Sztárok

Kiderült, hogy tényleg kegyetlenül bántak Meghan Markle-lel a brit lapok

A Guardiannél kiszámolták, pontosan hány pozitív és negatív cikk jelent meg a hercegnéről.

Miközben Katalin hercegnéről túlnyomó többségben (45 százalékban) pozitív hangvételű cikkek születnek a brit médiában, Harry herceg amerikai feleségével, Meghan Markle-lel egyáltalán nem ilyen kedvesek a lapok. Azután, hogy Sussex hercege és hercegnéje január elején az Instagramon jelentette be, hogy hátrébb kívánnak lépni vezető királyi szerepükből, a Guardian munkatársai megpróbálták kideríteni, lehetett-e a döntésben szerepe a brit sajtónak.

Összeszámolták, pontosan hány pozitív és negatív cikk jelent meg a hercegnéről 2018 májusa és 2020 januárja között, és döbbenetes eredményre jutottak. Mint kiderült, az említett időszakban 843 cikkből 43 százaléknyi volt negatív, 20 pedig pozitív – a maradék 36 százalék semleges. Ezalapján úgy tűnik, egyáltalán nem volt alaptalan Harryék azon sérelme, hogy nem túl barátságosak velük a brit lapok.

Meghan hercegnéről egyébként főleg a vizsgált időszak elején, az esküvő környékén születtek pozitív hírek, ezt követően azonban rengeteg kritikát kapott az apjával való viszonya és a szülés lebonyolítása miatt. Nem beszélve a kis Archie zárt körben megtartott keresztelőjéről. Nagy kérdés, hogy javul-e a helyzet most, hogy a hercegi pár kivonul a királyi családból, ám az biztos, hogy Harry és Meghan is nagyon szeretnék, ha a jövőben kevésbé szigorúak lennének velük az újságírók.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top