nlc.hu
Sztárok

Pély Barna ennyit változott 1998 óta

Tehetségkutatótól a Sztárban Sztárig: Pély Barna nagy utat járt be

Sokan meglepődtek, hogy Pély Barna a Sztárban Sztár versenyzői között van, a második adásban azonban nagyot ment, és azóta egyre kíváncsibbak rá a nézők.

Ma már alig emlékszünk arra az 1998-as tehetségkutatóra, amelyben először láthattuk Pély Barnát, alig másfél évvel később pedig országosan ismert előadó lett a United együttessel. Megnéztük, hogy mire keresnek a legtöbben a zenésszel kapcsolatban, aki mostanában a Sztárban Sztár színpadán brillírozik.

Amire a legtöbben keresnek: Pély Barna felesége

2003-ban a TV2 elindította a Megasztár tehetségkutató műsort, amelynek egyik zsűritagja a United együttes frontembere, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán diplomát szerzett énekes, Pély Barna lett. A tehetségkutató első szériája hatalmas siker volt, az ott szereplő kezdő énekesekre tényleg egy ország volt kíváncsi. A döntőben végül Tóth Vera és Oláh Ibolya harcolt a győzelemért, ám talán még sokan emlékeznek rá, hogy egy korábban kiesett versenyző, Galambos Dorina vadóc pink esküvői ruhába, fátyollal a fején énekelte, hogy „Perhaps, Perhaps, Perhaps”. Az akkori műsorvezető, Görög Zita meg is jegyezte, hogy mintha az előadás és a ruha is egy enyhe utalás lenne Pély Barnabás számára. Hogy miért mondta ezt? Azért, mert a zsűritag és az énekesnő bizony összejött a verseny alatt.

„Szerintem Barnabás el fog venni. Én úgy érzem, hogy ő egyszer elvesz majd téged feleségül” – mondta Dorinának a színpadon Tilla. Neki lett igaza! Tíz évvel később valóban oltár elé álltak, és kimondták az igent. Az esküvőt nagyon szűk körben tartották, a menyasszony Makány Márta ruhakölteményét viselte. Azonban, mivel már évekkel korábban úgy döntöttek, hogy a magánéletüket megtartják maguknak, további információkat nem közöltek senkivel.

2018- ban azonban a pár házassága válságba került. Tizenöt év után úgy döntöttek, külön folytatják az életüket. Végül egy közleményt adtak ki, amelyben elmondták, hogy továbbra is tisztelik és szeretik egymást, de már csak barátokként.  Pély Barna fél évvel később beszélt a Story magazinnak a válásról. Akkor úgy fogalmazott, gyakran törnek rá a közös emlékek, a jók és a rosszak egyaránt.

„Szerintem az volt a lényeg, hogy már évek óta nagyon másképp láttuk a dolgokat, de ezt nem igazán sikerült tudatosítani. Mindketten a saját véleményünket mondogattuk a másiknak, és nem tudtuk meggyőzni egymást.”

2013-ban, A Dal harmadik elődöntőjében (Fotó: MTI / Gálos Mihály Samu)

Amire a legtöbben keresnek: Pély Barna menedzsere, Éva

Két évvel a válása után Pély Barnára ismét rátalált a szerelem. A zenész kedvese egyben a menedzsere is, aki régóta intézi az ügyeit. Éva Barnához hasonlóan szintén túl van egy váláson, a kapcsolatukról januárban meséltek el részleteket.

„A fordulópont az volt, amikor mindkettőnknek tönkrement a házassága. A munka miatt sok időt töltöttünk együtt, és így kicsit más szemszögből kezdtük nézni a másikat” – avatta a részletekbe az embereket Barna, aki párjával együtt új otthonban kezdett új életet.

