A Konyhafőnök-jelöltek megkapták a kiérdemelt séfkabátjukat, de sokáig nem díszeleghettek bennük, a zsűri azonnal egy extrém alapanyaggal tette próbára a TOP6-ot! Egy Dél-Afrikából származó, egzotikus alapanyag lapult a búrák alatt: a nagy kudu délen hétköznapinak, nálunk azonban igen különlegesnek számít. A zsűri „csupán” egy Döntő-héthez méltó, tökéletes tányért várt a továbbjutásért cserébe.
Paprika-univerzum fogadta a Döntősöket a második főzésen. Az igen csípőstől a teljesen édesig, savanyítotton keresztül friss, szárított, őrölt paprikáig minden megtalálható volt a pulton. A versenyzőknek a magyar konyha egyik alapkövét kellett osztrigával párosítaniuk, a zsűri elvárása pedig mindebből egy főétel volt, úgy, hogy a paprikákból legalább háromféle textúrát mutassanak a versenyzők.
A Döntő első kiesője – a zsűri döntése alapján – Gresa Szonja lett, és mivel a Konyhafőnök mostani évadát végigkísérte Orsi és Szonja rivalizálása, ezért nem meglepő, hogy a kiesésekor ez is szóba került.
„Szeretném megköszönni, hogy itt lehettem, mindenkinek, a csapatnak, Orsi neked is, hiszen nagyon sokat tanultunk egymástól” – kezdte a búcsúbeszédet Szonja, amit mindenki megtapsolt a galérián. Ákos séfnek Szonja szintén a hálást fejezte ki, amiért olyan világot nyitott meg előtte, amelyet korábban nem ismert.
„Nagyon meglepett, hogy nekem külön megköszönte, hogy ezt a meccset lejátszhattuk egymással. Én is köszönöm, mert nagyon sokat edződtem ez alatt a meccs alatt, mind szakmailag, mind pszichikailag” – tette hozzá Orsi, és ugyanezt Szonja külön is elmondta, hogy ha nincs a rivalizálás, akkor szerinte egyikük sem állna most ott a Döntőben: