nlc.hu
Sztárok
Így ünneplik a sztárok a gyereknapot!

Így ünneplik a sztárok a gyereknapot!

Május utolsó vasárnapja minden évben a gyerekeké, most sztárszülőket kérdeztünk, hogyan telik náluk ez a nap.

101 évvel ezelőtt Törökországban ünnepelték először a gyerekek napját, majd négy évvel később, 1925-ben a genfi konferencián meghirdették az egyetemes gyereknapot is, ez minden évben november 20. Bár a dátum országonként eltér – január első péntekje és december 25 között mindenféle időpontot találunk – , meglepő módon a többi kommunista vagy egykor kommunista országtól eltérően mi nem június elsejét választottuk, hanem május utolsó vasárnapját, ami egyedülálló az egész világon. Hogy kinek mit jelent a gyereknap, az sok mindentől függ, családonként eltérőek a szokások, mi most sztárokat kérdeztünk erről. 

Németh Kristóf idén költözéssel ünnepel

Németh Kristófnak csodálatos gyerekkora volt, szép emlékek fűződnek a gyereknaphoz is. A színész volt a család szeme fénye, nagyon sok közös programot szerveztek, május utolsó vasárnapja azonban az ő életükben is különleges volt. ,,Egy nagyon gyerekközpontú család voltunk mindig is, sok időt töltöttünk együtt. Egykeként én voltam a szüleim életének középpontja, nálunk minden nap gyereknap volt. Amikor azonban eljött a nagy nap, gyakran mentünk kirándulni, állatkertbe, vidámparkba, vagy csak szerveztünk egy-egy különlegesebb programot. Amikor nagyobb lettem, akkor kívánhattam gyereknap alkalmából: általában azt kértem, hogy menjünk el horgászni, vagy céllövöldébe, ezek voltak a szerelemhobbijaim” – emlékszik vissza a Fórum színház tulajdonos-igazgatója, aki a két gyerekével is hasonlóan jó élményeken szeretne osztozni.

,,Volt hét esztendő az életünkben Lóci fiammal, amikor nem volt párkapcsolatom és csak ketten voltunk. Ott különösen igaz volt, hogy róla szólt az életem. Próbáltam olyan programokat szervezni gyereknapon, amikre emlékeztem a saját gyerekkoromból. Amikor nagyobb lett, gyakran elutaztunk egy hosszúhétvégére, Lóci imádja a vizet, így gyakorlatilag bármelyik wellness szállodában jól érezte magát” – mondja Németh Kristóf.

Igazi fiús apuka Németh Kristóf, és örül, hogy Lóci fia rajong a kistestvéréért
Megnézem
Összes kép (4)

A színész kisebbik fiának, Leventének ez lesz a második gyereknapja, a napokban múlt másfél éves. ,,A karanténidőszak alatt lett egy új családi programunk: esténként, amikor Levi elaludt, mindig játszottunk valami társasjátékot hármasban Lócival és Zitával, ez pedig a mindennapok részévé vált. Leventének gyakorlatilag az egész nap a játékról szól, így nem hiszem, hogy most még meg tudná különböztetni a gyereknapot a többi naptól. Az lesz a nagy ajándék, hogy hamarosan beköltözünk a Szentendrén épülő házunkba, ami hatalmas minőségi különbség lesz az életünkben, már alig várjuk.”

Köllő Babett anya-lánya napokat tervez

A színésznő imádja a lányát és az elmúlt egy évben azt élvezte a leginkább, hogy sokat lehetettek együtt Millával, Babett gyakran szervez anya-lánya programokat, az idei gyereknap azért mégis kicsit más. 

Köllő Babett és kislánya, Milla

Köllő Babett és kislánya, Milla (Fotó: Köllő Babett)

„Nálunk a gyereknap nem annyira hangsúlyos, mert mi Millával egy-két havonta szoktunk tartani úgy nevezett ‘szőke nős’-napot, ami olyan, mint egy gyereknap. A programunk ilyenkor nagyjából az, hogy elmegyünk moziba, utána bűnözünk egy gyorsétteremben, aztán bowlingozunk vagy quadozunk, ezen felül útba ejtünk egy játékboltot vagy könyves boltot, ahol Milla választhat magának ajándékot.”

Babett kislánya nagyon szereti a könyveket

Babett kislánya nagyon szereti a könyveket (Fotó: Köllő Babett)

„Mindez tavaly a Covid miatt annyira nem működött, az idei évben pedig még féltem Millát a fertőzéstől, így most szabadtéri programokat nézünk, a quadozás az egyik kedvence, így valószínűleg ez lesz az idei kis gyereknapunk, de nem lesz felhajtás. Persze kérhet valamit, de hát erről szól a gyereknap, nemde?” – mesélte Babett, akit hamarosan a Sztárban sztár leszek! zsűrijében láthatunk

Csisztu Zsuzsa lesi a gyerekei kívánságait

Csisztu Zsuzsa két fiú büszke anyukája, Krisztián 13 éves, Adrián márciusban ünnepelte a nyolcadik születésnapját, és ahogy meséli, minden évben elkészíti fiai kedvenc ételét gyereknapon és kirándulnak egy jót valahol.

