nlc.hu
Sztárok

A Dal 2021: az Egyetlen szó rejtélye

Kiderült, kinek üzen a színpadról A Dal versenyzője, Kardos-Horváth János, a Kaukázus énekese

Az utolsó tíz versenyző lép fel a Dalban szombaton, köztük lesz Kardos-Horváth János is, aki most elárulja, kinek szól az Egyetlen szó című száma.

A Dal 2021 utolsó válogatójához érkeztünk, szombaton ismét tíz versenyző lép majd színpadra, közülük azonban már csak öten kerülhetnek az elődöntőbe.

A előző harminc versenyzőből eddig ők jutottak tovább A Dalban: 

A Dal 2021 negyedik válogatóján ők lépnek színpadra

A Dal 2021 negyedik válogatóján ők lépnek színpadra

Az utolsó tíz fellépő között van a Kaukázus együttes is, és sokan találgatják, hogy mi lehet az a bizonyos egyetlen szó, amelyről a versenydalukban énekelnek. Kardos-Horváth János most elárulta, hogy az Egyetlen szó című számukat alapvetően a tavaszi bezártság, az új élethelyzet ihlette, a fő üzenete egyszerű, tényleg egy szó: az igen.

Igen, van tovább, van kiút, van folytatás, és ez minden embernél a saját élethelyzetükben más és mást is jelenthet” – kezdte a zenész, aki ezzel a dallal nemcsak erőt akart adni másoknak, de így mondott köszönetet a volt feleségének.

„2010-ben az életem teljesen felfordult: ebben az évben elváltam, a Kaukázus is leállt. Akkor igazán mélyre zuhantam: kertes ház, három gyerek, és nagy ‘sztár’ vagy, aztán egy pillanat alatt ebből semmid nincs. Én akkor, tíz évvel ezelőtt átéltem azt a nagy világkrízist, amit az emberek most élnek át, és ezután jött az újjáéledés korszaka. Tagcserékkel 2018-ban mégis újraindult a Kaukázus, ekkor már én voltam a producer. Nem bántam meg semmit, a válásomat sem, mert anélkül nem lennék itt. Megpróbálom becsülettel, tisztelettel vinni a múltamat, mindent, ami régen történt, de nem nézegethetek folyton hátrafelé, azonban úgy érzem, köszönettel tartozom a volt nejemnek. A gyerekeinkért és mindenért, amit tőle kaptam. Az életem jelenleg kerek, az új párommal évek óta boldog párkapcsolatban élünk, ő teljes mértékben elfogadja a gyerekeimet, és közös jövőt tervezünk” – mondta a zenész, aki a dal születéséről is mesélt.

Kardos-Horváth János az Álmodjunk az élettel forgatásán

Kardos-Horváth János az Álmodjunk az élettel forgatásán (Fotó: Juho Rytkonen)

„Az Egyetlen szó sok más dallal egyetemben tavaly májusban, a karantén alatt született, számomra sok szempontból jól jött ez az időszak. Hiszen a tavasz és a nyár lassan két évtizede a fellépésekről, az utazásról és a rohanásról szólt. Most azonban visszatértem a gyökerekhez, a dalíráshoz, hogy saját magam miatt írok, nem azért, mert muszáj. Így rövid idő alatt született sok dal, köztük az ‘Egyetlen szó’ is. Boldog vagyok, hogy ezzel a szerzeménnyel most szélesebb közönség előtt, A Dal 2021 színpadán is bemutatkozhatunk, amit az élő show szombati, negyedik válogatójában láthat a közönség a Duna Televízión 19.35-től” – magyarázta János.

A Dal 2021 kapcsán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top