nlc.hu
Sztárok

Hírességek unokái őseik nyomdokán

A vér nem válik vízzé – hírességek tehetséges leszármazottai

Clarck Gable, Gregory Peck, Charlie Chaplin – igazi legendák, nem vitás. De azt tudtátok, hogy unokáik is követték őket a színészi pályán? Híres ősök tehetséges leszármazottai következnek.

Angelina Jolie és apja, Jon Voight, Stellan Skarsgård és fia, Alexander, Gwyneth Paltrow és édesanyja, Blythe Danner. A sort még hosszan folytathatnánk, hisz egyáltalán nem ritka, hogy sikeres színészek gyermekei úgy döntenek, a szülők nyomába lépnek, és aztán maguk is fényes karriert futnak be. De mi van akkor, ha egy csöppet távolabb tekintünk a családfán. Nos, akkor is találunk hasonló, csak éppen kevésbé közismert eseteket. Következzék most 11 híres nagyszülő, akinek az unokája volt, aki folytatta a sikersorozatot, nem egy esetben ugyanazon a pályán, mint ismert őse.

Chris Pine, Anne Gwynne unokája

Chris Pine a Star Trek-filmek sztárja a ’40-es évek népszerű színésznőjének, Anne Gwynne-nek az unokája. A nagymama a kor sikolykirálynőjének számított, sok horrorban és rengeteg krimiben szerepelt a ’40-es, ’50-es években. Unokája pedig ünnepelt hollywoodi csillag, a Star Trek mellett olyan filmekben láthattuk, mint a Wonder Woman, a Förtelmes főnökök vagy a Neveletlen hercegnő második része.

Chris Pine, Anne Gwynne unokája színésznő unokája. (Fotók: Wikipedia, Getty Images)

Chris Pine, Anne Gwynne színésznő unokája (Fotók: Wikipedia, Getty Images)

Quinn Tivey, Elizabeth Taylor unokája

Elizabeth Taylor igéző tekintetével valósággal leigázta Hollywoodot, a színésznőbe a fél világ szerelmes volt. Unokája, Quinn Tivey pedig láthatólag örökölte a nagyi gyönyörű szemeit, és ha nem is színészi pályára lépett, de művészeti vonalon maradt. Fotográfus lett, és nem mellesleg ő az Elisabeth Taylor AIDS Alapítvány nagykövete. Egy fotósorozatához, melyben a betegségben szenvedők mindennapjait örökítette meg, bejárta az egész Egyesült Államokat.

Liz Taylor unokája is sokat jótékonykodik, akárcsak anno a híres nagymama. (Fotók: Getty Images)

Liz Taylor unokája is sokat jótékonykodik, akárcsak anno a híres nagymama (Fotók: Getty Images)

Clark James Gable, Clark Gable unokája

Ki ne emlékezne az Elfújta a szél jelenetére, amikor Rhett Butler szenvedélyesen átöleli, és először csókolja meg a gyönyörű, ám rettenetes természetű Scarlett O’Harát? Minden bizonnyal ez volt Clark Gable leghíresebb szerepe, aki után női szívek milliói epedtek a ’30-as, ’40-es években. Nos, a híres sármőr unokája is örökölte a papa karizmáját. Clark James Gable ötéves kisfiú volt, amikor modellkedni kezdett, manapság pedig a Cheater című reality házigazdája, melyben párjukat megcsaló embereket buktatnak le.

Clark Gable unokája szakasztott mása a nagypapának. (Fotók: AFP, Wikipedia)

Clark Gable unokája szakasztott mása a nagypapának (Fotók: AFP, Wikipedia)

Tuki Brando, Marlon Brando unokája

Marlon Brando is nagy szívtipró volt, a színésznek összesen 11 gyermeke van, akik közül hármat adoptált. Egyik unokája, Tuki Brando, aki egzotikus vonásait tahiti nagymamájától örökölte, férfias karaktere viszont erősen hajaz a nagypapáéra. Tuki a modellszakmában ért el szép sikereket – dolgozik a Versacénak, divatshow-k és fotózások időpontjaival van tele a naptára manapság. Ja, és nem mellesleg az orosi egyetemet is elvégezte.