Idén tavasszal, a kijárási korlátozás alatt Barna és Éva közös dalt is írt Anyák napjára. „Évi régóta szeretett volna írni egy anyák napi dalt, és most volt is rá időnk. Megírtuk a szöveget, aztán én írtam rá zenét. Úgyhogy alapvetően ez az ő ötlete volt. És az is, hogy a járványhelyzetre való tekintettel a barátainkat kérjük meg, hogy küldjenek nekünk telefonnal készült videókat, ezzel egy ilyen közösségi élmény lett a klip. Tulajdonképpen harmincöt családot kapcsoltunk össze egy videóban, akiknek mi egytől egyig ismerjük a történetét. Felemelő érzés. Természetesen ez a dal virtuális csokor édesanyámnak is” – mondta akkor lapunknak Pély.

Amire a legtöbben keresnek: Pély Barna – Keserű méz

Mint már említettük, a United együttes 1999-ben alakult, és a frontembere Pély Barna volt. Országos ismertséget már az első nagylemezük meghozta számukra, melyet 2000-ben jelentettek meg. Nincs ősz, nincs tél, Hárman párban, Cocktail, Hófehér Jaguár… csak néhány sláger a lemezről. Ám a legtöbb keresést nem ezekre indítják az emberek, hanem a negyedik albumon hallható Végső vallomásra, valamint a harmadik korongra felkerülő Keserű mézre.

Amikor egy interjúban azt kérdezték Barnától, hogy melyek azok a United-dalok, amelyeknek mindenképpen el kell hangozniuk, maga is ezeket emelete ki.

Amire a legtöbben keresnek: Pély Barna – Kifutó

Mondunk egy sokkolót: már azok is 22 évesek, akik abban az évben születtek, amikor a TV2 belevágott a Kifutó című tehetségkutatóba. Az 1998-as énekversenyen elindult Pély Barna is, aki aztán megnyerte a műsort.

„Nem is gondoltuk (a United együttes tagjai – a szerk.) , hogy a zenénk sikeres lehet, mégis lett négy sláger az első  lemezről: a Hófehér Jaguár, a Nincs ősz, nincs tél, a Hárman párban és a Cocktail.  A sikerünkhöz később egyébként valószínűleg hozzátett, hogy megnyertem a TV2 Kifutó című tehetségkutatóját, sőt részben talán ennek a győzelemnek is köszönhetem, hogy elhívtak zsűrizni a 2003-ban induló Megasztárba” – emlékezett vissza arra az időszakra egy nekünk adott interjúban Pély, aki maga nem is akart indulni a Kifutóban, de az anyukája nagyon szerette volna a tévében látni fiát, így csak jelentkezett, és milyen jól tette!

A Kifutóban egyébként Oláh Ibolya és Dolhai Attila is elindult.

 

Amire a legtöbben keresnek: Pély Barna szülei

A zenésznek két nővére van. Édesapja zongorán, édesanyja hegedűn játszott. „Nyilván a zeneszeretet az velük együtt belekúszott az életembe. Fél-, egyévesen ültem apukám térdén, hallgattuk Wagner operáit és az ujjammal vezényeltem rá. Én persze nem emlékszem rá, de a szüleim ezt gyakran elmesélik” – mesélte Joshi Bharátnak a családjáról Pély, akinek éneklését gyakran magnón rögzítették a szülei.

„Késői gyerek vagyok, nagy a korkülönbség a nővéreimhez képest… Igazából mindig figyel az ember a családja véleményére, de ez korábban jobban dominált az életemben, mint most. De sokkal nagyobb biztonságérzetem van, ha mellettem van a családom. Szerintem ezzel mindenki így van.”

Amire a legtöbben keresnek: Pély Barna hány éves

Pély Barna 1975. november 26-án született, vagyis idén ősszel ünnepli majd a 45. születésnapját.

2015-ben, A Dal 2016 30 elődöntősének bemutatásán (Fotó: MTI / Balogh Zoltán)

Amire a legtöbben keresnek: Pély Barna – Sztárban Sztár

Pély Barna idén csatlakozott a Sztárban Sztár versenyhez, versenyzőként. „Megtetszett ez az egész dolog. A Nicsak, ki vagyok! volt az első lépés, ahol Elefántnak voltam beöltözve, és mindenki azt hitte, én vagyok Tóth Gabi” – mondta a műsor kapcsán.

Sztárlexikon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top