nlc.hu
Sztárok

A Konyhafőnök VIP: Abaházi Csaba kiesett

Sokkolta a tollas pulyka látványa Abaházi Csabát A Konyhafőnök VIP-ben, az 50 éves rádiós esett ki a versenyből

A harmadik adásnapra mind a 30 versenyző bemutatkozott A Konyhafőnök VIP konyhájában. Abaházi Csaba nem jutott be a kötényszerző napokra.

A Konyhafőnök VIP szerdai adásában ismét 10 celeb mutatta meg konyhai jártasságát. Az első főzésüket „demokratikus szívatás”, azaz választható szívatás nehezítette: zsákbamacskával vagy levélhúzással plusz egy étel elkészítését, vagy plusz egy hozzávalót kaptak. A második főzésben pedig egy tollas pulyka várta a hírességeket, többeknek azonban ez nem volt egyszerű feladat.

A Konyhafőnök VIP

A Konyhafőnök VIP zsűrije kicsit megszívatta a versenyzőket (Fotó: RTL Klub)

A zsűri döntése alapján Abaházi Csaba hagyta el a konyhát.

A Sláger FM-től tavasszal kirúgott, 50 éves rádiós az első főzésnél szalonnás borjúmájat készített tormás krumplipürével, amibe a nehezítésnek kapott plusz alapanyagát, a fürjtojást is belekeverte. „A borjúmáj jól készült, jól van fűszerezve, de nem tudom elfogadni a nyelvszalonnát” – értékelte Sárközi Ákos.

Abaházi Csaba

Abaházi Csaba gombája homokos maradt (Fotó: RTL Klub)

A második feladatnál Abaházi Csaba a pulyka látványától percekre leblokkolt, megijedt a feladattól és az alapanyagtól is. Végül csak a pulyka combját használta fel, ami mellé krumplipürét készített egy rókagombás zöldségragúval. „Valami ropog a fogam alatt” – jegyezte meg Sárközi Ákos. Mint kiderült, a rádiós nem mosta meg a rókagombát. „Nagyon rossz volt látni, hogy nem tudsz mit csinálni magaddal, de látod, mégis megalkottál egy tányért. Van egy értékelhető püré, egy megsütött hús, bár igaz, hogy száraz, de legalább nem nyers. Nézzük a jó oldalát. Viszont itt van ez a ragu, ami nekem most kicsit negatív” – tette hozzá. A barátnőjét eljegyző Rácz Jenő egyedül a krumplipürét találta finomnak Abaházi fogásából, ám a sztárséf szerint a rádiós nem túl motivált a főzőversenyhez.

Abaházi Csaba

Abaházi Csabát sokkolta a tollas pulyka látványa (Fotó: RTL Klub)

Végül Megyeri Csilla és Abaházi Csaba közül az utóbbinak kellett távozni A Konyhafőnök VIP-ből. „Azt figyeltem meg, hogy a legelején tényleg az számít, hogyan tud az ember rajtolni, és aki egy kicsit nehezebben tudja felvenni a tempót, vagy mint nálad: bejön a képbe egy furcsa, váratlan alapanyag, ez már ki tud zökkenteni. Szerintem nálad csak ennyi történt” – értékelte Abaházi aznapi teljesítményét Fördős Zé.

„A kreativitásom és az ötleteim még kevesek ahhoz, hogy egy ilyen közegben csodálatos tányérokat alkossak. (…) Beleláttam az egészbe, hogy belülről hogyan működik. Milyen, amikor versenyhelyzetben főz az ember. Boldog vagyok, hogy ezt megtapasztaltam. Innentől kezdve bármikor bármilyen feldolgozott ételre ránézek akár az étteremben, akár a hentesnél, sokkal inkább fogom tisztelni azokat, akik az elején elkezdték ezt az állatot szétbontani” – összegezte a gasztroversenyben szerzett tapasztalatait a rádiós.

A Konyhafőnök VIP címért és a 10 millió forintért – mindenek előtt egy színes kötényért – immár csak 27-en folytatják a versenyt. Csütörtökön és pénteken indul a harc a kötényekért.

Olvass még A Konyhafőnök VIP versenyzőiről az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top