nlc.hu
Sztárok

Détár Enikő párja és gyerekei

Détár Enikő már homokozna az unokákkal, de nagyon lassítani nem akar

Détár Enikő már az első héten energiabombaként robbant be a Dancing with the Stars színpadára. Bár tavasszal a kényszerszünet miatt kicsit lelassult az élete, most minden újra 100 százalékon pörög körülötte. Pedig voltak csendes évei is.

Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett Déryné-díjas színésznő. Az ő hangján szólal meg a hazai mozikban Demi More és Milla Jovovich is. Soha nem titkolta az életét a nyilvánosság elől, mostanra azonban mintha sokkal visszafogottabb lenne. Kétgyerekes anya és már boldogan játszana unokáival a homokozóban, nem mellesleg pedig úgy táncol, hogy azt öröm nézni. Megnéztük, mire keresnek a legtöbben Détár Enikővel kapcsolatban a neten.

Amire a legtöbben keresnek: Détár Enikő – Dancing with the Stars

Idén szeptemberben jelentették be, hogy Détár Enikő lesz az egyik „amatőr” híresség a TV2 Dancing with the Stars című showműsorában. Partnere a korábban Megasztárban is látható Baranya Dávid lett. Már az első adásban kiderült, hogy micsoda összhang van köztük, és a kemény próbáknak milyen varázslatos eredménye van. Ez pedig egyre csak látványosabb lett, ahogyan teltek a hetek.

Fotó: TV2 Sajtó

Fotó: TV2 Sajtó

Pedig Détár Enikőnek sem indult jól ez az év. Mint olyan sokan mások, a koronavírus-járvány első hulláma alatt a színésznő valamennyi munkáját elvesztette. Ám a kezdeti sokk után alapos tervezés következett, spórolással és lehetséges civil munkákkal.

„…Már régóta volt bennem arra hajlandóság, hogy másoknak segítsek. Elmentem először az önkormányzathoz és bejelentkeztem önkéntes munkára. Pár nappal később Péter egyik ismerősénél kezdtem el árukat pakolni. Közben hívtak az önkormányzattól is, hogy lett négy nyugdíjasom, akiknek intéznem kellene néhány dolgot heti szinten. Szóval egyik napról a másikra beindultak a dolgok, és nem kellett tovább törnöm a fejem, hogy mi lesz velem””- mondta májusban az nlc-nek a művésznő.

Nyár végén, ősz elején fordult a helyzet. Először a Dancing with the Stars jött az életébe, amit több felkérés és színházi szerep követett. Ahogyan október közepén a Story magazinnak fogalmazott, nem volt könnyű időszaka tavasszal, ma már viszont nagyon hálás, mert szinte csak aludni jár haza.

„Eszem ágában sincs panaszkodni, örülök, hogy van dolgom. A fővárosban és vidéken is vannak előadásaim, két hónapja pedig a táncos műsorra készülök. Nagyon lelkes vagyok, igyekszem kihozni magamból a maximumot. Nyilván egyszerűbb lett volna, ha, mondjuk tíz évvel ezelőtt kérnek fel egy ilyen feladatra” –  mondta.

Amire a legtöbben keresnek: Détár Enikő párja

Détár Enikő és angoltanárként dolgozó civil szerelme, Kiss Péter 2014 nyarán számoltak be arról, hogy együtt vannak. Néhány héttel később szerepeltek a TV2 Édes Élet című műsorában, amely komoly kihívás elé állította őket, na nem azért, mert Péternek idegen lett volna a forgatás. A férfi ekkoriban reklámfilmekben is szerepelt. Ebben az időszakban rengeteg időt töltöttek együtt, ami csak még jobban megerősítette a kapcsolatukat.

Détár Enikő és Péter (fotó: Nagy Zoltán/Smagpix)

Détár Enikő és Péter (Fotó: Nagy Zoltán/Smagpix)

Bár korábban televíziós műsorban is szerepeltek együtt, mostanában visszavonultabban élnek, boldogan. Kapcsolatuk egyik alapja a humor, amit idén februárban maga Détár is megerősített, amikor interjút adott nekünk. 

„Persze, ha komoly dolgokat beszélünk meg, akkor nincs viccelődés. Egymás lelki támaszai vagyunk. Főleg esténként találkozunk, és akkor tudunk egymásra koncentrálni. De akkor tényleg miénk az este. Azt gondolom, hogy sok fiatal megirigyelheti azt az életet, amit mi élünk. Boldogok vagyunk, és ez számít” – mondta igazán könnyedén a művésznő, akitől tíz évvel fiatalabb a párja.

„Kezdetben sokan nem jósoltak nagy jövőt nekünk, de bebizonyítottuk, ez szerelem. Minket egymásnak találtak ki, ez igazi párkapcsolat. Mindig és mindenben segítjük egymást” – mondta a Blikknek Détár. Amikor pedig arról kérdeztek, hogy megházasodna-e újra, így felelt: „Mindig azon nevetünk, ha én hatvan leszek, ő pont ötven, tartunk majd egy nagy bulit, jót nevetünk a korunkon. Még az is lehet, hogy megkérem a kezét.”