Csisztu Zsuzsa családja: férje Norbert és a két fiuk, Krisztán és Adrián

Csisztu Zsuzsa családja: férje Norbert és a két fiuk, Krisztán és Adrián (Fotó: smagpictures)

„Emlékszem, egyszer elvittem a gyerekeket egy gumiasztal terepre és szaltózni tanítottam őket – mondta az egykori tornász bajnok. – Fontos, hogy aktív pihenéssel töltsük ezt a napot, és mindenki jól érezze magát. Az is rendszeres nálunk ilyenkor, hogy a barátainkkal és az ő gyerekeikkel csinálunk közös programokat. Voltunk már megnézni a Visegrádi várat, vagy a Vadasparkban, most a Dunakanyarba készülünk. Persze, Krisztián és Adrián ilyenkor a menüről sem feledkezik meg. Megbeszéljük, mit szeretnének ebédelni, most a kedvencük a sült kacsacomb brutál krumplival, ez egy fokhagymás, rozmaringos olívaolajban sült burgonya. Ezen kívül pedig palacsinta hegyeket sütök ilyenkor.”

Peller Annáéknál minden hétvége gyereknap

A Peller testvérek gyereknapon is együtt ünnepelnek, Anna kislánya és Mariann két fia ugyanis elválaszthatatlanok.

Peller Anna imádja a lányát

Peller Anna és férje, Lukács Miklós imádják a kislányukat, aki sok időt tölt az unokatestvéreivel is, így minden nap gyereknapnak számít (Fotó: Peller Anna)

„Általában a hétvégéket is együtt töltjük a húgommal és a fiúkkal, mondhatnám, hogy nálunk minden hétvége gyereknap – mondja az RTL Klub Reggelijének műsorvezetője. – A közös családi programok fontosak számunkra. Közösen sütünk, főzünk, most például lángost fogok készíteni, az egyébként is mindenki kedvence. Annabella szereti az ugrálóvárat, és az Állatkertet. Szerintem most ez lesz a program. Szerencsém van, mert Miki egy igazi gyerek animátor, mindig tudja, mivel szórakoztassa a kicsiket. De az is lehet, hogy csak egy nagyot sétálunk az erdőben a gyerekkel és a három kutyánkkal, meglátjuk, mihez lesz kedvünk. Annabella boldog, mert a nagyiéktól már kapott egy csomag színes ceruzát és füzeteket, mert rengeteget rajzol. Nagyon jó a kézügyessége.”

Gubás Gabiéknál különleges a gyereknap

Gubás Gabi régebben bejárta az országot május utolsó vasárnapján, gyerekzenekarával ugyanis városról városra jártak, hogy szórakoztassák a legkisebbeket.

„Ha lehetőség volt rá, sokszor eljöttek velünk az én gyerekeim is, de ha nem volt rá alkalom, akkor előtte való napon tartottuk meg a gyereknapot velük. Ez a nap csakis róluk szól, megbeszéljük ki mit szeretne csinálni és aszerint tervezünk. Van, hogy csak játszóterezünk ilyenkor, de általában a túrázást választják, most a shoppingolás is napirenden van. Annával nagyon szeretünk elmenni kettesben vásárolni, hiszen nők vagyunk és az egy igazi anya-lánya program. ”

Béres Alexandráéknál összegyűlnek a barátok

Béres Alexandra a rossz idő miatt otthoni gyereknapot tervez a lányaival. „Mivel mostanában a bezárások miatt keveset tudtunk kimozdulni szerettem volna egy aktívabb napot tartani a hétvégén – mondja a fittness edző. –  Sajnos az időjárás előrejelzések szerint esni fog az eső, ezért benti programokat találtam ki, sok-sok meglepetéssel. Társasjáték őrület van mostanában nálunk, így áthívom a barátainkat és a gyerekeiket, hogy egy nagyobb csoportban társasozhassunk. Egyébként nekünk kiemelten fontos a gyereknap, mert öt évvel ezelőtt egy tombola sorsoláson a kisebbik lányom nyert egy bíbor színű medvét, ami azóta a kedvence, mindenhová cipeli magával. Ő lett Bibi, akinek a születésnapját éppen gyereknapon ünnepeljük…”

Szandi

Szandiék általában szórakoztatják a közönséget május utolsó vasárnapján, de arra kifejezetten figyelnek, hogy a gyerekeikkel utólag megünnepeljék az ő napjukat. „Fontos számunkra az együtt töltött idő, a közös élmények szerzése – mondja az énekesnő. – Egy közös villás reggeli az egyik kedvenc helyünkön vagy ha az idő engedi, egy jó biciklizés együtt. Szeretünk kirándulni is, és jókat beszélgetni. Nem a drága ajándékokról szól ez az ünnep, hanem a közös élményekről.”

Amikor a szülőket ünnepeljük: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top