Sztárok

Robert Downey Jr. nem bánta meg, hogy fullba tolta a kretént

Pedig annak idején még az édesanyjának is rossz előérzete volt, hogy egy feketét kell játszania a Trópusi viharban.

Sok néző számára a Trópusi vihar című 2008-as film príma vígjáték magáról Hollywoodról, pedig több szempontból is problémás a film.

Robert Downey Jr. például egy fekete karakter alakított, ilyesmit manapság elég nehéz lenne elképzelni, amikor állandó viták vannak a szereplők bőrszíne miatt. Ő visszahozta a blackface-jelenséget, a fehér színészek feketére maszkírozott arca a faji megkülönböztetés egyik szimbóluma.

Robert Downey Jr. azonban nem bánta meg, hogy elvállalta a szerepet, erről a színész Joe Ragan podcastjában beszélt. Igaz, nem volt könnyű igent mondania a felkérésre, és már akkor is sokan le akarták beszélni a szerepről. Az édesanyjának például nagyon rossz előérzete volt.

„Amikor Ben Stiller felhívott, hogy lesz ez a film, arra gondoltam, hogy Sean Penn biztos visszamondta a szerepet vagy valami hasonló, és milyen bölcsen tette. Aztán azon törtem a fejem, hogy igen, majd megcsinálom a Vasember után, de eszembe jutott, hogy hoppá, ez egy borzasztó ötlet” – mondta Robert Downey Jr.

Végül azért vállalta el a szerepet, mert úgy érezte, rejlik abban kihívás, hogy egy nyárra feketének kell lennie fejben is. Megjelenése után pedig a fekete barátai 90 százalékának tetszett a film.

(LadBible)

(Kiemelt kép: MTI/EPA/Mike Nelson)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top