Sztárok

5 karácsonymániás sztár: Rubint Réka sajátosan oldja meg a favásárlását, Dukai Reginánál már november óta áll a karácsonyfa

Magyar és külföldi hírességek, akik élnek-halnak a karácsonyért, és ezt nem is titkolják.

Dukai Regina nem tagadja, hogy igazi karácsonymániás, gyerekkora óta nagyon szereti a karácsonyt, szerinte ez a legszebb időszak az évben. Évek óta rendszeresen kiutazik Disneylandbe 3-4 napra november végén-december elején, hogy már ilyen korán belemerülhessen a karácsonyi hangulatba, előkészületekbe. Októberben már elkezdi díszítgetni a lakást, mert imádja, hogy már ilyen korán ünnepi pompában áll. Idén már novemberben feldíszítette a karácsonyfát, de volt olyan év, amikor már októberben. Ezt azzal magyarázza, hogy december 20-21. körül mindig hazautazik az ünnepekre a szüleihez Kapuvárra, azaz a saját lakásában nem tudja kiélvezni a karácsonyi hangulatot. Ezért inkább előrehozza az otthonában, hogy ott is tudjon egy picit ünnepelni

Egyszerűen szeretem… nincs miért mentséget keresnem, hogy miért pompázik nálam már két hete a karácsonyfa, nincs túl korán, nem unom meg, és NEM, nem veszíti el a varázsát! Ez vagyok én, és remélem, ilyen maradok örökre!” – írta Insta-oldalán november 26-án, megmutatva az idei fáját, november elején pedig az első adag, kisütött mézeskalácsát.

Rubint Réka és családja számára a karácsony az igazi pihenés időszaka, ilyenkor a házaspár egyformán félreteszi a munkát, a fitneszlady is szigorúan szabadságolja magát, nem vállal fellépéseket. Rubint Rékáék már évek óta ökobarát módon ünnepelnek: egy karácsonyi múzeumtól bérelnek egy feldíszített, földlabdás fenyőfát, mivel nem támogatják a fakivágást, és a műfenyőkért sem rajonganak. Minden évben elmondják, milyen stílusú legyen a karácsonyfa-díszítés, és utána már csak várniuk kell, hogy kiszállítsák nekik a fát. Mivel a karácsonyfa-beszerzést és -feldíszítést „kiszervezték”, nekik „csupán” a ház kidekorálása marad: az ünnepek előtt hetekkel már felteszik a házra a díszkivilágítást, hogy ünnepi fényárban ússzon.

Tatár Csilla is karácsonymániásnak vallja magát, még ha ez nála nem mutatkozik is meg olyan látványosan, mint Dukai Reginánál. Mint mondja, náluk a karácsony kihagyhatatlan része a fa feldíszítése, ezt imádja legjobban a kisfia, a fára pedig már tavaly is került fel kisgyereke, Milán rajzaiból. A második gyermekét váró műsorvezető azt is elárulta, hogy ahogy nő Milán, úgy egyre jobban érti, hogy mi történik körülötte ilyenkor karácsonykor, tehát még jobban karácsonyi hangulatba kerül. „Teljesen más a karácsony, mióta gyerekem van, mert ez már csak róla szól, annyira jó látni azt az örömöt, rácsodálkozást a tekintetében, amit akkor lát, amikor itt a karácsonyfa, s kigyúlnak a fények” – mesélte.

Nincs karácsony a Kardashian család ünnepi üdvözlőlapja nélkül! Amerika leghíresebb családja minden évben megörvendezteti a rajongókat saját készítésű, lassan már szokásosnak mondható, közös karácsonyi fotójukkal – ezt a szokást a 80-as évben kezdték, és azóta évente bevállalják a közös családi fotózást. A karácsonyi ajándékvásárlást már október elején elkezdik, rajongóik pedig epekedve várják évről évre, hogy kiposztolja Kim, Kourtney, Khloé, Kendall vagy a többi az ünnepi – pazar, sokszor túlzásba vitt – lakásdekorációjukat és az évente új stílusban pompázó karácsonyfájukat. 

A hollywoodi sztárok közül nincs még egy, aki annyira rajong a karácsonyért, mint Reese Witherspoon. És nem csak azért, mert a Négy karácsony című film sztárja. Elég csak ránézni az Instájára, egyből karácsonyi hangulatba kerülünk mi is. A 43 éves színésznő is már hetekkel az ünnepek előtt belevág a ház külső és belső feldíszítésébe – erről közösségi oldalán részletesen is beszámol rajongóinak –, de a mézeskalácsház-készítés és az adventi naptárak beszerzése is hagyománnyá vált nála. A karácsonyi mézes sonka sosem hiányzik az ünnepi asztalról, lánya kilószámra süti a kekszeket, a kisebbik fiával gofrit szokott készíteni, de a nagyobbik fia is remek segítség a konyhában. A Hatalmas kis hazugságok című sorozat főszereplője azt is elárulta egy interjúban, hogy imád karácsony dalokat énekelni.

Kiemelt kép: reginadukai / Instagram

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top