nlc.hu
Sztárok

Járai Máté színész élete

5 dolog, amit talán nem tudtál Járai Mátéról

Ismerd meg jobban Járai Mátét, a Nyerő Páros negyedik évadának egyik versenyzőjét!

Törőcsik Mari fogadott unokája

Törőcsik Mari úgy hívja: a „balkézről jött unokám”. A 41 éves Járai Máté ugyanis a színésznő néhai férje, Maár Gyula korábbi házasságából született lányának, Maár Katalinnak a fia. A színész Mari mamának szólítja a legendás művésznőt, aki azonban a karrierjében sosem segítette fogadott unokáját. Máté sokáig még a kollégái előtt is titkolta, kik is a nagyszülei, mivel nem szerette volna, ha azt hiszik, protekcióval érvényesül a szakmában.

Járai Máté

Járai Máté (Fotó: Smagpictures.com/Gabriella Steindl)

21 éve nős

Feleségével, a szinkronrendezőként dolgozó Kírával még tinédzserként ismerkedtek meg és már 21 éve házasok. A pár Kíra szüleinek horányi nyaralójában jött össze, a házat azonban a család később eladta. 20 évvel később, a 15. házassági évfordulójukra a színész visszavásárolta a nyaralót, melyet aztán már közösen újítottak fel nejével. A házaspár ősztől a Nyerő Páros című sztárpárshow negyedik évadában méretteti meg magát.

Musicalszínésznek tanult

1997-től 2000-ig a Vasutas Zeneiskola musical szakán tanult, ahol Toldy Mária tanítványa volt. 1998–1999-ben a Veszprémi Petőfi Színházban dolgozott, 2005 és 2010 között a Szegedi Nemzeti Színházban játszott, 2010 óta pedig Győri Nemzeti Színház társulatának tagja. A színpadon nem kizárólag musicalekben és operettekben látható, de jelentős prózai szerepeket is játszik. Munkáját 2014-ben Jászai Mari-díjjal ismerték el.

A Cabaret konferansziéjának szerepében, a szolnoki Szigligeti Színházban 2013-ban

A Cabaret konferansziéjának szerepében, a szolnoki Szigligeti Színházban 2013-ban (Fotó: MTI /Mészáros János)

Több sorozatban is játszott

Az elmúlt években több tévésorozatban, így a Hacktion, a Fapad és a Tömény történelem című sorozatokban is feltűnt, illetve A mi kis falunk több epizódjában is szerepelt. A legtöbben mégis a 200 első randi című sorozatnak köszönhetően ismerték meg, ahol a főszereplő, Luca legjobb barátját, Tolnai Bencét alakította.

Nem fogyaszt alkoholt

Járai Máté egy korábbi interjújában elárulta: nem dohányzik és alkoholt sem fogyaszt. Nagyon odafigyel az egészségére és a külsejére, kozmetikushoz is minden hónapban eljár. Azt sem zárja ki, hogy a későbbiekben esetleg szépészeti beavatkozást is végeztet majd.

Olvass még a Nyerő Páros sztárjairól!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top