Amire a legtöbben keresnek: Détár Enikő volt férje             

Détár Enikőt és Rékasi Károlyt hajlamosak voltak az emberek álompárként emlegetni a 2000-es évek elején. Pedig ők is hétköznapi házaspárként éltek, tele megoldandó problémával, sok munkával, boldog percekkel és nehézségekkel. Huszonkilenc évekig voltak házasok, és két gyerekük született. Már 2005-ben megromlott valami, akkor Détár úgy fogalmazott, hogy benne már elmúlt az a hatalmas, rajongó szerelem és vágy, amely –szerinte – egy nőt egy férfihez köt. Rékasi ekkoriban került kórházba, majd pár héttel később békülésről is szó volt. Aztán felröppentek hírek egy titokzatos fiatal táncosról, aki elcsavarhatta Enikő fejét, mely soha nem nyert megerősítést.

Détár Enikő és Rékasi Károly a Rózsák háborújában 2012-ben (fotó: MTI/Kallos Bea)

Détár Enikő és Rékasi Károly a Rózsák háborújában 2012-ben (Fotó: MTI/Kallos Bea)

Aztán a színésznő hajtotta túl magát és ő került a pszichiátriára – korábban a férje volt. Évek teltek el, és míg Rékasi továbbra is sokat foglalkoztatott színész volt, addig Détárnak megszűntek a tévés munkái, és egyre kevesebb színházi darabban láthatták ekkoriban a nézők. Mire új felkérést kapott és 2013-ban, a Nagy Duettben visszatért a képernyőre, addigra a házassága már menthetetlen lett. Erről az időszakról négy évvel később így beszélt a BEST magazinnak a színésznő: „A válást sem tudtam volna másként feldolgozni, szakember kellett, hogy rendbe hozza a lelkem” – arról is őszintén mesélt, hogyan hatottak ezek a sebek az új kapcsolatára.  

„A vélt és valós sérelmeimet is rázúdítottam Péterre. Ahhoz, hogy ezt felismerjem, nekem pszichológus segítsége is kellett. Hogy a volt párommal ki tudjak alakítani egy normális, beszélgetős viszonyt, az újat pedig ne ostorozzam azok miatt a sérülések miatt, amiket magammal hoztam, de amikről ő nem tehet.”

Amire a legtöbben keresnek: Détár Enikő gyermekei

Détár Enikőnek és Rékasi Károlynak két közös gyereke van. Mindketten felnőttek már. Fiuk, Zsigmond idén érettségizett, tizenkilenc éves, lányuk harmincegy múlt. A színésznő párjának, Péternek is vannak gyerekei.

„Minden gyerek jól kijön egymással, Gigi Péter nagylányával van nagyon baráti viszonyban, Zsebi pedig a fiával. A srácok imádnak számítógépes játékokat játszani. Mi, lányok pedig sokszor filmezünk, és előfordult, hogy Gigi táncórát tartott nekünk.”

Détár Enikő, Rékasi Károly és fiuk, Zsebi (fotó: Németh Gabriella/Smagpix)

Détár Enikő, Rékasi Károly és fiuk, Zsebi (Fotó: Németh Gabriella/Smagpix)

A színésznőt a nagymamaszerep sem rémiszti meg, ahogyan fogalmazott, ha a gyermekei korát nézi, akkor bőven lehetne már belőle nagyi. „Az a nagy vágyam, hogy vigyem az unokáimat a homokozóba, és minden pillanatukat csodáljam. El fogom kényeztetni őket, az biztos. Mindkét gyermekem szeretne majd családot, remélem, ez majd a közeljövőben össze is jön nekik.”

Amire a legtöbben keresnek: Détár Enikő kora

Détár Enikő idén ünnepelte az 56. születésnapját, ezt azonban nem mondanánk meg a Dancing with the Starsban látott elképesztő produkcióit, valamint alakját látván.

Bár a karantén alatt felszaladt rá néhány plusz kiló, ennek ma már nyoma sincs. Egyedül nem nagyon szeret tornázni, és ahogyan ő fogalmazott, hajlamos is ilyenkor megunni a dolgot, a lánya tánctréningeit viszont nagyon szereti.

Détár Enikő a Turay Ida Színház farsangján (fotó: Olajos Piroska/Smagpix)

Détár Enikő a Turay Ida Színház farsangján (Fotó: Olajos Piroska/Smagpix)

Persze a korábban említett nagymamasággal együtt az öregedés is gyakran felmerül mint téma Détár Enikő életében, de ő pontosan tisztában van vele, hogy senki nem képes megállítani az időt. „És ezt el kell fogadni!” – magyarázta az ötvenhatodik születésnapja előtt, hozzátéve azt is, hogy már nem frusztrálja a kora.

Sokszor vagyok elégedetlen, de elfogadom, amit a tükörben látok. Mióta volt a térdműtétem, jobban kell figyelnem magamra… Péter sokat segít nekem ebben, az, hogy tíz évvel fiatalabb, valahogy engem is azzá tesz.”

SztárLexikon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top