Sztárok

Szabó Kimmel Tamás a magánéletben is hasonlít a karakteréhez, de másra is választ adunk

Beindult a TV2 új sorozata, a Mintaapák. A szereplőkkel több cikkben is foglalkoztunk már, most Szabó Kimmel Tamás lesz a fókuszban a soron következő SztárLexikonunkban. Lássuk, mire keresnek a legtöbben vele kapcsolatban!

Amire a legtöbben keresnek: Szabó Kimmel Tamás-filmek

A legismertebb filmek, amelyekben Szabó Kimmel Tamás szerepelt? Egyértelműen a Megy a gőzös, a Made in Hungaria, és a Pappa Pia, ami mellé most nem kezdjük el sorolni a jelzőket – helyette idelinkeljük a kritikánkat. Na meg persze Szabó Kimmel reakcióját a sok hasonló véleményre:

„Jól tudom, hogy 10 millió filmkritikus, 10 millió fociedző és 10 millió »mindenki mindenhez ért« országa vagyunk, és ezt én baromira utálom. Viszont ezek az ő véleményeik, ezekkel nekem semmi dolgom. Ha én végignézem az alkotást, és azt látom, hogy esetleg nem jó a film, de nekem nincs szégyellnivalóm, akkor én boldog vagyok, hiszen jól végeztem el a dolgomat. A többin nem tudok változtatni.”

 

De ott volt Mundruczó Kornél 2017-es drámája, a Jupiter holdja is, amelyben a látvány és a speciális effektusok álltak a középpontban, és bár az adatokra ott van a Wikipédia, a filmjei mellett azért Szabó Kimmel tévés alakításait is megemlítenénk – elsősorban az HBO saját gyártású sorozatát, a Társas játékot, ami még az Aranyélet előtt szögezte oda a kanapéhoz a minőségi szériára vágyókat. 

Szabó Kimmel a második évadban tűnt fel a megosztó Milán szerepében. „Ez egy színvonalas sorozat, amihez olyan filmrendezőket kértek fel, akik szakmailag megkérdőjelezhetetlenek. Nagyon jó lett a forgatókönyv is… Amikor kijöttem a castingról, azt éreztem, hogy Milán karaktere rám van írva, ez rólam szól. Rengeteg a hasonlóság bennünk. Ami pedig különösen tetszett, hogy egy sokszínű szerepet kellett eljátszanom, ami túlmutat a szerelmes fiú, jófiú, rosszfiú kategóriákon” – nyilatkozta a premier kapcsán.

Martinovics Dorina és Szabó Kimmel Tamás a Társas játék című sorozatban (Fotó: HBO Magyarország)

Szabó Kimmel volt egyébként a műsorvezetője az Amerikában elképesztő sikeres, itthon egy évadot megélt Voice tehetségkutatónak is, ám sok kollégájával ellentétben akkor is igyekezett elzárkózni azoktól a cikkektől és riportoktól, ahol a lakását vagy a főzőtudását kell mutogatni.

„A Voice-ot azért vállaltam, mert nagyon izgalmas feladatot láttam benne. Egy világszínvonalú műsorban, ahol a tehetségen van a hangsúly, úgy gondoltam, remek dolog részt venni. Nagyon sokat tanultam például a koncentrációról…” – mondta akkor a HVG-nek. Hogy vállalna-e újra hasonló jellegű show-műsort, arról nem beszélt, ám Szász Attila, a 2019-es Apró mesék rendezője így beszélt Szabó Kimmel Voice-os munkájáról: „Tamást nagyon meggyőzőnek találtam már a Voice-ban is. Bejött, és tök természetes volt egy olyan show-műsorban, ahol senki sem szokott természetes lenni.”

Szabó Kimmel Tamás és Malek Andrea a Voice-ban (Fotó: TV2)

Amire a legtöbben keresnek: Szabó Kimmel Tamás, sorozat és Mintaapák

2019. november 11-én startolt el a TV2 új sorozata, a Mintaapák. A vígjátéksorozat négy nagyon különböző apa életét mutatja be: a háromgyerekes exfocistáét, aki a hagyományos értékrendben hisz (Fenyő Iván), a sármos, sikeres ügyvédét, aki irtózik a felelősségtől (Klem Viktor), a régi és az új családja között vergődő elvált férjet (Mészáros Béla), valamint a megözvegyült állatorvost, a szingli szuperapát (Szabó Kimmel Tamás). „Könnyen azonosulok a szereppel, mert egy teljesen hétköznapi, normális apuka… A filmbeli kislányommal, Julival – akinek az igazi neve Vivi – nagyon sok hétköznapi életre hajazó jelenet van, amelyekben komfortosan érzem magam, hiszen egy korban hozzá hasonló lányom van, tehát ezek a dolgok megtörténnek az életemben is” – mondta a TV2-nek Szabó Kimmel a Mintaapák indulása előtt.

