerekkel vagyok!, Séfek séfe, Ázsia Expressz

Ázsia Expressz (Fotó: Ördög Nóra Instagram)

Erősségei: Ördög Nóra már nemcsak egy ismert és népszerű műsorvezető, hanem egy önálló brand is, aki influenszerként a férjével és családjával komoly reklámértékkel bír. Láthatóan rágyúrt a családbarát imidzsre, így főképp olyan műsorokban szerepel, amelyekben a gyerekek fontos szerepet játszanak, vagy éppen a gyerekekről, a gyereknevelés szépségeiről és nehézségeiről lehet beszélgetni más szülőkkel, nagyszülőkkel.

Gyengéi: Ördög Nóra szinte bármilyen területen bevethető – ezt jól mutatja, hogy idén az Oscar-közvetítésen is jól vizsgázott –, viszont az imidzsét őrizve egy kicsit beskatulyázta magát a családközpontúbb műsorokba, és csak ritkán kacsingat kifelé onnan, pedig örömmel megnéznénk más jellegű show-kban is. Az Ázsia Expressz ősszel pont a kivételt jelenti a karrierjében.

Majka

Legemlékezetesebb műsorai: A nagy duett, Sztárban sztár, Az 50 milliós játszma, Ninja Warrior Hungary, Bezár a bazár!

Majka a Bezár a bazár! műsorvezetőjeként (Fotó: Smagpictures.com/TV2/press.tv2.hu)

Erősségei: Volt ő már valóságshow-sztár, Szutyok műsorok arca a Coolon, sőt jelenleg nemcsak Magyarország egyik legismertebb műsorvezetője, hanem az ország egyik legnagyobb popsztárja is egyben. Igazi reneszánsz ember, aki szinte bármilyen műfajban feltalálja magát, legyen az tehetségkutató vagy vetélkedő. Egyedül is kiválóan helytáll, de akkor sem zavartatja magát, ha kap egy műsorvezető társat maga mellé.

Gyengéi: Komolykodós-lelkizős műsorokban még nem igazán volt alkalma kipróbálni magát. Ránézésre nem feltétlenül állnának jól neki, de még az is lehet, hogy ezt is kiválóan megoldaná.

Till Attila

Legemlékezetesebb műsorai: Big Brother, Propaganda, Megasztár, A nagy duett, Sztárban sztár, Ninja Warrior Hungary, Bezár a bazár!

Till Attila a Sztárban sztár felvételén (Fotó: Smagpictures.com/TV2/press.tv2.hu)

Erősségei: Till Attila egy örök gyerek. Közel az ötvenhez is teljes szívvel képes bohóckodni a létező legegyszerűbb műsorformátumban is, és mintha semmit sem öregedne, mióta a képernyőn van. Szuggesztív tekintetével tökéletes arra, hogy hosszan, egyedül magyarázzon a kamerába, mégse váljon unalmassá, de mivel csapatjátékos, párosban is meggyőző. A bohóc álarca mögött azonban egy komoly értelmiségi rejlik, ahogy azt a Propaganda című műsora bizonyítja.

Gyengéi: Olyan értelemben egy kicsit hasonlít Kasza Tiborra, hogy bárkivel is beszélgessen, a beszélgetés mindig legalább annyira szól róla is, mint a beszélgetőpartneréről. Csendesebb, visszafogottabb, művészi énjét valószínűleg filmrendezőként éli ki.

Kiss Ramóna

Legemlékezetesebb műsorai: X-Faktor, Celeb vagyok, ments ki innen!

Kiss Ramóna az X-Faktorban (Fotó: RTL Sajtóklub)

Erősségei: Mivel csak két éve űzi igazán a szakmát – előtte inkább színésznőként ismerhettük –, egyelőre annyi derült ki, hogy a kezdeti adások bizonytalanságai után igazi show girlként tudta átvenni az X-Faktort Istenes Bencétől, és mára már vagányul uralja a színpadot, ha a produkciók között fél perc erejéig épp őt mutatja a kamera.

Gyengéi: A Celeb vagyok, ments ki innen!-ben Puskás Petivel kissé nyögvenyelős duót alkottak, a páros műsorvezetés terén még láthatólag bőven van mit tanulnia. Egyelőre még túl nagy falatnak tűnik számára egy önálló vetélkedő vagy egy talkshow, de egyszer mindennek eljöhet az ideje. Erőltetetten igyekszik hozni a lazaságot, és sértettség érződik rajta, amikor nem úgy reagál a közönség, ahogy ő várja. Nem segít az összképen, hogy örökké egyik lábáról a másikra áll, mintha ideges lenne. 

Liptai Claudia

Legemlékezetesebb műsorai: Big Brother, Liptai Claudia show, Megasztár, A nagy duett, Sztárban sztár, Extrém Activity, 50 milliós játszma

Erősségei: A magyar televíziózás dívája, aki minden szituációban igazi nő. Valósággal lubickol abban a helyzetben, ha csupa férfi műsorvezető és zsűritárs veszi körül. Szókimondó, de nem harsány, szexi, de sosem tolakodóan az, csevegős, de a csevegése sosem csap át üres bájolgásba. Egyedül és csapatjátékosként is kiváló, és ahogy ő maga is jellemezte önmagát: vele tudnak azonosulni a magyar nők.

Liptai Claudia mint az 50 milliós játszma háziasszonya (Fotó: TV2)

Gyengéi: A TV2 az utóbbi időben főképp a hétvégi, esti nagy show-műsoraiban számított rá, és egy idő után kissé beleszürkült a zsűritagszerepbe. Ősztől a Spektrum Home-on, egy rá szabott talkshow-ban kereshet új kihívásokat. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top