nlc.hu
Sztárok
Szécsi Zoltán Benedek Tibor betegségéről

Szécsi Zoltán: “Nem véletlen, hogy egy olyan kór, amire azt mondták, hogy két-három hónap, az csak két év alatt tudta legyőzni őt”

Ezúttal talán nem túlzás azt állítani, hogy mindenkit megrázott Benedek Tibor halálhíre. Az olimpikon évek óta beteg volt, de erről a nyilvánosságnak sosem beszélt.

Tegnap reggel örökre lehunyta a szemét Benedek Tibor, akit nemcsak a családja, hanem a barátok, pályatársak, és számtalan magyar ember gyászol. A tegnap esti megemlékezésen órákig sorban álltak az emberek, hogy virágot tegyenek a Hajós Alfréd sportuszoda bejáratánál álló fotó elé, vagy gyertyát gyújtsanak az olimpikon emlékére. 

Benedek Tibor megemlékezésére rengetegen gyűltek össze (Fotó: Neményi Márton)

Benedek Tibor megemlékezésére rengetegen gyűltek össze (Fotó: Neményi Márton)

Az RTL Klubb Reggeli adásában Benedek egykori csapattársa és barátja, Szécsi Zoltán is úgy fogalmazott, hogy iszanyatos ez a veszteség, és szeretne részvétet nyilvánítani a családnak, hiszen mindenekelőtt egy apa és férj távozott most, aki fantasztikus ember volt, és igazi ikon.

“Utoljára február körül találkoztunk, a koronavírus miatt óvatosak voltunk mi is, ők is, és nagyjából májustól, amikor bejelentette a visszavonulását, csak híreket hallottam róluk.”

Ahogy Szécsi fogalmazott, Benedek Tibor céltudatossága és akaratereje mindenben megmutatkozott, sokan ezért hitték, hogy neki a lehetetlen is sikerül és meggyógyul.

“Nem véletlen, hogy egy olyan kor, amire azt mondták, hogy két-három hónap, az csak két év alatt tudta legyőzni őt.(…) Vizilabdás berkekben a betegség megjelenése után nem sokkal tudtunk róla. Nagyon örülök, hogy a kezdeti műtétek ellenére még elvállalta a 2018-as Millennium Masters-gálát az Arénában, az egy óriási élmény volt ott még egyszer vele játszani.”

Ahogy sok más embernek, úgy a vizilabdakapusnak is Benedek Tibor mosolya maradt meg a legjobban, és szerinte a több csapattársa gondolja, hogy Tibor volt a legjobb közülük.

Benedek Tibor a csapatával: Olimpia 2008 Peking / Magyarország-Görögország férfi vízilabda mérkőzése után. Fölényes győzelmet aratott a magyar férfivízilabda-válogatott Görögország ellen a pekingi olimpián az A csoport második fordulójában. Kemény Dénes csapata 17 gólig jutott, miközben Szécsi remek formában védett, Benedek Tibor feledhetetlenül szerepelt (Fotó: smagpictures.com)

Benedek Tibor a csapatával: Olimpia 2008 Peking / Magyarország-Görögország férfi vízilabda mérkőzése után. Fölényes győzelmet aratott a magyar férfivízilabda-válogatott Görögország ellen a pekingi olimpián az A csoport második fordulójában. Kemény Dénes csapata 17 gólig jutott, miközben Szécsi remek formában védett, Benedek Tibor felejthetetlenül szerepelt (Fotó: smagpictures.com)

Az olimpikon csapattársai sorra osztanak meg vele közös fotókat és ki hosszabban, ki rövidebben köszönte meg neki, hogy ismerhette. 

Szécsi Zoltán ezt a Benedek Tiborral közös képet tette ki: 

“Köszönjük, hogy Voltál!
Köszönöm, hogy ismerhettelek!
Köszönöm, hogy tanítottál!
Köszönöm, hogy vezettél!
Köszönöm, hogy segítettél!
Köszönjük, hogy Általad mi is többek lettünk!
Szeretnék hinni abban, hogy még találkozunk…”

Fodor Rajmund a bajnokok bajnokának nevezte a csapattársát és szintén közös képpel búcsúzott. 

“…nekem örökre a kedvenc szobatársam maradsz
én így, mosolygósan akarok és fogok Rád gondolni mindig
Rengeteget adtál…, hatalmas űrt hagytál…Nyugodjon békében a lelked!
Őszinte részvétem az egész Benedek-családnak! Hatalmas erőt és kitartást kívánok ebben a rettentően nehéz időszakban!”

Benedek Tibor mindenekelőtt férj és apa volt: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top