 

Amire a legtöbben keresnek: Szabó Kimmel Tamás gyerekei és felesége

A színész óvja-védi magánéletét, de néha azért ő is tesz egy-egy kivételt, például amikor a Társas játék premierjén elmesélte nekünk életének azon szakaszát, amikor megismerte későbbi feleségét, Annát. 

„Próbálom védeni a magánéletemet, és ezzel kapcsolatban minél kevesebbet beszélni, de annyit azért elmondhatok, hogy a feleségemmel az összes randevúnk fantasztikusan sikerült. Minden találkánk után úgy mentem haza – akkoriban még egy haverommal laktam –, hogy amikor leültem a fotelbe, azt éreztem, ez nagyon király volt. Tökéletes randik voltak! Jó pár hónapig randizgattunk, mielőtt összejöttünk. Kitartó voltam, de ő is!” – nyilatkozta az nlc-nek 2013-ban.

Kislányuk, Bella már hatéves. „Amikor megtudtam, hogy gyerekem lesz, akkor kaptam egy kisebb pánikrohamot, hogy fel vagyok-e készülve erre” – emlékezett vissza a Hot!-nak a színész, aki ezzel együtt imádja az apaságot. „Bella képes bármikor az ujja köré csavarni – mondta erről D. Tóth Kriszta Elviszlek magammal című sorozatában. – Igyekszünk a feleségemmel olyan hangulatot teremteni, amiben jó felnőni.” Az interjú óta pedig megszületett a pár második gyermeke is: kisfiuk már kétéves. „Ha nem a színházban vagyok, akkor segítek a feleségemnek a két kicsivel boldogulni” – mondta a bama.hu-nak a Mintaapák főszereplője.

Amire a legtöbben keresnek: Szabó Kimmel Tamás magassága

Imádjuk ezeket a kereséseket. Vajon mihez kell az az információ valakinek, hogy XY milyen magas? Akárhogyan is, most mi is az internetre hagyatkozunk, ami azt mondja, hogy Szabó Kimmel Tamás magassága 180 centi. Aki további hasonló adatokra kíváncsi Mintaapák-fronton, annak pedig azt is eláruljuk, hogy Fenyő Iván szintén 180, míg mondjuk Kovács Patríciát 160-nak írják.

Szabó Kimmel Tamás, Kovács Patrícia és Fenyő Iván (Fotó: nlc)

Amire a legtöbben keresnek: Szabó Kimmel Tamás, színház

Túl a tévén, a mozin, a magánéleten és a centiken, eljutottunk végre a színházhoz is. Szabó Kimmel 2007-ben végzett a Színház-és Filmművészeti Egyetemen, zenés színész szakirányon. Játszott Szolnokon, Kaposváron, valamint egy évig a József Attila Színházban is, 2008 és 2013 között pedig a Nemzeti Színház társulatának tagja volt. Idén novemberben és decemberben a nézők több darabban is láthatják a Belvárosi színházban, ezek a Riviéra, a Széttépve, Három esős nap, A folyón túl Itália és a Pesti Barokk.

Szabó Kimmel Tamás egyébként – teljesen jogosan – nem kedveli, ha valaki színházban, előadás közben nyomkodja a mobilját. Legutóbb idén januárban, a Száll a kakukk fészkére című előadás közben szólt le a nézőtérre, hogy esetleg ő is felvigye-e a sajátját a színpadra.

„Nagyon komoly betegségnek tartom az okostelefon-függőséget, amit valahogy kezelni kell. De muszáj megérteni, hogy nekünk a színjátszás a munkánk. Azért próbálunk hónapokat, hogy nyújtsunk valami értékeset a színpadon. De ha nem tisztelnek meg a figyelmükkel, és nem hagyják, hogy adjunk, saját maguktól is elveszik az élményt! Volt már példa rá, hogy kiszólogattam a nézőtérre, mert sajnos ez előadásról előadásra ismétlődő eset, de még nem szakítottam félbe darabot. De nem bánom, mert megható volt számomra, hogy a közönség nagy része megtapsolt a rendre intés után. Nem tudtam volna tovább játszani a becsörgő, befénylő telefonok miatt. Teljesen szétcseszte a koncentrációnkat, és nagyon mérges voltam! Úgy gondolom, azért, mert valaki kifizet egy jegyet, az nem azt jelenti, hogy a színész egy kutya a színpadon, akivel a közönség bármit megtehet!” – mondta az eset kapcsán a Borsnak.

Amire a legtöbben keresnek: Szabó Kimmel Tamás – Tiéd a város!

A 2019-es önkormányzati választás kapcsán is sokan kerestek Szabó Kimmel Tamásra. Ennek oka az volt, hogy ő adta elő Karácsony Gergely kampánydalát, a Tiéd a várost! –t, amit több alternatív rockzenész írt közösen.

Szabó Kimmel Tamás és Karácsony Gergely a kampányindító rendezvényen (Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top