nlc.hu
Sztárok

Erzsébet királynő vendégül látta Joe Bident és feleségét

II. Erzsébet királynő az édesanyjára emlékeztette Joe Biden amerikai elnököt

Windsorban, a kastélyában teázott az Egyesült Államok elnöke, Joe Biden és a First Lady, Jill Biden. Ő a 13. elnök, aki találkozott II. Erzsébet királynővel.

Tegnap látta vendégül II. Erzsébet királynő a Biden házaspárt, akik a windsori látogatás után mosolyogva távoztak. Az Egyesült Államok elnöke kedvesen megköszönte a vendégszeretetet és hozzátette: 

„Nem hiszem, hogy a királynő bánja, ha az édesanyámhoz hasonlítom. Rá emlékeztet a megjelenése és a nagylelkűsége” – mondta Biden, aki hosszú sétát tett a királynővel a kertben, és hálás, amiért II. Erzsébet ilyen kedvesen fogadta. 

Joe Biden a szeretett édesanyjához hasonlította II. Erzsébet királynőt

Joe Biden a szeretett édesanyjához hasonlította II. Erzsébet királynőt
(Fotó: Chris Jackson/Getty Images)

Joe Biden egyes elemzők szerint nem is mondhatott volna szebb bókot a királynőnek, hiszen azt mindenki tudja, hogy a 2010-ben elhunyt Catherine Eugenia Biden milyen meghatározó szerepet töltött be a fia életében. Az elnök gyakorta emlegeti az édesanyját a beszédeiben, – akit a családja csak Jean-nek becézett –, mert belőle merített erőt mindig, amikor egy nehézséget kellett legyőznie. Jean Biden a fia kampányaiban is részt vett, és ő volt Joe Biden legfőbb támasza, amikor egy autóbalesetben elvesztette az első feleségét és a lányát. 

Joe Biden meghívta Erzsébet királynőt a Fehér Házba

Joe Biden meghívta Erzsébet királynőt a Fehér Házba
(Fotó: Pool/Samir Hussein/WireImage )

II. Erzsébet és az elnök a beszélgetésük során a jelen politikai vezetőkről is beszélgettek, és a királynő megkérdezte Bident, milyen az élet a Fehér Házban. 

A királynő ragyogóan nézett ki a rózsaszínű ruhájában

Erzsébet királynő ragyogóan nézett ki a rózsaszínű ruhájában, Jill Biden egy kék ruha-blézer összeállításban érkezett a találkozóra (Fotó: Pool/Samir Hussein/WireImage )

„A Fehér Ház elférne az udvarban” – mondta Biden, akit lenyűgözött a windsori kastély és az ahhoz tartozó terület. Mint kiderül, Biden meghívta a királynőt, hogy látogasson el hozzájuk. 

A közös teázás és a díszszemle után Joe és Jill Biden továbbutaztak a G7 találkozóra Cornwallba. 

A királynő teára látta vendégül Joe Biden amerikai elnököt és a feleségét, Jill Bident

A királynő teára látta vendégül Joe Biden amerikai elnököt és a feleségét, Jill Bident (Fotó: Steve Parsons – WPA Pool/Getty Images)

A királynő hivatalos közösségi oldalán megjelent közös fotó mellé rövid szöveget írtak, amelyben néhány adatot is felelevenítettek. Például, hogy az elmúlt években négy korábbi elnök látogatott el Windsorba, és Joe Biden a 13. amerikai elnök, aki találkozott II. Erzsébettel, valamint hogy az elnök a királyi család más tagjaival is találkozott a G7-en.

II. Erzsébet királynő és a vendégei: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top