nlc.hu
Sztárok

A Konyhafőnök VIP: kiesett Balázs Andi és Erdei Zsolt

„Ezt a cicámnak sem adnám oda” – nem ért kötényt Balázs Andi étele, Erdei Zsolt sem jutott tovább A Konyhafőnök VIP-ben

Az első kötényszerző napon két versenyzőnek is távoznia kellett A Konyhafőnök VIP-ből.

A Konyhafőnök VIP csütörtöki adásában elkezdődtek a kötényszerző napok, melyeken a hírességek bekerülhetnek egy-egy sztárséf csapatába. Mindenkinek egy feladatnyi esélye volt, hogy a séfektől kötényt kapjon, de még így sem volt biztos a továbbjutás. A zsűri ugyanis menet közben megváltoztathatja a véleményét és kicserélheti a már odaítélt kötényt is.

A Konyhafőnök VIP

Elkezdték a kötényosztogatást A Konyhafőnök VIP séfjei (Fotó: RTL Klub)

Az első főzés során Sárközi Ákos által összeválogatott alapanyagokkal dolgoztak a VIP versenyzők, a fellógatott nyersanyagok sorsáról a szerencse döntött. Egész harcsa, fél bárány, egész malac és nyúl érkezett az „égből”. Balázs Andinak egyik séftől sem sikerült kötényt szereznie. A 42 éves színésznő a bárányt kapta az alapanyagok közül, a húst gyorsan feldolgozta, viszont a köretekkel meggyűlt a baja. A hagymás burgonyához sokáig nem akart megfőni a krumplija, a tejszínes vörösboros gombamártása pedig folyton besűrűsödött, hiába próbálta visszahígítani többször is. „Az a két, macskakajának tűnő izé, az lett volna a mártás, de akárhogy csináltam a végére, így sikerült az utolsó percben” – mutatta be az ételét Balázs Andi. „Ez a tányér olyan lett, hogy nem adnám oda a cicámnak, és ez a nagy probléma” – értékelte a színésznő főztjét Rácz Jenő.

Balázs Andi

Balázs Andinak a báránnyal kellett „megküzdenie” (Fotó: RTL Klub)

A második főzés során Rácz Jenő kedvencei, tengeri herkentyűk kerültek a pultba: homár, tarisznyarák és carabinero rák várta a celeb versenyzőket. Erdei Zsoltnak nagy nehézséget okozott a rák feldolgozása; sokáig azt sem tudta, mihez kezdjen vele, végül a séf segített neki, hogyan nyerje ki a húst a rák ollóiból. Zöldséges rétest sütött, amihez rátálalta a szójás öntettel ízesített rákhúst, és próbált mellé egy tejszínes narancsmártást is elkészíteni répachipszekkel és zöldspárgával. A profi ökölvívó világbajnok a főztjével egyik sztárséfet sem tudta arról meggyőzni, hogy kötényt adjanak neki. „Magabiztosabbnak kell lenni a konyhában, ez hiányzott egy kicsit belőled” – jegyezte meg „Madárnak” Rácz Jenő. Így Erdei Zsolt – aki abban bízott, hogy a műsorban megtanul főzni – is kötény nélkül maradt.

Erdei Zsolt

Erdei Zsolt sokáig tanácstalan volt a rák láttán (Fotó: RTL Klub)

A Konyhafőnök VIP pénteki adásában tovább folytatódik a harc a kötényekért.

Olvass még A Konyhafőnök VIP eddigi kiesőiről az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top