Sztárok

Ennyivel lesz gazdagabb az idei X-Faktor-győztes Ruszó Tibi

Ha abból indulunk ki, hogy a tehetségkutató televíziós műsorok korábbi szériáinak legnépszerűbb győztesei és finalistái mennyit keresnek a különböző fellépésekkel, az X-Faktor mostani dobogósai is komoly tízmilliókkal számolhatnak éves szinten. Feltéve, ha ügyesen alakítják a karrierjüket.

Lesz helye a pénznek Ruszó Tibi családjánál – írja a Pénzcentrum, ugyanis az X-Faktor idei 16 éves győztese egy felvidéki kis faluból jött, családja mélyszegénységben él, ahol mindennapos a nélkülözés. Rajtuk most rengeteget fog segíteni a győzelemmel járó 12 millió forint. Ezen túl, ha tudatosan alakítja karrierjét, az RTL Klub műsorának másik két befutójával, Vanek Andorral és Zdroba Patrikkal együtt további komoly összegeket kereshet Ruszó Tibi.

A lap számításai szerint ez 30 millió forint is lehet évente. Erre abból következtettek, hogy Dér Heni 2003-ban, a Megasztár első évadában tűnt fel, majd 8 évig a Sugarloaf frontembere volt, ma pedig a legnézettebb női hiphop-előadó a YouTube-on. Opitz Barbi pedig az X-Faktor hatodik szériáját nyerte meg, azóta Szenes Iván-díjjal is kitüntették, ma ő is az egyik legfelkapottabb hazai előadók egyike, aki megállás nélkül koncertezik. Ők bevallásuk szerint átlagosan 200 ezer forintot kérnek el egy fellépésért, de külföldön ennek két-háromszorosát is megkeresik. Ezt kell beszorozni a fellépések számával, Dér Heninek 2018-ban például 172 fellépése volt.

Azt hozzá kell tenni, ezek nem nettó összegek, hiszen a fellépési díjból lejön a menedzserek fizetése, a technikai hátteret is ki kell fizetni, az utazási és egyéb költségekről nem is beszélve. Cserébe komoly szerzői díjak kötnek ki az előadók zsebében. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top