Sztárok

Stohl András Eszenyiről: „Önmagát áldozatnak állítja be, akit minden valós ok nélkül máglyára küldtek”

Stohl András elmondta véleményét Eszenyi Enikő felmondásával kapcsolatban.

A sorozatos támadások után Eszenyi Enikő tegnap úgy döntött, hogy visszavonja a pályázatát, és lemond igazgatói pozíciójáról a Vígszínház élén. „Arra az elhatározásra jutottam, hogy a magam és mások méltóságának megőrzése érdekében a Vígszínház vezetésére beadott pályázatomat – annak ellenére, hogy a szakmai bizottság azt találta a legjobbnak – visszavonom, vígszínházi munkámat befejezem azzal a hittel, hogy Thália örök és halhatatlan” – írja közleményében. Színésztársai közül többen is megszólaltak, Stohl András szerint nem ez volt a megfelelő módja a lemondásnak.

Stohl András szerint Eszenyi áldozatot csinál magából (Fotó: Zsigmond László)

Stohl András szerint Eszenyi áldozatot csinál magából (Fotó: Zsigmond László)

„Azt gondolom, hogy Eszenyi Enikő lemondása a jelenlegi helyzetben az egyetlen járható út volt. Ha a hasonló eseteket nézzük, amik a közelmúltban történtek, akkor tisztán láthatjuk, hogy nem tehetett mást, mint hogy lemond. Azzal a hangnemmel viszont, ahogy a lemondását megtette, nem értek egyet. Önmagát áldozatnak állítja be, akit minden valós ok nélkül máglyára küldtek. Ez hazugság. Ezek az abúzusok megtörténtek, ezért tartom fontosnak, hogy a bizottság a lemondás ellenére is folytassa a kivizsgálást, és derüljön fény az igazságra. Az áldozat nem ő, hanem azok, akik a hatalommal való visszaélést elszenvedték. Fontos leszögezni, hogy sem én, sem a kollégáim nem az ő személye ellen kívánunk fellépni, hanem azt szeretnénk, hogy ilyen abúzus soha, sehol, semmilyen színházban, de egyáltalán sehol ne történhessen meg. Eszenyi Enikő a közelmúltban megjegyzést tett a büntetett előéletemre, ami miatt úgy érzem, hitelesen adhatok neki tanácsot: én elkövettem egy bűnt, amit elismertem, amiért bocsánatot kértem, és amiért a megérdemelt büntetésemet letöltöttem, és vállaltam érte a felelősséget” – nyilatkozta Stohl András a 168 órának.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top