nlc.hu
Sztárok

Pachmann Péter átváltozása

Ennyit változott Pachmann Péter 21 év alatt!

Pachmann Péter közel 30 éve van a képernyőn, és az évtizedek alatt rengeteget változott. Nézd meg te is a régi képeit, és ámulj velünk!

Az évtizedek alatt volt híradós műsorvezető, külpolitikai tudósító, írt könyvet, amit színpadra vittek, zenélt és zenél a mai napig – Pachmann Péter rengeteg mindennel foglalkozott, és persze, továbbra is aktív. Lássuk, honnan indult Magyarország egyik legismertebb tévés arca!

Háborús övezetekből tudósított

Pachmann Péter évtizedek óta a képernyőn van, és sokat változott az évek alatt. A képernyőn is látszik, hogy nem azok közé a műsorvezetők köz tartozik, akiket ne lehetne észrevenni nagy tömegben: 12 évig kosárlabdázott versenyszerűen a Csepel SC csapatában. Habár, 12 év nem kevés, de saját meglátása szerint ez az egyetlen terület, ahol nem tudott jelentősebb sikereket elérni. A szakmájában azonban annál sikeresebb volt, és mindezt önerőből érte el, amiről a Borsnak vallott:

„Nagyon lentről kezdtem, én tényleg végigjártam a szamárlétrát. A segéd-hangalámondástól a külpolitikai képek vágásán át mindenfélét csináltam. Nem arról volt szó, hogy valaki felfedezett engem, hanem mindig eggyel feljebb léphettem a szorgalmamnak köszönhetően. Büszke vagyok arra, hogy én mindenért megdolgoztam, nem rokoni, haveri vagy egyéb segítség által jutottam el idáig.”

Pachmann Péter a Tények műsorvezetője

Pachmann Péter, a TV2 Tények című hírműsorának egyik házigazdája volt sokáig. Ez a fotó 1998 és 2000 között készült róla (Fotó: smagpictures/Story-Best x Archívum)

Karrierje közel 30 éve, 1992-ben a Magyar Televízió Híradójának szerkesztőségében indult, ahol külpolitikai tudósítóként is dolgozott 1997-ig. 1997-ben aztán, amikor itthon elindult a két nagy kereskedelmi csatorna, az RTL Klub és a TV2, utóbbihoz igazolt át, mint híradós műsorvezető. Az arca egybe forrt a Tényekkel, de nem csak bemondóként láthattuk a csatornánál, ugyanis külpolitikai tudósítóként továbbra is járta a világot: Izraelből, Pakisztánból és Afganisztánból is bejelentkezett.

Pachmann Péter akkor és most

Pachmann Péter 2007-ben (Fotó: Smagpictures.com / Zoltán Nagy)

Könyvírás, zene és plasztika

A Mokka műsorvezetője hobbiszinten zenél – persze, ezt is komolyan veszi, és koncerteket is ad a zenésztársaival. Sőt a Midlife Crisis nevű együttes vendégénekeseként színpadra állt a soproni VOLT, valamint a debreceni Campus fesztiválon is. Korábban a tévében is hallhattuk énekelni A nagy duettben, ahol Péter-Szabó Szilviával megnyerték a 2016-os évadot. A legújabb fejlemények szerint 2020-ban Avantgarden Feat. Pachmann nevű zenekarával rekordokat döntögető videoklipet készítettek.

Pachmann Péter énekel

Midlife Crisis Showband koncert a Trip hajón napjainkban (Fotó: Smagpictures)

Pachmann idő közben könyvet is írt Pilátust játszani címmel, majd egy egészen más témában 2008-ban Mozgókép- és médiaismeret címmel tankönyvet, amely elnyerte az Oktatási Minisztérium licencét. Ez után több kötete is megjelent, többek között 2017-ben a Misu háborúja, amit rá egy évre színpadra vittek.

Habár a tévésről egészen biztos, nem a plasztikai sebészet jut az eszünkbe, de nagyon is odafigyel a külsejére: a szemei alatti karikákat genetikusan örökölte, és az évek előrehaladtával nem lett jobb a helyzet. Nemrégiben azt nyilatkozta, hogy ha szükségét látja, ellátogat egy plasztikai sebészetre, és kisebb korrekciós beavatkozásnak veti alá magát, hogy megszabaduljon a karikáktól.

Pachmann Péter

Pachmann épp a frizbit népszerűsíti (Fotó: smagpictures)

Magánéletéről ritkán nyilatkozik, ez alól a válása idején tett kivételt. Feleségétől – akit titokban vett el 2014-ben – 2018-ban vált el Pachmann, akinek elmondása szerint a válóok az volt, hogy már másként látták a jövőjüket. A döntést békében tudták meghozni, egy lányuk született 2015-ben, Anna.

Akkor és most! Micsoda felvételek!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top