nlc.hu
Sztárok

Sztárok reagálnak Schobert Norbi sértő megjegyzésére

„Nem érzem magam vágósúlyban lévő disznónak” – ismert férfiak reagáltak a Norbi-botrányra

Schobert Norbi szerint a vágódisznó kezdődik 100 kilónál, nem a férfi. Sokan erősnek tartották a megfogalmazást, ismert embereket kérdeztünk erről.

Schobert Norbi állítja, hiába jött divatba az úgynevezett aputest, jobban tennék a férfiak is, ha odafigyelnének a testükre és edzéssel karbantartanák magukat. A fitneszguru ezúttal sem finomkodott a kijelentésével.

Norbi beszólt a férfiaknak, ismert emberek reagáltak

„Egy bizonyos kor után, ha hízunk, úgy szoktam mondani, hogy kialakul a csimpánzcsöcs…” (Fotó: nlc illusztráció)

„Egy bizonyos kor után, ha hízunk, úgy szoktam mondani, hogy kialakul a csimpánzcsöcs. (…) Nekem is volt ilyen, amikor meghíztam, lógott a csöcsöm. Nem akartam már a strandon leülni, mert milyen az, hogy Norbi leül a strandon lógó csöccsel, hát undorító. Kemény munkát fektettem bele, hogy visszamenjek 70 kilóra és most roppant büszke vagyok. (…) Vannak hülye mondások, amit a férfiak terjesztenek, mint a férfi 100 kiló felett kezdődik. Itt nagy tévedésben vannak, a vágódisznó kezdődik 100 kilónál, nem a férfi” – mondta tegnap Norbi a Fókusznak adott interjúban. 

De rég mondott Norbi ilyen okosat

Közzétette: nlc.hu – 2021. április 13., kedd

Sokan erősnek tartották a megfogalmazást, ez a cikkünkhöz érkezett majdnem kétezer hozzászólásból is kiderült. Megkérdeztünk néhány ismert férfit, mit gondolnak Norbi megjegyzéséről. 

A Rádio 1 műsorvezetője, Rákóczi Feri közel harminc kilót fogyott néhány évvel ezelőtt, és mint mondja, őt nem a hiúsága motiválta. ,,130 kilósan erősen vágósúlyúnak számítottam, ha Norbinak igaza van, de a boldogságom nem a kilóimtól függ. Attól függetlenül lehet elégedett valaki az életével és magával, hogy túlsúlyos, ezt saját tapasztalatból is mondom. Engem az életmódváltásra a kíváncsiság és nem a hiúság vitt rá, egyszerűen egészségügyi szempontból tartottam fontosnak, de persze a hiúság sem rossz motiváció. Viszont ez a ‘100 kiló felett vágósúlyú egy férfi’-megjegyzés baromság. Az én 194 centimhez képest a 103 kilós súlyom nem sok, és szerintem bármelyik NFL játékost megkérdezhetünk, aki színizom és biztosan 100 kilónál többet nyomnak. Alapvetően nem jó Norbinak ez a fajta kommunikáció, ami a túlzásokra épít, de a túlzás hatásos. Szerintem nyugodtan fogyókúrázzon mindenki, aki szeretne és szidja közben Norbit, ha úgy jobban megy. Ennek szerintem még Norbi is örülni fog, mert elérte a célját és mozgásra buzdította az embereket.”

Lakatos Márk a közösségi oldalán is az elfogadásra buzdítja az embereket, a legújabb kampányra is ezért mondott igent. Amikor megkértük, mondjon véleményt Norbi megnyilvánulásáról, érezni lehetett a Reggeli műsorvezetőjének haragját. „Ugyanúgy, ahogy tavaly a nőkbe szállt bele páros lábbal, most a nemek közötti egyenlőség jegyében a férfiakat vette elő, hogy senki se maradjon ki. Ez egy nettó bunkó, suttyó, alpári kijelentés volt, és lenne is hozzá egy kérdésem. Norbi is volt túlsúlyos, ahogy a családjában többen is. Vajon velük is így beszélt, csimpánzcsöcsűnek és vágósúlyúnak nevezte őket? Ha pedig nem, akkor mi jogon gondolja, hogy így beszélhet vadidegenekkel, akiket porig aláz ismeretlenül is? Az én válaszom a miértre egyértelmű: valószínűleg a sértést alantas marketingcélra használja fel, így generál magának elérést és figyelmet, miközben egy életre megsebezhet embereket. Ez egy primitív húzás, nagyon káros. Nem véletlenül készítettünk testpozitív divatfilmeket. Tanuljuk már meg, hogy más emberek testére nem mondunk sértőt és nem alázunk meg senkit a testképe miatt.”

