nlc.hu
Sztárok

Ralph Fiennes akkor és most

Így él ma a Harry Potter Voldemortja, Ralph Fiennes

Az angol beteg címszereplője és a Harry Potter-filmek Voldemortja decemberben múlt 58 éves, és továbbra is évente több filmet forgat, szabadidejében pedig rengeteget jótékonykodik.

Ralph Fiennes angol színész az 1993-as Schindler listája, illetve az 1996-ban bemutatott Az angol beteg című filmekkel szerzett világhírnevet, mindkét alakításáért Oscar-díjra is jelölték. Az ezt követő években azonban több olyan szerepet is elvállalt, melyeket nagyon nem kellett volna: pályafutásának mélypontja kétségkívül az 1998-as Bosszúállók című akciófilm volt, mely sokak szerint minden idők egyik legpocsékabb filmje. Bár az ezredforduló után évente akár 4-5 filmben is láthattuk, ebből az időszakból kétségkívül a Harry Potter-filmek Voldemortjaként emlékeznek rá a legtöbben. A művész az Oscar-díjas magyar filmrendezővel, Szabó Istvánnal is dolgozott, A napfény íze című filmben. Az elmúlt néhány évben talán A Grand Budapest Hotel Monsieur Gustave-jaként nyújtotta a legemlékezetesebb alakítást. Legutóbb a King’s Man: A kezdetek című brit kémfilm főszerepében forgatott, melyet várhatóan idén augusztusban mutatnak be, de feltűnik majd a Nincs idő meghalni című következő James Bond-filmben is.

„Nos, mindig nagyszerű, amikor egy olyan rendező, mint Matthew Vaughn felkér, hogy válj egy sikeres franchise részévé, hiszen ilyenkor azt gondolod magadban, hogy valami jót alkothatsz a mozi világában. Nagyszerű nőkből és férfiakból álló csapatot hozott össze a King’s Man forgatására, mindenki kiválóan dolgozott” – mesélte a színész a Together magazinnak a forgatásról.

Ralph Fiennes

Ralph Fiennes a kilencvenes években és napjainkban (Fotók: Getty Images)

Az 58 éves színész még egyetemistaként ismerkedett meg későbbi feleségével, a Vészhelyzet című sorozatból ismert Alex Kingstonnal, akivel 1993 és 1997 között voltak házasok. Ezt követően mintegy 11 évig Francesca Annis brit színésznővel alkotott egy párt. Az elmúlt években együtt volt a nála 19 évvel fiatalabb Cornelia Crisan román énekesnővel is, ám ez a kapcsolat is véget ért. A színésznek nincs gyermeke. Azt pedig, hogy jelenleg van-e párja, és ha igen, ki az, jó ideje sikerül titokban tartania. 

Fiennes az UNICEF brit nagyköveteként többek között Indiában, Kirgizisztánban, Ugandában és Romániában végzett jótékonysági munkát, de tagja a kanadai Artists Against Racism szervezetnek is. 2017. szeptember 7-én szerb állampolgárságot kapott köszönetképpen az ország érdekében végzett karitatív tevékenységéért.

Ralph Fiennes
Megnézem
Összes kép (5)

„Szeretem úgy érezni, hogy színészként bármit mondhatok, bármit felajánlhatok és meghallgatnak. Színészként gyermek vagyok, egy gyermek lelkesedésével játszom. (…) Minden szerepnek sok rétege van, amely elfedi a színész valódi természetét, ugyanakkor lényege és lelke mégiscsak megjelenik a munkában. Ideális esetben az a jó, ha képes vagy feloldódni a karakterben és valami mást, valami egyedit hozol létre, hiszen nem önmagadat alakítod. Lehet, hogy bizonyos gesztusok felismerhetők, de a kontextus más és kevés a közös benned és a karakteredben, ugyanakkor természetesen mégis beleviszel valamit önmagadból” – magyarázott munkamódszeréről egy interjújában. 

Mi lett velük?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top