nlc.hu
Sztárok
Gabriela Spanic élete

Gabriela Spanic sokkal több, mint szappanopera-színésznő! Ezeket tudtad róla?

Ő volt Paula, és ha már itt tartunk, Paulina is. Gabriela Spanic-ot világszerte ismerik. Az élete valóban olyan, mint egy szappanopera, komoly gondolatai vannak a családon belüli erőszakról, az anyaságról és a döntéseink súlyáról is.

Amikor a TV2 bejelentette, hogy olyan világsztárt szerződtettek le a Dancing with the Stars első évadába, akit 1 milliárd néző ismer, valahol sejthető volt, hogy egy szappanopera/telenovella szereplő fogja a Róna utcában ropni.

A csatorna a 90-es évek tévéműsorai előtt „felnövő” embereket akarta megfogni, így érkezett meg Budapestre Gabriela Spanic. 

Nem csoda, a 90-es években mindenki a Vad Angyalt, a Paulina és Paulinát, vagy a Mari Mart nézte, mivel nehéz lett volna mást nézni, délután kettőtől este nyolcig ezek mentek a tévében.

A nosztalgia pedig mindig beválik, Spanic mégiscsak világszerte ismert, még akkor is, ha nem Golden Globe-díjas sorozatokban, hanem futószalagon gyártott telenovellákban műveli szakmáját.

Gabriela Spanic a Dancing with the Stars műsorban

Gabriela Spanic és partnere a Dancing with The Stars fotóján (TV2/Sajtószoba)

De mit tudunk róla? Én eddig pont annyit, hogy szerepelt a Paula és Paulina sorozatban, ahol a Bracho gyárat mentette meg, és az örökké vinnyogó Carlitos mostohaanyja lett. Pedig van róla bőven információ, csak körbe kell nézni. Ezt tettük mi is.

Pszichológusnak készült

Gabirela horvát származású édesapjával (a színésznő nagyszülei a II. világháború után, 1945-ben emigráltak – a szerk.), venezuelai édesanyjával és három testvérével élt Caracasban. „Bár tudom, hogy a horvát nép nagyon temperamentumos, én az apukámtól a nyugalmat örököltem. Vagy inkább azt, hogy állj ki magadért nyugodtan, ha arról van szó” – mondta a Fókusznak 2011-ben Spanic, aki egy katolikus egyetemen tanult pszichológiát, ám még a diplomázás előtt félbehagyta a tanulmányait, hogy benevezzen a „Miss Venezuela Internacional” nevű versenyre, ahol ő lett „Miss Body”.

Kezdetben csak modellfelkéréseket kapott, ám pár évvel később befutott az első komolyabb tévés felkérése is. Először az 1997-es Mindent a szerelmedért teleregényben, majd egy évvel később, a magyaroknál is nagy sikerrel futó Paula és Paulinában hódította meg a nézőket. Bár 1996 és 2007 között évente legalább egy szappanoperában volt főszereplő, több interjúban is elmondta, hogy legjobban a Paula és Paulina forgatását élvezte.

„Ez volt az a sorozat, amely megadta nekem a nemzetközi ismertséget, és amelyet azóta is rengetegszer ismételtek szerte a világon… Még ma is érdekli az embereket. Nem csak itt játsszák, megy Brazíliában, Chilében, Mexikóban (ahol azt hiszem, négyszer adták le), Kolumbiában, Romániában, Horvátországban… ha jól tudom, még a Guinness-rekordok könyvébe is bekerült, mint a világon legtöbbször megismételt telenovella” – nyilatkozta 2011-ben a színésznő budapesti látogatása alkalmával egy magyar bloggernek.

Ám tévedés azt gondolni, hogy a magyar Dancing with the Stars műsorhoz csatlakozó Spanic csakis a romantikus, szerelmes asszony szerepében érzi jól magát. Lelkesen olvassa azokat a forgatókönyveket is, amelyekben a „főgonosz” szerepével találják meg. Ami számára fontos, hogy a karakter jól kidolgozott legyen. Szerinte egyébként egy színésznek könnyebb gonosz karaktert alakítania, mert ilyenkor több eszközhöz nyúlhat.

Fernando Colunga és Gabriela Spanic a Paula és Paulina sorozatban

Fernando Colunga és Gabriela Spanic a Paula és Paulina sorozatban (Fotó: TV2 Sajtószoba)

A színésznő, akit megmérgeztek

Gabriela Spanic magánélete tényleg olyan, mintha a legjobb dél-amerikai forgatókönyvírók írták volna. Olykor tele sírással, máskor örömmel és nevetéssel, hatalmas sikerrel. Sorsa egyik legkriminálisabb fordulata az volt, amikor egykori személyi asszisztense, María Celeste Fernández hónapokon keresztül mérgezte őt, az édesanyját, az egyik testvérét, az unokahúgát és a fiát is.

