Sztárok

Szilágyi István utolsó interjúja új értelmet nyer: „Olyan életre vágyom, ami öröm”

Szívbemarkoló gondolatokkal zárta élete egyik utolsó interjúját Szilágyi István. Halála előtt két héttel nem volt más vágya a legendás színésznek, csupán örömtelien élni.

Könnyfakasztó sorokkal zárta élete egyik utolsó interjúját Szilágyi István, akit nemrég fia különös kegyetlenséggel gyilkolt meg, saját otthonukban. A Lópici Gáspár szerepét is legendásan alakító színészhez a DikhTv stábja látogatott el halála előtt két héttel.

„Szilágyi István halála előtt két héttel a Tumenca című portré műsoromat forgattam, Baricz Dezsővel a Baptista Szeretetszolgálat programigazgatójával. Öt helyszínen forgattunk, az ötödik helyszín volt a művész úr otthona. Borzasztóan nehéz körülmények között tudtunk forgatni, otthon volt a fia, Péter is, aki többször meg akarta akadályozni a felvételt” – emlékezett vissza a forgatásra Seres Antal, aki akkor még nem is sejtette, hogy Szilágyi István élete egyik utolsó interjúját adja.

„Elviselhető, mindaddig amíg elviselem addig jól vagyok. És jól vagyunk – válaszolta a színész arra a kérdésre, hogy van, hogyan érzi magát. – Kérem az Úristent, hogy addig segítsen, amíg jónak látja… Olyan jobbra (jobb életre) vágyom, amiben öröm az élet. Ha például tudok nevetni dolgokon, akkor feltehetően öröm az élet” – mondta halvány mosollyal az arcán Szilágyi István.

Szilágyi István halálának körülményei mindenkit sokkoltak:

Szilágyi István

Szilágyi István (Fotó: Smagpix)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top