nlc.hu
Sztárok

A Farm VIP stábja

Így készült a Farm VIP – kulisszatitkok a TV2 kalandrealityjéről

A Farm VIP sikere nem csak a versenyző sztároknak, de a háttérben dolgozóknak is köszönhető.

Hétköznap esténként 20:35-től várja a nézőket a Farm VIP, ami már az első adásokban sok izgalmat hozott. Drámában, veszekedésekben, mélypontokban, hatalmas magaslatokban valószínűleg nem lesz hiány, ám a szereplőkön kívül sok más tényező is kellett ahhoz, hogy ilyen izgalmas legyen a műsor. A stáb általában hosszú hónapokon át dolgozik egy ilyen produkción, a TV2-nek azonban gyorsan kellett lépnie a vírushelyzet miatt, és rekordidő alatt összehozták a kalandrealityt. De nézzük, hogy mi, és kik kellettek ehhez – erre a műsor két kreatív producere, Oláh Ákos és Katona Andor adnak választ.

Fotó: tv2

Fotó: tv2

Hányan dolgoznak/dolgoztak a produkción?

Az előkészítéstől az utómunka végéig, több mint 200 ember dolgozott és (közülük sok) dolgozik még most is a produkción.

Hogyan működött az éjszakai és a nappali forgatás?

A nappali stábok reggel fél 6-tól este 21 óráig voltak a szereplőkkel. Ezalatt mindkét helyszínen 3-3 tartalmi szerkesztő (ők váltás nélkül), és 2-2 technikai stáb dolgozott (nekik volt a nap közepén shift váltásuk). Egy technikai stáb egy operatőrből és egy hangmérnökből áll, emellett mindkét helyszínen volt 1-1 interjústáb is, akik napközben az interjúkat rögzítették.

Este 21 órától reggel 6-ig mindkét helyszínen 1-1 szerkesztő és 1-1 operatőr volt ügyeletben. Az ő feladatuk volt a lefekvések, ébredések rögzítése, illetve ha bármi váratlan történt, akkor reagáltak. Ők a játékosok lakóhelyéhez közel, egy stábtartózkodóban, szintén nomád körülmények között töltötték az éjszakát.

Továbbá a vezető operatőr, Töttös Márk és mi is sok időt töltöttünk a szereplők lakóhelyénél, hogy a forgatás minden eleme zökkenőmentesen folyjon, illetve a drón- és beautyoperatőr is rendszeres látogatója volt ezeknek a helyszíneknek. A játékok és szettek lebonyolítását egy, a reality stábjától független technikai csapat végezte.

fam vip sárga csapat

Farm VIP, sárga csapat (Fotó: TV2)

Mennyi utómunka van a műsorral?

Egy ilyen típusú műsorra 4-5 hónap az ideális utómunkaidő. A Farm VIP esetében az utómunka a forgatás befejezése után, szeptember 21-én indult, a műsor pedig november 15-én már képernyőre került. Az utómunkán a producerek és a vezető vágó, Pécsi Andor vezetésével nyolc szerkesztő, és nyolc vágó dolgozik a produkción, ahol a megvágott adásokat még fényelik, alázenélik, hangkeverik és finishelik is. Az utómunka jelenleg is zajlik, és az utolsó adás valószínűleg az adásba kerülése előtti napon készül el.

Mennyi ételt, milyen alapanyagokat kaptak a versenyzők?

A játékosok számára csak alapvető élelmiszereket biztosítottunk. Az ivóvíz természetesen korlátlan mennyiségben rendelkezésükre állt. Az alapélelmiszerek: liszt, cukor, só, zsír, olaj, rizs, szalonna, kolbász, gyümölcs, zöldség, egy kis kávé és minimális bor. Tojást, tejet és egyéb húsokat nem kaptak, hiszen ahhoz hozzáférhettek, ha ügyesek voltak. Az alapélelmiszereik szűkösen, jól beosztva négy napra voltak elegendők. Gáspár Zsolti négynaponta töltötte fel a készletüket, így ügyesen kellett beosztaniuk az eleséget, illetve rá voltak kényszerítve, hogy a veteményesükből, és az állataik segítségével pótolják a hiányzó javakat.

Helyi termelőktől szereztétek be a kaját?

