Életmód

Eldurvult a Norbi-botrány, darabokra szedik a fitneszpápa életét

Hétfői, a nőket és a szexuális vágyakat összekapcsoló gondolatmenete miatt Schobert Norbi a magyar net fősodrába került. Ekézik őt, vagy egyetértenek vele, és persze egykori hűtlenségét is felhánytorgatják. Na meg a felesége külsejét szidják.

Nagy csöcs, kicsi derék, két nagy segg, 
Ez jön be öcsi, ez az, amit szeretek

– Ganxsta Zolee 1997-ben a Jégre teszlek című Kartel-lemez egyik dalában nyolc sorban fejtette ki (melyből kettőt idéztünk), hogy mik a párválasztási preferenciái, és tény, hogy miként Schobert Norbi a hétfői videójában, ma már 23 éves önvallomásában a nők terén ő sem a belső értékekre összpontosít a szövegben. Ellenben nem véleményez, nem szid senkit, egyszerűen arról beszél, hogy ő mitől indul be. Megsért valakit? Nem. A szövegből kihallani, hogy nem gondolkodik afféle „makulátlan külsőben”, mint a fitneszpápa, aki 2020.01.20-án lerabolta a hazai hírfolyamot, mikor is egy Facebook live-ban közölte, hogy szerinte a férfiak számára a szexuális vonzalom kizárólag a nő küllemére épül, a belső érték pedig, na az kb. smafu. Sőt, azt is hozzátette, hogy ha a szexuális együttlétek a feleségek/partnerek/élettársak/édesanyák kikerekedése vagy elhízása miatt elmaradnak, akkor lesznek „félárvák a gyerekek”

A videóra hamar érkezett egy „válaszvideó”, az este folyamán Schobert mellé odaállt felesége, Rubint Réka (három közös gyermeket nevelnek), és közösen próbálták magyarázatot adni az előzményekre. Norbi közölte, hogy csupán az volt a mondanivalója, hogy egy férfi egyszerűen nem akar túlsúlyos anyát látni egy nőben, akibe anno beleszeretett, majd az alaptézist megfordítva helyezte az ismeretleneket az egyenletbe: „Ha valaki elvesz egy 80 kilós nőt, szereti a vonalait, a nagy popsiját és ez a nő a szülés után 25 kilót fogyna, akkor ugyanez a probléma állna fent. Hiszen ez egy másik nő. Nem biztos, hogy a vékony nő tetszeni fog neki” – ecsetelte (Összeférhetetlen? Igen!), majd hozzátette: egy kommunikációs atombombát akart ledobni a hétfői kijelentésével, és azt is elmondta, hogy nem akar semmit kimagyarázni, és nem akar bocsánatot kérni. Felesleges is tovább magyaráz(kod)ni, mivel a kommunikációs atombomba széles átmérőben pusztított a magyar interneten: alig két órával azután, hogy az eredeti videót posztoltuk, az nlc Facebook-oldalán máris 1000 darab fölött járt a kommentek száma: 

Órákat tölthetnél el azzal, hogy fentebb a kommenteket olvasgatod, (tölts, ha akarsz, de ha nem, akkor) íme egy esszenciális gyűjtés témakörökre húzva: 

Cinikusból vulgárisba: 

Egészségügyi és szociális kérdés: 

Mondandó: igen. Stílus: nem

Személyeskedő, sértegető: 

Aki Norbi termékeit szidja:

Hűtlenségi kérdés: 

A Google Trends aktuális top 10-es listáján folyamatosan előkelő helyen szerepel a keresés, hogy Schobert Norbi megcsalta Rékát, erre egyébként 2011-ben derült fény. A keresések népszerűségi listája kedden délután 14 órakor: 

És a kapcsolódó kommentek: 

MÉM! Kollázs!

Garfield: 

Norbi saját Facebook-oldala szintén nagyot ment (bár követőinek száma úgy 4 ezerrel csökkent), onnan is beemeljük többek közt egy, a tárgyalt alapvetésből nézve igencsak szerencsés asszony kommentjét, na meg egy odamondást.

Végtelenül pakolhatnánk egymás alá a hozzászólásokat, de nem fogjuk, a lényeg pusztán annyi, hogy nagyjából megmutassuk, hogy a hétköznapi, képernyőt néző, és nem a képernyőn szereplő emberek véleménye is előtérbe kerüljön. A Schobert-videókra érzékenyen reagált a net népe, eközben pedig celebek sora (például Tóth Gabi férje, Krausz Gábor) állt fel Norbi ellen, Dér Heni viszont közölte, hogy nem támogatja őt, viszont egyes állításainak igazat ad. 

Pierce Brosnan és felesége, Keely Shaye Smith, Ashley Graham plus size modell és Schobert Norbi (Fotó: Getty Images, SMAG pictures / Photoshop: Leéb Ádám képszerkesztő)

A hétfői ELSŐ videó közlése után, de még a MÁSODIK videó közlése előtt Norbi sajtósának, de a fitneszpápának címezve négy kérdést küldtünk el, ezek az alábbiak: 

1.       Azt mondod, a férfiak a nők külsejét kívánják meg, a belső értékek inkább a nőknek lehetnek kívánatosak. Soha az életben nem kívántál meg nőt a belső tulajdonságai miatt?
2.       Képzeljünk el egy vis maior helyzetet. Például: Réka pajzsmirigyproblémák miatt elhízik. Vagy: súlyos térd- és vállsérülése lesz, az orvosok eltiltják a mozgástól, és felszalad rá 19 kiló, narancsbőre lesz, elárasztja a rosszkedv, sminkelni sem akar. Kívánni fogod akkor is, amikor inkább a belső értékei lesznek „szem előtt”?
3.       Szerinted ő téged a belső értékeid miatt kíván, vagy a külső és a sárm az oka?
4.       Eleve: Réka is így vélekedik a férfiakról, mint te a nőkről?

Válasz esetén cikkünket frissítjük, ha mégsem jönne, akkor pedig: Schobert Norbi kedden az ATV vendége lesz az Egyenes beszédben 19:25-kor. 

Az eseményeket folyamatosan követjük, további összeállítások érkeznek. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top