nlc.hu
Sztárok

Bereczki Zoltán a viszonyokról, elvárásokról a Sztárban sztár előtt

Bereczki Zoltán: “Ebben a pillanatban nagyon jól működünk, csak megmaradjon ez a lendület!”

Augusztus végén kezdődik a Sztárban Sztár hetedik évada, ami más lesz, mint a korábbiak. Hogy mire számíthatunk, arról Bereczki Zoltán mesélt.

Augusztus 30-án indul a Sztárban Sztár hetedik évada, ezúttal is tizenkét énekessel, és a műsor győztese a Magyarország legsokoldalúbb előadóművésze címet nyeri el. Már nem titok a versenyzők névsora, akiket ezúttal is a négy zsűritag pontoz majd, köztük Bereczki Zoltán, aki várja már az első adást. 

“Mindig a szívem csücske volt ez a műsor, hiányzott is. Volt egy szünetem, nagyon sok dolgom volt, nagyon elfáradtam, úgy éreztem, töltődnöm és alkotnom kell. Ez a műsor nem az alkotásról szól, főleg, ha az ember zsűrizi, hanem inkább egy jobb fajta házibuli, ahol egy igényes társasjátékot játszunk. Én legalábbis így képzelem el. Mint versenyző is úgy voltam vele, hogy nagyon jó produktumot akartam színpadra vinni, elképesztően szerettem volna nyerni, amikor pedig egy-egy adásban rosszabb pontot kaptunk, akkor nem úgy vettük – azt hiszem, ezt mondhatom a többi versenyző nevében is – hogy összeomlott  világ, vagy ezen múlik a sorsunk, a karrierünk, hanem azt kérdeztük magunktól, vajon mit rontottam el és mit tudok jobban csinálni a következő héten? Nagyon remélem, hogy a az idei vesenyzők is így veszik majd.”

Bereczki Zoltán vissztért a Sztárban Sztár zsűribe

Bereczki Zoltán vissztért a Sztárban Sztár zsűribe (Fotó: Sajtószoba)

Bereczki Zoltán nyerte a legelső Sztárban Sztárt 2013-ban, majd három évadon keresztül, a zsűriben pontozta a versenyzőket, sokszor elég keményen, a legtöbb énekes az ő kritikájától tartott eddig. Ahogy mondja, éppen azért, mert már végigcsinált egy ilyen versenyt, ő nem elnéző.

“Magammal elég kemény voltam, és a kemény munkát tudom értékelni, szóval, aki belefekteti az energiáját, még akkor is, ha mondjuk nem sikerül megugrania az én márcámet vagy a sajátját, akkor puha a szívem. Ha azt látom, félvállról vette a feladatot, még ha jobb is a teljesítmény, akkor azt nem tudom annyira értékelni.”

Sokszor kritizálták a zsűritagokat azért, mert nem következetesek a pontozáskor, Bereczki azonban másképpen látja. Figyel arra is, milyen a stúdióban az előadás hangulata, milyen energiákat mozgat meg a fellépő egy produkció alatt, és ez csak egy szempont.

“A színházban, főleg a zenés színházban az ember megtanulja a többrétű figyelmet. Miközben tudod, hogy melyik fénybe kell beállnod, tudod, mi a következő mondatod, még le tudsz nézni a karmesterre, aki beinti a következő sort. Szóval nagyon remélem, hogy tudok megosztottan figyelni több dologra is. Engem érdekel a belefektetett munka, figyelem a nüanszokat, nagyon szeretem a rejtett apróságokat. Akár humor, akár komoly formában, akár azt, hogyan ábrázolja a karaktert az illető. Ezek engem nagyon izgatnak, mert én is ilyesmikből rakom össze a puzzle-t. Nyilván, ha valaki valami vicceset csinál, akkor azon együtt nevetünk, és pont úgy, mint egy házibuliban, nem is vesszük túl komolyan saját magunkat sem.”

