nlc.hu
Sztárok

21 éves fotón Dobó Kata, Stohl és Kamarás

Dobó Kata, Stohl és Kamarás egy 21 éves, durván retró fotón

Egy forgatáson készült ez a különleges fotó, amire talán már a szereplők (Stohl András, Dobó Kata és Kamarás Iván) sem emlékeznek. Vagy igen?

1999. Az év, amikor a magyarok megcsodálhatták az akkor már-már nyugati filmeket idéző Európa Expresszt a mozikban. Tudjátok, ez volt az a film, amiben az ukrán maffiózónak még azt is el lehetett adni, hogy Magyarország az Ausztria. 

Bár kezdetben a film sorozat lett volna, végül mégis mozi készült belőle, a főszerepben Dobó Katával, Kamarás Ivánnal, Stohl Andrással, Rátóti Zoltánnal, Szilágyi Tiborral, ifj. Jászai Lászlóval és Gáspár Andrással. Most egy olyan, a forgatáson készült 21 éves fotót hoztunk, amin Dobó, Kamarás és Stohl látható, amire talán már ők maguk sem emlékeztek…

Kamarás Iván 27 éves volt a forgatások alatt, és karaktere a roppant nyugati Jimmy nevet kapta. Két évvel korábban A miniszter félrelépben már bevette a mozikat, mostanság pedig a TV2 Mintaapák című sorozatában látható leginkább. Kamarás idén decemberben ünnepli majd a 48. születésnapját. Két fiú édesapja. Amikor a mozi huszadik születésnapján őt is megkérdeztük az emlékeiről, így mesélt: „Ki nem kedvelte a korszak amerikai akciófilmjeit? Nekem az Európa Expressz nem ezek másolatának tűnt, inkább egy kalandfilmnek láttam, ami a régi idők magyar filmjeinek világát idézte” – mondta.

Kamarás Iván akkor és most

Kamarás Iván akkor és most (Fotó: SMAG/Story-Best archív; TV2 Sajtószoba)

Stohl András 32 évesen forgatta az Európa Expresszt, és ekkor már az induló RTL Klub csatorna arca volt, színházi színészként dolgozott, de a filmvászonra is berobbant a ’98-as Presszóban. Az elmúlt 21 évben négygyermekes apuka lett, legidősebb lánya, Luca nemcsak táncművész, de szintén a televízióban dolgozik. Az 53 éves színész idén nyáron vette el kedvesét, Vicát. 

Ő így emlékezett vissza az Európa Expresszre: „Húsz évvel ezelőtt ez volt az első komolyabb magyar akciófilmes próbálkozás, szóval amikor megkaptam a forgatókönyvet, én nagyon nagy örömmel olvastam. Izgalmasnak ítéltem, és azt gondoltam, hogy jó film lehet. Nyilván aztán egy csomó gyerekbetegsége volt, de én nagyon jó szívvel emlékszem vissza rá. Olyan kaszkadőrjeleneteket csinálhattam, amilyeneket azóta se.”

Stohl András akkor és most

Stohl András akkor és most (Fotó: SMAG/Story-Best archív; TV2 Sajtószoba)

Dobó Kata 25 éves volt, amikor bemutatták az akciófilmet. Előtte már egy ország megismerhette A miniszter félrelépből és a Pepsi reklámokból, ugye. Dobó ezt követően sokáig az Egyesült Államokban élt, aztán hazajött, több mozifilmben is szerepelt, és 2012-ben életet adott kislányának. Dobó Kata idén februárban lett 46 éves. Tavaly rendezőként is debütált a Kölcsönlakás című filmmel, második rendezését, az El a kezekkel a papámtól! című filmet várhatóan jövőre mutatják be a mozik.

Dobó Kata akkor és most

Dobó Kata akkor és most (Fotó: SMAG/Story-Best archívum; SMAG/Olajos Piroska)

Mi lett velük?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top