A folyamatosan adagolt ammónia-szulfidtól mindannyian rosszul lettek.

Amikor Gabriela számára kiderült, hogy mi történik velük, feljelentette a beosztottját, akit letartóztattak és a pereskedés is elkezdődött. Egy korábbi interjúban a színésznő azt mondta: a bíróság bűnösnek találta az ügyben az asszisztenst, aki nyolc évet kapott a tetteiért. A bizonyítékot a családtagok vérében kimutatható méreganyag adta, a The Guardian cikke szerint a nő hálószobájában és táskájában számos ammónia-szulfidot tartalmazó fiolát is találtak a rendőrök.

Gabriela számára egy többszörösen nehéz időszak volt ez, mivel a világot körbejárta a hír, és nemcsak a bíróságon kellett megharcolnia az igazáért, hanem a hitetlenkedő kommentelőkkel is szembe kellett néznie. Sokan ugyanis azt feltételezték, hogy a nő csak kitalálta a sztorit. A mai napig nem tisztázott, hogy a jogerősen elítélt alkalmazott önszántából cselekedett így, vagy valaki felbérelte. Spanic soha nem nyilatkozott erről, csupán annyit mondott: sejtései vannak, de nem mond többet.

Gabriela Spanic Magyarországon

Nehéz időszak volt az életében, amikor a személyi asszisztense elárulta (Fotó: Profimedia)

Sokszor próbálták megtörni

A szerelmei miatt is kivételesen izgalmas élete van a 46 éves színésznőnek. 1995-ben együtt szerepelt Miguel de Léonnal, Venezuela egyik leghíresebb színészével. Kezdetben ki nem állhatták egymást, ám idővel a férfi meghódította a színésznő szívét, és 1996-ban összeházasodtak. Az esküvőt még a televízió is közvetítette, akkora eseménynek számított. Később a Paula és Paulinában is feltűnt a férfi, ahol a különösen drámai nevű Douglas Maldonadót alakította.

A házasság hat évvel később, 2002-ben ért véget. 2005-ben Gabriela könyvet írt az életéről, melyben a családon belüli erőszaknak is szentelt néhány fejezetet…

Következő szerelme Neil Pérez venezuelai üzletember volt, aki akkor kezdett el Gabrielának udvarolni, amikor még nős volt. A People magazin szerint esküt tett neki, hogy elhagyja a nejét, ám ezt soha nem tartotta be. Közben viszont a színésznő várandós lett, de örömök helyett csak újabb csalódások érték. Neil ugyanis arra kötelezte, hogy végeztessen DNS-tesztet, hogy bebizonyosodjon, valóban ő kisfiú édesapja. „Ő a legrosszabb (ember), akivel valaha találkoztam” – idézte Spanic szavait a People magazin.

A gyermek, aki a Gabriel de Jesús nevet kapta, és akinek természetesen Pérez az apja, időközben tizenkét éves kamasz lett. „A fiam szerelemből született. Akartuk, szerettük volna, de néha a nagyon magabiztos férfiak jobban hisznek másnak, mint neked” – nyilatkozta később a Montse & Joe című műsorban.  Amikor a megromlott házassága, és az apasági pereskedés után egy magyar riporter megkérdezte tőle, hogy milyen nő vált belőle ilyen kapcsolatokkal a háta mögött, így felelt: „Olyan nő lettem, aki nem gyáva többé. Őszintén ki merem mondani, ha valami már nem működik. A magyar nőknek is azt üzenem: álljanak ki magukért, és lépjenek tovább, ha másképp nem megy.”

Az arc

Alig egy hónapja írtunk arról, hogy a 46 éves Spanic bomba formában, de mintha a plasztikai beavatkozások száma leheletnyivel több lett volna a kelleténél. A leglátványosabb változás 2018-ban történt, az akkor készült fotókon, mintha egy teljesen más embert látnánk. Az erre vonatkozó kérdéseket egyébként mindig ügyesen kikerüli. Úgy fogalmaz, hogy elsősorban édesanya, és a fia, valamint a csodálatos családja miatt van ilyen remek formában. Azt mondja, a boldogság meglátszik egy ember arcán, ezenkívül nagy hódolója a meditációnak. 

Gabriela Spanic a Paula és Paulinában
Megnézem
Összes kép (7)

Gabriela Spanic mindent elért, amit egy telenovella-színésznő elérhet. Az Egyesült Államoktól Magyarországig tényleg sokan ismerik a legsikeresebb sorozatait. Hogy táncolni tud-e, azt meg lehet nézni a TV2 új műsorában.

Merülj el a telenovellákban!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top