nlc.hu
Sztárok
A Konyhafőnök VIP: Varga Miki kiesett

A Konyhafőnök VIP: Varga Mikinek kellett elhagyni a konyhát

Mentora, Rácz Jenő szerint ÉNB Joe igen erős versenyszellemű játékos volt.

A Konyhafőnök VIP szerdai adásában különleges szerencsekerék fogadta a versenyzőket a konyhában. „Imádni való” alapanyagpárokat és nehezítéseket lehetett kipörgetni, például pisztráng és fahéj vagy löncshús és zöldborsó. Az ételpárokból egy főételt várt el a zsűri, a nehezítést pedig, például nincs piactér, mínusz 10 perc, desszert készítése, pluszban végre kellett hajtani.

Konyhafőnök VIP

Feke Pali kapta a nehezítést A Konyhafőnök VIP-ben: a főzés mellett kuktáskodnia is kellett (Fotó: RTL Klub)

A pikáns nehezítések ellenére, ezúttal a legnagyobb szívatás a konyhai kisegítő szerepe volt, aki ezt pörgette ki, nem csak egy fityulát kapott a fejére, de a főzés adott pillanataiban minden egyes pulton rendet kellett raknia, akár mosogatást, takarítást is kérhettek tőle a többiek! Ezt Feke Pali „nyerte meg”, ráadásul nem élt az előnye adta lehetőséggel, így ő A Konyhafőnök VIP történetének első versenyzője, aki ragaszkodott a hátráltatásához. Ezen felül Rácz Jenő javaslatára egy szőlőbe töltött szőlővel gasztrotörténeti pillanatot okozott a műsorban, Sárközi Ákos, a kékek mentora, külön gratulált Feke Pálnak a teljesítményéhez.

Konyhafőnök VIP

Alapanyagokból válogat a második csapat (Fotó: RTL Klub)

A második feladatban a hírességek a „mezők kincseivel” találkoztak. Vadgalamb, örvös galamb, vadnyúl, őzgerinc, fácán, fogoly, csipkebogyó, kövér porcsin, csalán, pitypang, tyúkhúr, csiperke, vadszőlő, áfonya, kökény, vadszeder és vadkörte hevert a pulton. Varga Miki

Ezúttal Varga Miki számára ért véget a verseny (Fotó: RTL Klub)A kétszer 60 percet követően Varga Miki és Palya Bea került a veszélyzónába. A zsűri döntése alapján, a középdöntő 2. szakaszának 3. versenynapján ÉNB Joe, azaz Varga Miki hagyta el a konyhát.

Ez a verseny egy kőkemény verseny. Úgy gondolom, ahogy elkezd szűkülni a kör, egyre erősebb versenyzők vannak bent, és ebben a körben most te is benne voltál, úgyhogy le a kalappal, hogy idáig is eljutottál. Sosem adtad fel, és kimondottan erős versenyszellemű versenyzőm voltál” – búcsúzott tőle mentora, Rácz Jenő.

Varga Miki

Érzékeny búcsú a zsűritől (Fotó: RTL Klub)

Nagyon-nagyon rossz érzés. (…) Az, hogy megismerhettem ezeket az embereket, mint a Zét és a két séf urat, egyszerűen fantasztikus volt. A molekuláris gasztronómiától kezdve a folyékony nitrogéning mindennel dolgozni. Ha mondtak ezer dolgot, abban bízok, hogy legalább ötszázat megjegyeztem, és ezt még kamatoztatni fogom, legalábbis otthon” – nyilatkozta a kiesés után Varga Miki.

Olvass még A Konyhafőnök VIP versenyzőiről az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top