nlc.hu
Sztárok

Tom Selleck 75 évesen

Ő sem öregszik! Így él most a 75 éves Magnum, vagyis Tom Selleck

Ha Tom Selleck, akkor bajusz és Magnum! De mi történt az évek alatt a rövid sortos nyomozóval? Elárulunk néhány soha nem hallott érdekességet a színészről, és megmutatjuk, mivel foglalkozik manapság.

Tom Selleck idén ünnepelte a 75. születésnapját, de a mosolya, és a szemében a huncutság mit sem veszített erejéből. A színész ma is aktív, esze ágában sincs visszavonulni, és ennek mi nagyon örülünk!

Thomas William Selleck – mert hogy ez a színész teljes neve – sem egyből a csúcson kezdte. Sok hollywoodi sztárhoz hasonlóan megjárta a szamárlétrát, és legelső színészi szerepe egy reklámfilmben volt. Ugyan Selleckhez a bajusz Magnumként hozzátartozott, de itt még a kanyarban sem volt a dús szőrzet – nemes egyszerűséggel a szappanja illatával hódított.

Tom Selleck és felesége, Jillie Mack azon kevés pár közé tartoznak, akik komolyan vették a házassági fogadalmukat, és a rivaldafény ellenére is együtt tudtak maradni. 1987-ben, azaz 33 éve házasodtak össze, és a mai napig együtt élnek. Egy közös lányuk született, Hannah Margaret Selleck, aki – sok sztárgyerekkel ellentétben – nem színész lett, hanem lovakat tenyészt. Sellecknek egy fia is van, akit még az előző feleségével fogadtak örökbe.

Tom Selleck és felesége, Jillie Mack

Tom Selleck és felesége, Jillie Mack 1987-ben, a házasságuk első évében (Fotó: Getty/Ron Galella, Ltd./Ron Galella Collection)

Tom Selleck bajsza a védjegyévé vált, de azt már kevesen tudják, hogy legalább ennyire fontos volt számára a Detroit Tigers baseball csapat is. Az egyetemi évei alatt ő maga is baseballozott, és sportösztöndíjas volt. A csapat iránti rajongása olyannyira nagy volt, hogy még Magnumként is az DT címerével díszített baseball sapkát viselte. Selleck igazi fanatikus szurkoló, aki később – amikor már anyagilag megtehette – tulajdonrészt is szerzett imádott klubjában.

Habár Tom Selleck a sorozatok terén felülmúlhatatlan, egy-két mozifilmben is szerepelt, ráadásul olyanokban, amiket még ma is szívesen nézünk. A Három férfi és egy bébi című vígjáték óriási kasszasiker volt 1987-ben, és azon kevés kivételek közé tartozott, aminek a folytatása is kifejezetten jól teljesített. A Három férfi és egy kis hölgy, a történet második felvonása is döntögette a nézettségi rekordokat.

Tény, hogy Selleck sikeres színésznek mondhatja magát, akit a világ jóformán minden pontján ismernek, szakmai elismerésekben azonban nem bővelkedett a pályafutása. Több alkalommal is jelölték Golden Globe-ra és Emmy-díjra is, de csak egy-egy alkalommal nyerte el őket. Hármat találhatsz, melyik sorozatért kapta meg mindkettő filmes díjat: igen, a Magnumért! A sorozatot újraindították 2018-ban, de Selleck nélkül, így nem is hozza azt, amiért anno annyira szerettük.

Tom Selleck, alias Magnum

Tom Selleck a Magnum című sorozat indulásakor (Fotó: Getty)

A színész valójában nyert még egy díjat, bár tény, hogy ezzel semelyik színész nem szokott dicsekedni. Hollywoodban minden évben kategóriánként megrendezik az Arany Málna-díjat, aminek keretein belül a legrosszabbul alakító színészeket méltatják. 1993-ban Selleck is kapott egy arany málnát a Kolumbusz, a felfedező című filmben nyújtott alakításáért.

Melyik színész jut eszedbe Indiana Jones-ról? Egyértelmű, hogy Harrison Ford, de nem sokon múlott, hogy Tom Selleck alakítsa a kalandvágyó felfedezőt. Eredetileg Sellecket kérték fel a szerepre, azonban pont akkoriban indult a Magnum, és nem tudta összeegyeztetni a két forgatást. Így dönteni kellett, és a színész inkább a rövidnadrágos nyomozó mellett tette le a voksát.

Tom Selleck 75 éves, de ma is aktív, és ahhoz hűen, ahogy megismertük: a bűnüldözés terén maradt – legalábbis, ami a sorozatbéli karakterét illetően. A Zsaruvér című sorozat 10 éve indult, és a rendőrcsaládról szóló sorozatban a színész New York rendőrkapitányát alakítja. Jelenleg a 10. évadot forgatják.

Tom Selleck 2016-ban

Tom Selleck továbbra is jó formában van (Fotó Getty/Lou Rocco)

Mi lett a régi sorozatok sztárjaival?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top