nlc.hu
Sztárok

A Tudom, mit tettél tavaly nyáron főszereplői

23 éves a Tudom, mit tettél tavaly nyáron – Szinte minden főszereplő kikopott Hollywoodból

23 éve már, hogy bemutatták a Tudom, mit tettél tavaly nyáron című tinihorrort. Így néz ki ma a négy főszereplő, Sarah Michelle Gellar, Freddie Prinze Jr., Jennifer Love Hewitt és Ryan Phillippe.

Sarah Michelle Gellar

Sarah Michelle Gellar gyerekszínészként kezdte pályafutását, ám a valódi áttörést az 1997-es év hozta meg számára. Ekkor mutatták ugyanis be a Tudom, mit tettél tavaly nyáron című filmet, de ebben az esztendőben indult a Buffy, a vámpírok réme is, melynek a címszerepét alakította. A sorozat egészen 2003-ig futott, emellett a színésznő olyan – így vagy úgy – emlékezetes mozikban is feltűnt, mint a Kegyetlen játékok, A csaj nem jár egyedül vagy a két Scooby-Doo-film. Az ezt követő években aztán egyre kevesebb szerepet kapott, mozifilmet utoljára 2009-ben forgatott.

Sarah Michelle Gellar

Sarah Michelle Gellar (Fotók: Profimedia/Getty Images)

Bár Freddie Prinze Jr.-ral addigra már több filmben is együtt játszottak, csak 2000-ben jöttek össze, 2002-ben pedig házasságot is kötöttek, mely ma is tart. A párnak 2009-ben egy lánya, 2012-ben pedig egy fia született. A színésznő azóta is elsősorban a családjára koncentrál, ám a televíziózás világába olykor azért visszatér, legutóbb 2019-ben, az Agymenők fináléjában tűnt fel, ahol saját magát alakította.

Freddie Prinze Jr.

A kilencvenes évek tinifilmjeinek egyik legnagyobb sztárja kétségkívül Freddie Prinze Jr. volt. Számára szintén a Tudom, mit tettél tavaly nyáron, illetve annak folytatása, a Még mindig tudom, mit tettél tavaly nyáron hozta meg a világhírnevet, ettől kezdve aztán évekig kapta a meglehetősen hasonló kategóriájú szerepeket olyan filmekben, mint a Pasik és csajok, A csaj nem jár egyedül, a Rád vagyok kattanva vagy a Nyakiglove. Az ezredforduló után jöttek még a Scooby-Doo-filmek, majd az ő karrierje is szépen, fokozatosan kifújt. A színész a pankráció nagy rajongója, 2008 és 2012 között a World Wrestling Entertainment kreatív csapatának is tagja volt. Mozifilmben utoljára 2008-ban szerepelt, azóta elsősorban szinkronszínészként dolgozik. 

 Freddie Prinze Jr.

Freddie Prinze Jr. (Fotók: Profimedia/Getty Images)

A Prinze-Gellar család Los Angelesben él. A gyerekek a koronavírus-járvány miatt távoktatásban tanulnak, a színészházaspár pedig igyekszik mindenben a segítségükre lenni, ám ahogy annyi más szülő, úgy ők is belátták: rendkívül nehéz dolog tanárnak is lenni. Ráadásul nagyon aggódnak, ugyanis nyolcéves fiuk, Rocky látása  az elmúlt időszakban gyorsan és drasztikusan megromlott.

Jennifer Love Hewitt

Jennifer Love Hewitt szintén gyerekszínészként indult, az 1995 és 1999 futott Ötösfogat című sorozattal pedig egészen jelentős hírnévre is szert tett, a nagy áttörést azonban számára is a Tudom, mit tettél tavaly nyáron jelentette. A színésznő játszott a film második részében is, majd 2001-ben megkapta Audrey Hepburn szerepét egy tévéfilmben. 2001-ben Sigourney Weaverrel szerepelt a Szívtiprók című vígjátékban, 2002-ben pedig Jackie Chan oldalán A szmokingerben. Karrierje aztán új lendületet kapott 2005-ben, amikor megkapta Melinda Gordon szerepét a Szellemekkel suttogó című sorozatban, mely 2010-ig futott.

Jennifer Love Hewitt

Jennifer Love Hewitt (Fotók: Profimedia/Getty Images)

Ezt követően az Ügyféllista című sorozatban forgatott, melynek köszönhetően a későbbi férjét, Brian Hallisayt is megismerte. 2013-ban házasodtak össze, és még abban az évben megszületett a kislányuk, Autumn James, majd 2015-ban a kisfiuk, Atticus James.

Hewitt 2018 óta állandó szereplője a 9-1-1 című sorozatnak, a család mellett főleg ennek a forgatásai kötik le.

Ryan Phillippe

Ryan Phillippe a kilencvenes évek elején sorozatszínészként kezdte karrierjét, ám ahogy a többi három főszereplőnek, úgy neki is a  Tudom, mit tettél tavaly nyáron hozta meg a világhírnevet. A színész a tinihorror folytatásában már nem szerepelt, ám igen sűrű esztendők következtek ezután, amikor évente két-három filmet is forgatott, többek között olyanokat, mint az 54, a Szeress, ha tudsz vagy a Kegyetlen játékok. Komoly esélye volt Anakin Skywalker szerepére is a Star Wars II. részében, ám ezt végül azért nem kapta meg, mert túl nagy volt a 7 év korkülönbség közte és Natalie Portman között. 

Ryan Phillippe

Ryan Phillippe (Fotók: Profimedia/Getty Images)

1997-ben, a színésznő 21. születésnapján ismerkedett meg Reese Witherspoonal, akivel aztán együtt játszott a Kegyetlen játékokban is. 1999-ben házasodtak  össze, a színésznő ekkor már várandós volt első közös gyermekükkel, Avával. A házaspárnak rajta kívül egy fia is született, a ma már 16 éves Deacon. Phillippe és Witherspoon 2006-ban jelentették be, hogy válnak. 2010 nyarán a színész Alexis Knapp modell-színésznővel járt, akiről a szakítás után derült ki, hogy gyermeket vár. Bár nem jöttek újra össze, 2011 nyarán a színész jelen volt a kislányuk születésénél.

Bár kevésbé van köztudatban, Phillippe a mai napig is filmez, legutóbbi mozija, a  The Sound of Philadelphia premierje szeptemberben volt, és jelenleg is további két filmje vár bemutatásra.

Mi lett velük?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top