nlc.hu
Sztárok

Jakupcsek Gabi

Jakupcsek Gabriella: „Nagyon komolyan tudom, hogy nekem mit nem szabad már megcsinálni”

Nemcsak a sikereit, a kudarcait is vállalja Jakupcsek Gabriella, aki most ezekről is mesélt.

Volt, hogy a saját műsorának bukását várta. Csúnyán megvezették, becsapták és a lelkiismeretével küzdött, mert olyan szerepben kellett tetszelegnie, amit szégyellt. Jakupcsek Gabi tömérdek műsort tudhat a háta mögött, sikert sikerre halmozott, de bizony bukás és méltatlan kirúgás is szerepel a pályafutásában. Kendőzetlenül beszél magánéleti válságáról, arról, hogy az önbecsülése mennyire sérült, amikor megcsalták és elvált. A bulvár is megtalálta, szétszedték, amikor kiderült, hogy 46 évesen a harmadik gyerekét várja. Mindezekről Péterfi Juditnak mesélt a Tükör forgatásán.

Jakupcsek Gabriella és Péterfi Judit a Tükörben

Jakupcsek Gabriella és Péterfi Judit a Tükörben

Jakupcsek Gabi a korábbi vendégektől eltérően profin kisminkelve érkezett a forgatásra, és a kamera előtt mosta le magáról az alapozóját. Mint kiderült, ő a sminkelést munkaeszköznek tekinti, amit a profikra bíz, hétköznapokon nem bíbelődik ilyenekkel három percnél többet. A francia nőktől sokat tanult az eleganciáról és a nőiességről, ami végigkísérte az életét. Például soha nem venne fel kényelmetlen ruhát, még akkor sem, ha abban nézne ki a legjobban, és tapasztalata szerint a nők többsége egyáltalán nincs tisztában az adottságaival. 

„Amikor valaki kivetkőzik magából és annyira nem ismeri magát, hogy az alkalomnak öltözik, a másiknak öltözik és olyan hajkoronákban és olyan sminkekben, hogy nem ismersz rá… Amikor nem ismersz rá valakire egy rendezvényen, az biztos jele annak, hogy rosszul döntött.”

Rengeteg műsorban láthattuk Jakupcsek Gabriellát, volt, ahol levetették vele a szemüvegét, volt, ahol nem viselhetett szoknyát, volt, ahol nadrágkosztümöket kellett hordania, vagy éppen a dekoltázsát akarták hangsúlyozni.

„Játékból a darutollat is felveszem, csak az önazonosságom nekem nagyon fontos” – magyarázta a műsorvezető, aki különböző produkciókban mind más arcát mutathatta meg, mint egy színpadon. Bár határozott elképzelése volt magáról mindig is, nemet mondani igazán 2015 decembere óta tud. 

 

 „Nagy önvizsgálatot tartottam a tekintetben, mit engedek magamhoz közel és mit nem. Nagyon komolyan tudom, hogy nekem mit nem szabad már megcsinálnom, vagy hol nem szabad kompromisszumot hozni. Régebben inkább ügyesebben kibújtam alóla.”

Alapvetően erős nőnek tartják a műsorvezetőt, aki legyintve mondta: igazán kérdés, mi számít erősnek? Gabi alapvetően nyitott nő, aki nyíltan kommunikál, a csalódások azonban megedzették. 

„Olyan helyzetekbe kerülök, ahol mindig egyedül kell megvívnom ezeket a csatákat.”

Alapvetően is olyan műfajban próbálhatta ki magát, amit nem tart megúszósnak. Franciaországban harminc évvel ezelőtt már nagyon élesen elkülönült az újságíró és a moderátor, és Gabi az előbbit tanulta ki, ahol fontos volt a véleményformálás, míg az utóbbi esetében a jó kiállás, jó ritmusérzék, szép hang és a nem megosztó külső volt az alap. Ez rá akkor nem volt jellemző. 

„Szerintem én megosztó külsejű voltam, főleg fiatalon, most kevésbé vagyok megosztó. Mert tüsi hajam volt, mert rövid hajam volt, mert farmerban jártam, mert ételosztásra jártam a köztévében, azok a riportok izgattak, ahol valamilyen szociális érzékenységet érintettünk, ezt már akkor sem szerették.(…) Extravagánsnak számítottam. Ráadásul a klasszikus nőideáltól, tehát a szép göndör hajú, magas sarkú cipős helyes-bájoshoz képest én azért nagyon más voltam.”

Nézettségről, a mostani tévézési szokásokról és nézői lehetőségekről is mesélt Jakupcsek Gabi Péterfi Juditnak a Tükörben.

„Nem voltam felkészülve egy ilyen megalázó helyzetre. Sem nőként, sem szakmailag nem szolgáltam arra rá, hogy tőlem el kelljen köszönni bárhonnan is. Soha. (…) Nem vagyok egy problémás lány, bármily fura, ha csak valaki azt nem tekinti problémának, hogy gondolsz valamit” – állítja Gabriella, aki most már a titokszerződések lejártával sok mindent el tud mondani, amit korábban nem lehetett.

A Tükör korábbi adásaiból: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top