nlc.hu
Sztárok

Így él most Nelly Furtado

Emlékszel még Nelly Furtadóra, a 2000-es évek sztárjára? Az énekesnőnek már 18 éves a lánya!

A 42 éves Nelly Furtado ugyan soha nem tudta felülmúlni az ezredforduló utáni sikereit, a hazájában ma is elismert művész, a lánya pedig idén tölti be a tizennyolcat.

Nelly Furtado 2000-ben jelentette meg Whoa, Nelly! című lemezét, rajta az I’m Like a Bird és  Turn Off the Light című slágerekkel, melyek rögvest a zeneipar élvonalába repítették az akkor 22 éves portugál-kanadai énekesnőt. Az előbbi dalért a Grammy-díjat is megkapta.

„Amikor visszatekintek a múltra, van, hogy én is azt mondom, hű, itt hihetetlenül szexi voltam. A zenei karrierem kezdetén azonban ezt nem igazán szerettem, mert azt szerettem volna, ha komoly zenészként tartanak számon, és nem a szexi csajként”nyilatkozta korábban Furtado.

A korábbi trip hop-os hangzásvilághoz képest második, 2003-ban megjelent albuma, a Folklore, ahogy arra a címe is utalt, inkább fokos hangzásvilágú volt és jóval kevésbé vált felkapottá, mint az első album. A 2006-os Loose lemez aztán megint hatalmasat szólt, 12 millió példányban kelt el világszerte. A Timbalanddel és Justin Timberlake-kel készült dala, a Give It to Me pedig 2007 egyik legnagyobb slágere volt. A következő években, három további albumot adott ki, ám ezek népszerűsége meg sem közelítette az első lemezét. Az énekesnő a világ szeme elől ugyan eltűnt, Kanadában azonban máig is kedvelt művész, aki az éneklés mellett néhány filmben is feltűnt.

Nelly Furtado

Nelly Furtado 2000-ben és 2017-ben (Fotók Getty Images)

Már felnőtt a lánya

Furtado 2003-ban adott életet kislányának, Nevis Chetannak, akinek az édesapjával, Jasper Gahunia zeneszerzővel 2001 és 2005 között alkottak egy párt, össze azonban nem házasodtak. Bár a kapcsolatuk tönkrement, lányuk életének az apa is aktív részese maradt. Az énekesnő 2008-ban feleségül ment Demacio Castellón kubai hangmérnökhöz, akivel 2016-ig voltak házasok, közös gyermekük nem született. Nelly csak 2017 nyarán jelentette be nyilvánosan, hogy elvált.

„Az életem nagyon pörgős volt 20 éves koromtól kezdve. Aláírtam az első lemezszerződésemet, onnantól kezdve pedig a munka és a magánélet közötti folyamatos zsonglőrködés foglalt le. Fiatalon lettem anya, 25 éves voltam, majd hosszú távú üzleti kapcsolatba kerültem a menedzseremmel, aki olyan volt számomra, mint egy apafigura. Pár évvel ezelőtt rájöttem, hogy meg kell válnunk egymástól, és amikor ez megtörtént, számot vetettem az életemmel és rájöttem, hogy egyszerűsítenem kell. Nem hagytam abba a zenélést, de a zsonglőrködést igen – mondta egy interjújában. – Emlékszem, hogy épp úton voltam a lányommal, és rájöttem, hogy nem akarom turnézás közben felnevelni. Nehéz volt, mert sok embernek nemet kellett mondanom, de a legfontosabb az embernek saját maga és a családja.”

Nelly Furtado
Megnézem
Összes kép (5)

Az énekesnő karrierje kezdetétől nehezen viselte a sztársággal járó felhajtást. Komoly mentális problémákkal kellett megküzdenie: már gyerekkorában kényszerbeteg volt, tinédzserként depressziós lett, 20 éves korától pedig a pánikbetegség tüneteit is tapasztalta magán. Sikerei csúcsán annyira nehezen viselte a nyomást, hogy idegösszeomlást kapott. Egy interjújában elárulta: amikor szükségét érzi, máig is igénybe veszi terapeuta segítségét.

A 42 éves Nelly Furtado a magánéletéről nem szívesen beszél a nyilvánosság előtt és a közösségi médiában sem különösebben aktív. 18 éves lányával Torontóban él, de sok időt tölt New Yorkban is.

Mi lett velük?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top