Sztárok

Teljesen megváltozott Manuel élete: „Az elmúlt 19 évem egy mélypont volt, nem tudnék különbséget tenni rossz és rossz között”

Manuel nevét már az első tévés szereplésekor sokan megjegyezték, és azóta sem csökken a hype körülötte. Karrierről, magánéletről, kritikusokról, rajongótáborról beszélgettünk vele. Interjú.

Gödöllei Emánuel, vagyis MANUEL szívszorító történetével és saját dalával lopta be magát az X-Faktor nézőinek szívébe. A fiatal srác hétről hétre új zenékkel jelentkezett, mind a képernyőn, mind a legnagyobb videómegosztón, ezáltal a rajongói száma is nőtt, most pedig már 238 ezren követik az Instagramon. Rengeteg célja van, még több új dallal készül, emellett pedig folyamatosan fellépésekre jár. A szerelmi élete is rendeződött, bár erről egyelőre csak szűkszavúan mesélt.

Óriási rajongótáborra tettél szert az X-Faktor alatt, sok fellépésed van, új zenéid jönnek ki. Nagyon megváltozott az életed a műsor óta?

Abszolút, teljesen felfordultak a hétköznapjaim. A műsor előtt dolgoztam, nem nagyon volt életem a munka miatt, aztán pedig az X-Faktor miatt nem volt, de legalább ott már tudtam, hogy jó irányba haladok. Ez egy kifizetődőbb, izgalmasabb élet, nagyon szeretem.

Megírtad az első számodat, Messziről jöttem címmel, ami hatalmasat robbant a műsorban és a legnagyobb videómegosztón. Sejtetted, hogy ennyire sikeres lehet?

Valahol éreztem, hogy nagyot szól majd, de nem gondoltam, hogy ekkorát. A legnagyobb nézettsége a második dalomnak van, de nyilván az elsővel futottam be. Sokat dolgoztam rajta, szóval reméltem, hogy olyan lesz, amit sokan szeretni fognak, szerencsére azt mondhatom, hogy bejött.

Gödöllei Emanuel (Fotó: Vadnai Szabolcs)

Gödöllei Emanuel (Fotó: Vadnai Szabolcs)

Mi volt a versenyben a legfelemelőbb pillanat számodra, amikor érezted, hogy jó helyen vagy?

A székes feladat. Ez volt az egyetlen olyan produkció, amit nem gondoltam túl, csak csináltam, amit szeretek. Voltak benne hibák, de ezt élveztem a legjobban. Ott már éreztem, hogy jó helyen vagyok, bár nem gondoltam, hogy eljutok idáig. Új célok fogalmazódtak meg bennem, el akartam jutni az élő show-ig, aztán minél jobb helyezést elérni.

Tartod a kapcsolatot a versenyben megismert énekesekkel?

Nemcsak velük, nagyjából senkivel nem tartom a kapcsolatot. Ez nem azért van, mert nem voltunk jóban, csak így alakult.

A hírnév árnyoldala, hogy sok az álhír veled kapcsolatban, hiszen a neved láttán kattintanak az emberek. Legutóbb azt írták, hogy elütött egy autó, és nem élted túl. Ezeket hogyan dolgozod fel?

Egy darabig vicces, az ember először meglátja, és egy jót nevet rajta. Akkor viszont már nem annyira poén, amikor a rajongóid elhiszik, és egy hete azt kérdezgetik, hogy jól vagyok-e, ugye nem történt semmi komoly… Ez a része már jobban idegesít, de nem tudok vele mit kezdeni.

Milyen az X-Faktor utáni élet? Folyamatosan fellépésekre jársz, dalokat írsz, teljesen felborult a bioritmusod. Hogy viseled?

Nagyon fárasztó, főleg az alváshiánnyal küzdök. Hétvégén éjjelente lépek fel, nappal pedig alszom. Ezután nehéz visszaszokni a hétköznapokba, amikor ugye pont fordítva kéne, hogy legyen. Ehhez még nem sikerült hozzászoknom, de azért bízom benne, hogy hosszú távon sikerülni fog.

