nlc.hu
Sztárok

Rudolf Péter a Vígszínházról és Eszenyi Enikőről

Rudolf Péter elmondta, mi lesz Eszenyi Enikővel: “Tiszteletben tartom a kérését”

Július elsejével vette át a Vígszínház irányítását Rudolf Péter, aki a tervek mellett arról is mesélt, mi lett Eszenyi Enikővel.

Március 24-én Karácsony Gergely hivatalosan kinevezte Rudolf Pétert a Vígsznház igazgatójának, és már a kezdetek óta érezni lehet, hogy a színész-rendező megfontoltan vág bele a feladataiba. 

„Kivételes megtiszteltetés a Vígszínház igazgatójának lenni, de ezek most nem lehetnek az öröm pillanatai. Túl sok fájdalom, túl sok indulat tört felszínre az elmúlt hetekben” – fogalmazta meg Rudolf az első közleményében, hozzátéve, hogy a színházak újranyitásáig azon lesz, hogy készen álljanak mindannyian az újrakezdésre.

A Vígszínház évadnyitó sajtótájékoztatóján az új igazgató, Rudolf Péter .(Fotó:Vörös Szilárd)

A Vígszínház évadnyitó sajtótájékoztatóján az új igazgató, Rudolf Péter .(Fotó:Vörös Szilárd)

Most az InfoRádiónak nyilatkozott a direktor, aki elmondta, mennyire hálás azoknak, akik az elegáns átmeneti időszakozt biztosítják, ami még nem zárult le teljesen. Rudolf kitért a színház anyagi helyzetére, és itt külön köszönetet mondott az elődjének, mert a Vígszínház biztos lábakon áll és a minisztériumtól kapott támogatással együtt lehetőségük van jövőt tervezni. 

„Ez nagyon fontos évad lesz, mert most alakul ki a jövő, és az, hogyan épül majd fel ez a társulat” – mondta Rudolf Péter az InfoRádiónak. A személyi változásokkal kapcsolatban kiderült, a két távozó ember még Eszenyi Enikő idején ment el, ő pedig ebben a kérdésben is lassan szeretne haladni. 

„Azt gondoltam, hogy ez így egészséges, ismerjük meg egymást, és ez lehetőséget ad arra, hogy ki-ki eldöntse, hogy milyen életérzés ebben az új helyzetben együtt színházat csinálni.”

A már a színháznál dolgozók közül hat egyetemistának ajánlott szerződést, és örömmel mesélt a visszatérőkről. Elekes Péter, Méhes László és Seres Zoltán, Brasch Bence ugyanis ismét elszerződik a Vígszínházhoz. Személyi kérdések mentén Eszenyi Enikő is szóba került, akinek a kéréseit Rudolf maximálisan tiszteletben tartja.

„Enikő most saját kérésre felfüggeszti a színészi tevékenységét, nem akar játszani. Viszont azokkal az előadásokkal kapcsolatos összes munkát elvégzi, amelyeket ő rendezett. Együtt beszéljük meg az esetleges szerepátvételeket, végigcsinálja a szokásos felújító próbákat.” 

Rudolf Péterrel kapcsolatban: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top