nlc.hu
Sztárok

Konyhafőnök Döntő hete: Mengyiből előtörtek az érzelmek

Li Mengyi sírva fogadta a Konyhafőnök zsűri döntését

Eleinte nehezen találta a szavakat Li Mengyi, miután meghallotta a Konyhafőnök zsűri döntését. A beszéde nagyon meghatóra sikerült.

Eldőlt, kik kerültek be a Konyhafőnök TOP3-ba idén, így a Döntő hetének harmadik napján már nagyon feszült hangulatban főztek a versenyzők. Mindenki igyekezett nagyot villantani a két főzésen: először szimultán főzéssel kezdtek, ahol Sárközi Ákos “egyszerű” nyúlpaprikását főzték le a versenyzők, a séf tempójában. A hagyományosnak nem mondható hozzávalók között például homárfej is szerepelt. Borjúkaraj és egzotikus köretnek való fogadta a legjobb négy versenyzőt a második főzésnél. A zsűri a Döntősöktől a tétnek megfelelő főétel formájában kérte a nyersen nem fogyasztható manióka és a zsenge borjúhús házasítását. Végül Kiss Norbert Ádámnak kellett távoznia a Fináléba jutás előtt. 

Szeghalmi Orsi, Li Mengyi és Bóza Roland a Konyhafönök TOP3

Szeghalmi Orsi, Li Mengyi és Bóza Roland a Konyhafönök TOP3 idei csapata

Bóza Roland elsőként, Li Mengyi másodikként, Szeghalmi Orsi harmadikként ment a galériára, de a sorrend egyikük örömét sem befolyásolta. Mengyi úgy fogalmazott, hogy a boldog szó már nem írja le, amit érez. 

“Úgy érzem, maga ez a boldog szó nem takarja azt a sok, komplex érzelmet, amit most érzek, hogy itt vagyok a TOP3-ban. Olyan jó érzés, és olyan jó emberek vesznek körül. Olyan támogató családom van, olyan szerencsés vagyok, hogy itt vannak mellettem, és biztatnak, és senki egy rossz szót nem mond, hogy itt van a kisbabád is, csak biztatnak, hogy menjél, csináld! Ez hihetetlen érzés. Nem tudom, hogy előző életemben milyen szent lehettem, hogy most egy ilyen családot hozott nekem a sors, és hogy egy ilyen jó mentorom van. Most olyan, mintha záróbeszédet mondanék, de hihetetlen érzés, én vagyok a világ legszerencsésebb embere.”

Rácz Jenőnek már Mengyi győztes, ő a pirosak utolsó, még versenyben lévő embere. Éppen ezért adta neki az arany csipeszét, ami reméli, hogy szerencsét hogy majd Mengyinek. A séf vég nagyon biztatta a versenyzőjét, aki hálás volt a támogatásért.

A Konyhafőnök idei évadában is zajlott az élet: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top