nlc.hu
Sztárok

Mihez kezd Eszenyi Enikő?

2020 nehéz év volt Eszenyi Enikőnek, de mihez kezd ezután?

Eszenyi Enikő év eleji botránya megpecsételte a 2020-as évét.

Eszenyi Enikő botrányos körülmények között távozott a Vígszínházból – azóta a nyilvánosság szeme elől eltűnt, egykori kollégái sem tudnak róla semmit. Ez pedig érthető is. A teátrum több egykori tagja is felszólalt ellene: elmondták, minősíthetetlen hangnemben beszélt a színészekkel, sokszor megalázta az alkalmazottait, ezért többen is otthagyták a színházat. A színésznő ezeket a vádakat tagadta, ám a nyomás miatt mégis úgy döntött, lemond igazgatói pozíciójáról, mielőtt hivatalosan is lecserélték volna Rudolf Péterre. 

Talán mindenkit váratlanul ért, hogy több hónapnyi csend után az Álarcos énekesben láthattuk viszont, ahol a Tigris jelmezt öltötte magára. Nem beszélt az elmúlt hónapokról, csupán azt mondta, hogy nagyon élvezte a próbákat, és a forgatásokat. „Ha az Ervin nem lett volna itt ma, akkor nem bukok be. Az Ervinnek külön érzéke van a nőkhöz, ezért sajnos lebuktam” – mondta Nagy Ervinnel kapcsolatban Eszenyi Enikő.

eszenyi enikő

Eszenyi Enikő volt a Tigris (Fotó: RTL Klub)

Az egyik színésznő, aki nyíltan felszólalt ellene, Kovács Patrícia volt, aki a tévés szereplés után rá is kontrázott az elhangzottakra. „Azt az RTL-től kell megkérdezni, hogy miért gondolták jó ötletnek ezt az egészet, miközben amikor a botrány kitört, akkor igazán transzparensen közvetítették, miközben voltak tévétársaságok, melyeknek az ingerküszöbét sem érte el, nem hogy objektíven tudósítottak volna róla. Azt éreztem a műsort látva, hogy nincs a dolgoknak következménye. Nem azt mondom, hogy Eszenyi Enikő innentől kezdve a négy fal közé legyen bezárva és örök életére bűnhődjön, mert hiszek abban, hogy mindenki tanul a hibáiból, és ennek így kellett történnie valamiért. Színészként is tudok azonosulni azzal, hogy milyen lehet elveszíteni az eddigi életét, de a visszatérésnek nem így kellene történnie. Egy tehetséges színházi emberről van szó, aki visszatérhetne egy monodrámában, filmben, könyvben, feldolgozva azt, ami történt, hogyan élte meg az egészet. Rengeteg módon lehetne alkotássá tenni ezt a vele történt őrületet, amire azt mondom, igen, ez egy méltó visszatérés. És térjen vissza, dolgozza fel, de hogy egy Mambo Italianóra ugrál tigrisjelmezben, ez a kenyeret és cirkuszt tipikus esete. Igazán sajnáltam, hogy a Vígszínház valaha emblematikus embere erre kényszerül, és senki nem szól neki, hogy ne csinálja” – mondta Kovács Patrícia a 24.hu-nak adott interjújában. 

Nemrég a Vígszínház új igazgatója, Rudolf Péter is elmondta a véleményét Eszenyiről. „Én döntöttem. Sokakat meghallgatva. Nem volt könnyű döntés. Most is nagyon érzékenynek tekintem ezt a helyzetet és aszerint is kezelem. Enikő nem örült, amikor erről tájékoztattam, de elfogadta. A felújítópróbák során folyamatosan tartottuk vele a kapcsolatot. Minden erőmmel azon vagyok, hogy a lehető legkorrektebben és legelegánsabban kezeljem ezt a helyzetet. Szerencsés helyzetben vagyok, hogy bele tudok nézni a tükörbe, és ha Enikővel ugyanazokat a tükröket nézzük, akkor nem fogja senki összetörni őket” – árulta el Rudolf Péter.

Mint korábban írtuk, Eszenyi Enikő szinte eltűnt, egykori kollégái sem érik el. Nemrég az örökbefogadott lánya beszélt róla. „Meg kell mondjam, nem örültem neki, hogy így bántak vele. Mégiscsak a nevelőanyám, aki Lillára, a kislányomra unokájaként tekint. Nekem ő olyan, mintha az édesanyám lenne. Rengeteget kaptam tőle, amit a vér szerinti szüleim nem adtak meg nekem” – árulta el Veronika.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mi lesz Eszenyi Enikővel, hiszen semmilyen platformon nem beszélt még erről, a közösségi oldalán május vége óta nem osztott meg tartalmat.

Ők is felszólaltak az egykori színházigazgató ellen:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top