Mindent, amit nem maguknak termeltek a szereplők, helyi termelőktől szereztünk, olyannyira, hogy még a kellékek és a berendezés jelentős részét is Bicske környéki kiskereskedőktől vásároltuk. A forgatás alatt nagy segítségünkre volt a birtok tulajdonosa, Hitka Péter és egy helyi gazda, Fridrich István. Az állatokat, traktorokat, takarmányt tőlük és az ő segítségükkel szereztük be.

farm vip

Farm VIP (Fotó: TV2)

Mi okozta a legnagyobb nehézséget a stábnak?

Az időjárás az első napokban komoly kihívás elé állította a stábot, hiszen a 40 fokos kánikula és a szakadó eső kiszámíthatatlanul váltakozott. A legkomolyabb vihar a második éjszakán várt a stábra és a szereplőkre. Ahogy az adásban is látszik, ilyen heves esőzést és ilyen közeli villámcsapásokat még a legtapasztaltabbak is ritkán láttak.

Mik a két szállás főbb jellemzői?

A Parasztházat a forgatás kedvéért építettük fel a birtokhoz tartozó dombtetőn. Már az onnan nyíló panoráma önmagában luxus, de a ház is egy kellemes menedék benyomását kelti. Rendes ágyak dunnával, sparhelt a teraszon, étkezőasztal bent és kint is, külön fürdőszoba mosdókagylóval és dézsával (csapvíz itt sem volt), valamint kültéri zuhanyzó voltak az extrái. Itt valamivel több élelmiszert kaptak a játékosok, illetve a vízforrás, vagyis a kút és az állatok közelebb vannak a házhoz. Itt sincs áram, csapvíz, és itt is pottyantós WC áll a játékosok rendelkezésére.

Az omladozó Pajta már állt a birtokon, amikor megérkeztünk, ezt csak átalakítottuk egy kicsit. Itt nincsenek ágyak, szénabálákra helyezett matracokon alszanak a szereplők. A Pajta felülről vízálló, de az oldalai nem teljesen fedettek, így a szél is átfúj rajta, illetve az eső is beesik. Emellett egyetlen lehetőség van a sütés-főzésre: a kültéri tűzrakó. Nincsenek rendes asztalok, székek, minden fából eszkábált pad vagy rönk. A mosdó inkább hasonlít egy szabadstrand paravános, kültéri öltözőjére, ráadásul itt zuhany sincs, csak egy dézsa. A pottyantós WC itt is megtalálható, viszont a kút és a csapat állatai is tisztes távolságban vannak a lakóhelyüktől, így sokkal fárasztóbb ellátni őket és hordani a vizet a főzéshez, fürdéshez, mosáshoz. Mindkét helyszínnek van egy veteményes kertje, amiben ugyanazok a zöldségek találhatók meg.

farm pajta

A Farm VIP pajtája (Fotó: TV2)

Volt bámészkodás a forgatás alatt, vagy teljesen elszeparálták az embereket?

Csabdi községben nagy figyelmet kapott az oda megérkező stáb, akik előszeretettel keresték a helyi kisbolt kínálatát, de a forgatás egy magánbirtokon zajlott, ami alapból is elzárt. Ráadásul a forgatási helyszínek közelében és a stáb bázisánál is 0-24-es biztonsági szolgálat működött. A birtokra bevezető összes utat lezártuk, és őrök ellenőrizték a belépni vágyókat. A stáb tagjai nyakba akasztható kártyát kaptak, ezzel tudtak szabadon közlekedni a birtokon.

Volt-e olyan turista, aki mégis arra tévedt?

Nem volt ilyen, inkább az állatok kíváncsiskodtak. Ahogy kezdték megszokni az emberek jelenlétét, egyre többször tévedtek a birtokra őzek, szarvasok, illetve a rókák és a sakálok is elszemtelenedtek. Féltettük is a játékosok baromfiudvarait, amik felkeltették a ragadozók érdeklődését, de készültünk erre, ezért a tyúkól és a nyúlketrec úgy volt kialakítva, hogy még ragadozó madarak se férjenek hozzá, a libáknak pedig éjszakai óljuk volt, nehogy meglepjék őket a sakálok vagy a rókák. A libák egyébként végtelenül hasznosak voltak, mert ők még éjszaka is erélyes gágogással jelezték gazdáiknak, ha illetéktelen „behatoló” kószált a környéken.

Itt olvashatsz a Farm VIP szereplőiről:

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top