Sztárok

Lefújták Theodora görög-dán hercegnő lagziját, de miért olyan érdekes ez? Elmondjuk!

Apja egykor Görögország királya volt, ám a 70-es években megfosztották a címétől. De Theodora esküvőjének elmaradása, nem csak ezért érdekes!

Elhalasztják Theodora görög-dán hercegnő nyárra tervezett esküvőjét és lagziját. Az ok, ebben az esetben is a koronavírus-járvány. A hercegnő Matthew Kumar, amerikai ügyvéddel kelt volna egybe május végén Görögországban. Ám egy frissen kiadott közleményben elárulták, hogy jobbnak látták elhalasztani a lakodalmat. 

Theodora 1983-ban Londonban született, de a diplomázása után az Egyesült Államokba költözött. Édesapja az egykori görög király II. Konstantin, akit 1973-ban fosztottak meg a koronától, amikor a katonaság a monarchiát eltörölve kikiáltotta a köztársaságot. Később egy népszavazáson is a királyság ellen szavaztak a görögök, aminek eredményét már az uralkodó is kénytelen volt elfogadni. Édesanyja Anna-Mária dán királyi hercegnő, aki a jelenlegi dán királynő, II. Margit húga. 

A hercegnőt 2018 novemberében jegyezte el az amerikai ügyvéd. És, hogy miért olyan különleges, hogy ez a királyi esküvő is elmarad?  Mert, a brit királyi családban is elhalasztottak egy nászt. II. Erzsébet unokája, Beatrix hercegnő is május végén kelt volna egybe Edoardo Mapelli Mozzival. Azonban az uralkodó kedvenc unokájának is le kellett mondania erről a ceremóniáról. Új dátumot még nem tűztek ki, de a hercegnő csak olyan mennyegzőt akar, ahol imádott nagyszülei is ott lehetnek. Beatrix és Theodora egyébként, ha távolról is, de rokonok.

Együtt nyaral, a görög, a spanyol és a brit királyi család

Családi nyaralás Spanyolországban: II. Konstatin és családja, Károly herceg és családja, valamint I. János Károly spanyol király, aki azóta lemondott a fia javára. (fotó: Georges De Keerle/Getty Images)

II. Konstantin unokatestvére ugyanis nem más, mint Beatrix nagyapja, Fülöp herceg, aki mielőtt elvette II. Erzsébetet, görög herceg volt. És, hogy ki Theodora keresztanyja? Hát, persze, hogy maga II. Erzsébet.

Theodora hercegnő keresztelője

II. Erzsébet Theodora hercegnő keresztelőjén 1983-ban. A brit uralkodó lett az egykori görög király lányának a keresztanyja. (fotó Georges De Keerle/Getty Images)

Királyi csemegék:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top