Augusztus elején jelentették be, kik ülnek majd idén a Sztárban Sztár zsűriben, – például először bizonyíthat Köllő Babett és Kökény Attila is ilyen szerepben-, így izgalmas lesz, hogyan tudnak majd együttműködni. Bereczki Zoltánnak ezzel kapcsolatban jó előérzete van. 

“Babettet ismerem a legrégebb óta, de azt nem mondom, hogy a legjobban, mert a főiskola óta nem nagyon dolgoztunk együtt, ellenben Attilával igen. Vele volt egy időszak, amikor egészen szorosan együttműködtünk, dalt is írtam neki, jártunk együtt fellépni. A csapatból az Attila az, akit ilyen módon közel tudok magamhoz, de Szabival és Babett-tal is gyakorlatilag percek alatt megtaláltuk a közös hangot, most ebben a pillanatban nagyon jól működünk, megvan az a bizonyos kémia.” 

Bereczki Zoltán, Köllő Babett, Kökény Attila és Papp Szabi a Sztárban sztár idei évadának zsűrije

A Sztárban Sztár hetedik évadának zsűrije: Bereczki Zoltán, Köllő Babett, Kökény Attila és Papp Szabi (Fotó: Profimedia)

Remélhetőleg, mindez átjön majd az adások során is, mert akkor derül ki igazán milyen a csoportdinamika.

“Az nagyon nagy kérdés, kire milyen hatással van a piros lámpa. Merem remélni, megmarad ez a lendület, ami mondjuk a zárt ajtók mögött, vagy a forgatáson megvolt a csapattal. Mert, ha ez így működik, akkor nem csak mi fogunk jól szórakozni, hanem a nézők is.”

Majka a korábbi évadokban sokszor cukkolta Bereczkit, de nem csak ő tett a precizitására, modorosságára, maximalizmusára megjegyzéseket, hanem a többiek is. 

“Nekik ez a dolguk (nevet). Szerintem ez tényleg így is van jól. Volt egy zsűrimegbeszélés, ahol alapszályként fektettük le, hogy az a cinkelés, az a hegyezés, ami a  műsoron belül van, az a műsoron belül is marad, az kell, az oda elfér. Amerikában van egy nagyon jól kialakult műfaj, ami itthon még nem annyira működik, és azt hiszem, onnan kell egy kis mintát venni, ez a roast. Amikor kifejezetten arra hívják össze az embereket, hogy nagyon kemény és nagyon aljas dolgokat mondjanak rólunk, vagy a többi meghívottról. Ennek egy nyilván puhább verzióját szeretnénk megvalósítani most a műsorban.”

Igaz, az énekes szerint jó ilyen példákból tanulni, viszont hogy ő maga mennyire venne részt egy hasonló produkcióban, az már más kérdés.

“Nem hiszem, hogy egy olyan kemény odamondogatós műsort kibírnék. Például az HBO-n néztem a Justin Bieber Roast adását, nem biztos, hogy egy ilyet végig tudnék ülni nagyobb szívdobogás nélkül, mert nagyon kemény megjegyzések vannak benne. Nem mindegy persze a tálalás, mégis rossz, amikor az embert a gyengeségeivel vagy hibáival szembesítik, vagy kikarikírozzák.”

A Sztárban Sztár zsűirje és versenyzői a műsorvezetővel, Tillával

A Sztárban Sztár zsűirje és versenyzői a msorvezetővel, Tillával: Curtis, Miss Mood vagyis Mező Dorottya, Fésűs Nelly, Tóth Andi, Szabó Ádám, Molnár Tamás, Vastag Csaba, Pély Barna, Péter Szabó Szilvia, Horváth Boldizsár, Opitz Barbi, Bereczki Zoltán, Köllő Babett, Kökény Attila és Papp Szabi (Fotó: Profimedia)

A Sztárban Sztár versenyzőiről néhány cikkünk: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top