Fotó: Vadnai Szabolcs

Fotó: Vadnai Szabolcs

Könnyen kiszűröd azokat az embereket, akik érdekből közelítenek feléd?

Egész életemben ilyen emberekkel voltam körbevéve, úgyhogy megtanultam kezelni. Már ránézésre rájövök általában, hogy ki, miért szeretne barátkozni velem.

Van olyan barátod, akiben megbízol, aki régóta melletted áll?

Lehet, hogy furcsán hangzik, de a műsor előtt sem voltak igaz barátaim, és most sincsenek. Nyilván vannak haverjaim, akikkel régen bandáztam, viszont őket már magam mögött hagytam, mert nem akarok visszacsöppenni abba az életbe. Sokan közülük börtönben vannak, mások pedig kétszínűek, ezért messziről elkerülöm őket.

Anyukáddal milyen most a kapcsolatod? Ott volt több élő show-n, és egy számot is írtál neki.

Azt látom rajta, nehezen dolgozza fel, hogy nekem sikerült kitörnöm. Sokszor mondom neki, ha kell segítség, szóljon, de ehhez még nincs hozzászokva. Nem az, hogy nem mer szólni, csak szerintem még furcsa neki, hogy számíthat valakire ilyen szinten. Próbálom egyre jobban kezelni ezt a helyzetet, és nem hagyom rá, hanem megkérdezem tőle, hogy miben segíthetek. Elvittem az öcséimet, meg őt vásárolni. Korábban szégyellnem kellett a ruháimat az iskolában, sokszor turkálóból öltöztem, ha pedig volt egy-egy menőbb darabom, akkor egymás utáni napokon többször is felvettem. Tudom, hogy sajnos a testvéreim is ebben a helyzetben vannak, úgyhogy segítek nekik, ahol tudok.

Apukádról is beszéltél korábban, bár sosem tisztáztad, hogy mi történt kettőtök között. Próbálta felvenni veled a kapcsolatot a műsor óta?

A minap keresett, de nem vettem fel. Ha hív, nem válaszolok, mert nem vagyok rá kíváncsi, hogy mit akar. Korábban már mondtam, nem szeretnék tudni róla semmit, legalábbis még egy pár évig biztosan így lesz.

Fotó: Vadnai Szabolcs

Fotó: Vadnai Szabolcs

A műsor alatt többször is meséltél róla, hogy voltak az életedben mélypontok. Volt esetleg egy olyan, amikor úgy döntöttél, hogy innen már csak feljebb van, és tenned kell valamit egy jobb élet reményében?

Szerintem konkrétan nem volt ilyen pont. Egyszerűen csak zenéltem, mert szerettem, és valamennyire tisztában voltam a képességeimmel, reméltem, hogy egyszer ez indít majd el felfelé. Ha már mélypont, gyakorlatilag az elmúlt 19 évem az volt. Nem tudnék különbséget tenni rossz és rossz között.

A jelenlegi élethelyzetedben van időd a szerelmi életedre, vagy ez most nem prioritás számodra?

Szerencsére van, csak jól kell logisztikázni.

Van barátnőd?

Igen.

Nem szeretnél róla beszélni?

Nem.

Hogy néz ki egy koncerted? Sikítozó lányok, videózó fiúk, és fotóhadak?

Igyekszünk mindig kicsit tovább maradni a helyszínen, amikor nem kell sietnünk a következő állomásra. Ha valaki ilyenkor szeretne autogramot, vagy közös fotót, annak eleget teszek. De sajnos sokszor előfordul, hogy rohanni kell.

Fotó: Vadnai Szabolcs

Fotó: Vadnai Szabolcs

Van valami bakancslistás dolog, amire régen nem volt lehetőséged, viszont most már megteheted, és tervezed?