A Drága örökösök sztárja, Molnár Gusztáv fél évvel ezelőtt az életmódváltásáról mesélt. Schobert Norbi megjegyzésére higgadtan reagált. „Sosem mások miatt fogytam le, vagy mások miatt híztam meg, hanem önmagam miatt. Azt  gondolom, hogy ne mások mondják meg, mi az elvárható egy nő vagy férfi számára. Az a fontos, hogy érezze mindenki jól magát bőrében, ép testben ép lélek! Nem 100 félék vagyunk, hanem nyolcmilliárd félék és az átlag nem létezik. Például 180 centiméter felett, a 100 kilóhoz közelítő testsúly elfogadható, főleg, ha csupa izom. Az sokkal nagyobb baj, ha valakinek ép testben a lelke nincs rendben.”

Németh Kristóf leszögezte, régóta jó kapcsolatot ápol Schobert Norbival, ezért tisztában van vele, hogy mi volt a fitneszguru szándéka ezzel a nyilatkozattal. „Ahogy Norbit ismerem, pontosan tudja, hogy ha ilyen interjút ad, az végigsöpör a médián és ő küldetéstudatból fogalmazott ilyen sarkosan. Véleményem szerint nem mindegy, hogy milyen magasság párosul a 100 plusz kilóhoz: Norbi magasságával például érthetően nem lenne szerencsés, ha ennyit mutatna a mérleg, éppen ezért nem lehet általánosítani. A feleségem terhessége alatt én többet híztam, mint ő, ezért célom volt, hogy leadjam a felesleget. A Covid alatt több időm jutott a testmozgásra, mint eddig bármikor: Zitával és Lóci fiammal gyakran eljártunk golfozni és teniszezni, otthon pedig berendeztem egy kisebb konditermet, így végre visszajött az életembe a rendszeres edzés. Ha egy picit meg is nőtt a pocakom, ledolgozom. És építettem hozzá egy erős felsőtestet, hogy arányos legyen. Köztudott, hogy az izom nehezebb, mint a zsír, ezért a 190 centimhez szerintem nem extrém a 106 kilós súly. Nem érzem magam vágósúlyban lévő disznónak, sőt, most elégedett vagyok a testemmel. Színészként fontos számomra a külső, és remélem, hogy a sok edzés eredményét a Keresztanyu nézői is látják” – mondta Kristóf. 

Schmuck Andor a közösségi oldalán gyakorlatilag azonnal reagált, és amikor megkérdeztük, a fentiekkel nagyon egybecsengő választ adott. „Láttam Norbi nyilatkozatát, én pedig 100 kiló fölött vagyok, ezen nincs mit szépíteni. Norbinak néha nagyot kell mondania, hogy jól menjen a biznisz. Aki komolyan veszi a szavait, az vessen magára, én poénnak fogom fel. Amennyiben sor kerül a disznóvágásra, remélem, a pörzsölésen ott lesz Norbi, mert szalonna lesz bőven.”

“Schobert Norbi: Nem a férfi kezdődik 100 kilónál, hanem a vágódisznó! “Akkor szép a jövő ,pörzsölésre felkészültem 🙂

Közzétette: Schmuck Andor – 2021. április 13., kedd

Osváth Zsolt az elfogadást és a nyitottságot hirdeti, azt viszont aljas húzásnak érzi, amikor a külseje miatt kritizálnak bárkit. „Vágósúly… Szerintem a 100 kilós disznót faluhelyen még nem vágják, abból nem telik meg az éléskamra. Ha a férfi ott kezdődik, ahol a Schobert Norbi, akkor lehet, hogy inkább becsajozok. Sokat elmond az országról, hogy Norbit fitneszgurunak mondjuk, mert ha ránézek, minden eszembe jut, de az egészséges életmód egyáltalán nem. Vicces, amikor elmondja a véleményét, bár nekem eszembe nem jutna kritizálni az embereket a súlyuk miatt. Nem tudom, hogy ő ezzel a külsővel hogy veszi a bátorságot, hogy bárkiről valamit bántót mondjon. Ha jó modor már nem szorult belé, akkor ajánlanék egy kommunikációs szakembert, de mindenekelőtt egy tükröt. Én 186 centisen 100 kiló fölött vagyok, de a mai napig felkapok két 25 kilós csemperagasztót és rendszerint más területen is helytállok, ha már mindenképpen a külső és az erő a mérce a férfiasság röhejes versenyén. Egyébként mi hamarosan éttermet nyitunk Patrikkal és szakácsot keresünk – nincs súlykorlát, ha én elférek a pult mögött, akkor bárki. Norbi helyében pedig a megmondóember szerep helyett inkább azzal foglalkoznék, hogy megakadályozzam az üzleteim bezárását, mert ahogy látom, egyre több boltja jut erre a sorsra. Egyébként együttéreztem vele az anyósa tragikus halálát követően, de mélyen elszomorít, hogy ő a gyász olyan formáját választotta, amivel sok embert bánt.”

Zsolti tavaly is elmondta a véleményét Norbi kirohanásáról:

Schobert Norbi tavaly a nőket sértette vérig: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top