Marlon Brando unokája, Tuki a modell szakmában lett sikeres. (Fotók: Getty Images)

Marlon Brando unokája, Tuki a modell szakmában lett sikeres (Fotók: Getty Images)

Bernhard Caesar Einstein, Albert Einstein unokája

Albert Einstein a 20. század egyik legmeghatározóbb lángelméje volt. A Nobel-díjas elméleti fizikus unokája, Bernhard Caesar a híres nagyapa nyomdokában jár: kvantumfizikát és lézertechnológiákat tanult, dolgozott az Egyesült Államok Mérnöki Testületével, ahol éjjellátó eszközöket fejlesztett. És egyébként imádja a zenét.

Két zseni, egy család. Albert Einstein és unokája, Bernhard Caesar Einstein. (Fotó: Getty Imafes, Wikipedia)

Két zseni, egy család. Albert Einstein és unokája, Bernhard Caesar Einstein (Fotó: Getty Imafes, Wikipedia)

Cameron Douglas, Kirk Douglas unokája

A Douglas családban már szinte az lenne furcsa, ha valaki nem a színészi pályát választaná. Az idén februárban 103 évesen elhunyt színészlegenda, Kirk Douglas fiatal éveiben igazi álompasi volt és remek színészként őrizzük emlékékét, akinek legemlékezetesebb filmje a Spartacus és A nap szerelmese volt. Fiát, Michaelt sem kell senkinek bemutatni, és unokája, Cameron neve sem ismeretlen a szakmában: karrierje kezdetén ő is feltűnt párszor a mozivásznon, ma pedig egy manhattani produkciós cégnek dolgozik.

Kirk Douglas és Cameron Douglas. Mindketten a filmszakma mellett köteleződtek el. (Fotók: AFP)

Kirk Douglas és Cameron Douglas. Mindketten a filmszakma mellett köteleződtek el (Fotók: AFP)

Nicholas Soames, Winston Churchill unokája

Sir Winston Churchill nemcsak a politikai pályán volt sikere, hanem az irodalomban is: 1953-ban mesteri történelmi leírásaiért megkapta a Nobel-díjat, és háborús emlékiratai ma is klasszikusnak számítanak. Unokája, Nicholas Soames a brit konzervatív párt politikusa.

Nicholas Soames, Winston Churchill unokája is politikus.

Nicholas Soames, Winston Churchill unokája is politikus

James Thiérrée, Charlie Chaplin unokája

Charlie Chaplin négy házasságából összesen 12 gyermeke született. Unokái közül James Thiérrée döntött úgy, hogy művészi pályára lép – színész, táncos és elismert cirkuszművész, van egy saját színitársulata, a La Compagnie du Hanneton, melyben e három képességét kamatoztathatja.

Chaplin fia elismert cirkuszművész. (Forrás: Wikipedia, AFP)

Chaplin fia elismert cirkuszművész (Forrás: Wikipedia, AFP)

Drew Barrymore, Lionel Barrymore unokája

Drew Barrymore mindössze 7 éves volt, amikor megismerte a világ bontakozó színészi képességeit és azóta is a szakma egyik állócsillaga. Azt viszont nem mindenki tudja, hogy Drew nagyapja, Lionel Barrymore Oscar-díjas színész és rendező volt a ’30-as és az ’50-es évek között.

Drew Barrymore híres színészdinasztia sarja. (Fotók: AFP)

Drew Barrymore híres színészdinasztia sarja (Fotók: AFP)

Sarah Sutherland, Donald Sutherland unokája

Donald Sutherlandet és fiát, Kiefert senkinek nem kell bemutatni. Az ő családjuk is legendás, akárcsak Douglaséké. És immár az unoka, Sarah neve is ismerősen cseng a filmkedvelők számára. A 32 éves színésznő több sorozatban is feltűnt már és kacsingat a producerkedés felé is.

Donald Sutherland unokája Susan is a színész pálya mellett döntött. (Fotók: AFP)

Donald Sutherland unokája, Susan is a színész pálya mellett döntött (Fotók: AFP)

Ethan Peck, Gregory Peck unokája

Az ötvenes években alig volt olyan lány, aki ne cserélt volna boldogan Audrey Hepburnnel, amikor a Római vakációban szorosan Gregory Peckhez simulva motorozgatott. A sármos színész unokája, a 34 éves Eathan Peck is a színészi pályát választotta, a szakma a jövő egyik nagy reménységeként tartja őt számon.

Gregory Peck unokája, Eathan a színész szakma egyik nagy reménysége.

Gregory Peck unokája, Ethan a színész szakma egyik nagy reménysége (Fotók: AFP)

Forrás: Brightside

Érdekességek Hollywoodból:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top