Nagyon sok minden van, ami kimaradt az életemből és szeretném bepótolni, ezek közül az egyik az utazás. Szeretnék kimenni Amerikába, és ott leforgatunk három videoklipet, egy haverommal és egy operatőrrel. Aztán majd szeretnék egy saját lakást, vállalkozást, és jogosítványt, ez utóbbi most a prioritás, ezek mellett pedig rengeteg pénzt félretenni.

Nemrég Puzsér Róbert kritizált téged és Alexet, hogy sokat változtak a dalszövegeid, mióta megismerted a mentorodat. Ezt jogosnak érzed?

Ahogyan felvállaltam azt, hogy honnan jöttem, ugyanúgy felvállalhatom az aktuális élethelyzetemet, legalábbis én ezt vallom. Kellenek az olyan számok is, amelyek a pénzről és egy lehetséges luxuséletről szólnak, és az olyanok is, amelyben egy-egy élethelyzetet dolgozok fel. Próbálom balanszban tartani. Visszatérve a kérdésre, nem változtam Alex hatására, így nem értek egyet Róberttel.

Az X-Faktorban hetente jött ki új dalod, azóta viszont a soron következő lesz az első. Szerinted melyik tempó tartható?

A heti egy az nagyon sok, de szerintem nekem az az ideális, ha másfél havonta kidobok egy szólót, aztán meg egy featet. Az X-Faktoros hajtás után muszáj fenntartani ezt a nevet, és a körülöttem kialakult hype-ot, annak ellenére, hogy tudom, most egy kisebb lejtő következik. Ez ilyenkor gyakorlatilag törvényszerű.

Miről szól az új dal, és mióta érik benned a szöveg?

Régóta megfogalmazódott a fejemben a téma. Odáig nyúl vissza, amikor mindenféle fizikai munkát végeztem, és nagyon elegem volt már az egészből. Magától jött a szám címe, az Elegem van. Ezt az időszakot dolgozza fel a dal, összevetve azzal, hogy most hol tartok.

Fotó: Vadnai Szabolcs

Fotó: Vadnai Szabolcs

Korábban posztoltál egy fotót, és leírtad, hogy mennyibe került az összeállítás, amit viselsz. Szerinted ez nem szúrja az emberek szemét?

Az ilyen jellegű posztokkal szeretem felhúzni azokat, akik csak azért követnek, mert utálnak. Körülbelül 20 ezer ember követ azért, hogy lássák, mivel telik a napom és valami negatív megjegyzést írjanak rá. Van a másik oldal, akik kedvelnek, tőlük pedig is üzenetet kapok, amiben azt írják, megérdemlem, amim van. Az utóbbi időben több olyan ember is írt, akik nem rajongók, viszont értékelik, hogy honnan, hova jutottam. Szerintem ez a legnagyobb elismerés.

Már az X-Faktor alatt megkeresett egy, a fiatalok körében nagyon népszerű márka, hogy képviseld őket. Mit jelentett ez számodra?

Már a műsor előtt is nagyon tetszettek a ruháik, szívesen viseltem volna. Amikor jött tőlük egy üzenet, hogy szeretnék, ha a márka arca lennék, nagyon jól esett. Szerintem ez bizalomkérdés, ezért tartom egy szuper lehetőségnek.

Mi az a pont, amit ha elérsz, elégedett leszel?

Az a célom, hogy legyen annyi félretett pénzem, hogy meg tudjak élni belőle lazán, ha esetleg 30 évesen úgy döntök, hogy abbahagyom a zenélést. Ez az, ami leginkább motivál, és az, hogy legyen egy boldog családom.

Mi a célod a közösségi oldaladdal? 240 ezer követőd van…

Próbálok interaktív lenni, minél több üzenetre válaszolni. Amikor van időm, átpörgetem a bejövőket, és ha van egy-egy olyan kérdés, akkor visszaírok. Leginkább azoknak reagálok, akiknek segítségre van szüksége. Szeretném, ha a követőim tudnák, hogy nem változtam meg a siker miatt, ugyanolyan ember vagyok, mint az X-Faktor előtt. Nem tagadom le a múltam: ugyanúgy vállalom, mint a jelenlegi élethelyzetemet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top