nlc.hu
Sztárok

Beatrix hercegnő kismamaruhája

Diana és Katalin kedvencét viselte a várandós Beatrix hercegnő

A brit királyi család divatikonjait idézte megjelenésével Beatrix hercegnő.

A várandós Beatrix hercegnő és férje, Edoardo Mapelli Mozzi is tiszteletüket tették a minap a wimbledoni teniszbajnokság lelátóján. A 32 éves hercegnő, aki idén őszre várja első gyermekét, egy fehér alapon fekete pöttyös ruhát viselt az eseményen. Az öltözéke nagyon emlékeztetett arra a szettre, melyet 2013-ban az akkor szintén állapotos Katalin hercegné többször is viselt: először a Warner Bros stúdiójában tett látogatásán, majd pár hónappal később egy esküvőn. Utóbbi ruha egyébként a Topshop terméke volt és alig 16 ezer forintnak megfelelő összegbe került akkoriban. Beatrix ruhája ennél jóval drágább: 495 angol fontért, vagyis közel 200 ezer forintért vásárolható meg jelenleg is a Self Portrait márkánál.

Katalin hercegné és Beatrix hercegnő

Katalin hercegné 2013-ban és Beatrix hercegnő 2021-ben (Fotók: Getty Images/Profimedia)(Fotók: Getty Images/Profimedia)

Zsófia wessexi grófné szintén fehér alapon fekete pöttyösben érkezett Wimbledonba, igaz, ő egy apró pöttyös modellt választott a Me+Em márkától. Az összhang azért így is megvolt.

Beatrix hercegnő és Zsófia wessexi grófné

Beatrix hercegnő és Zsófia wessexi grófné Wimbledonban (Fotó: Karwai Tang/WireImage)

A pöttyös holmik szeretete egyébként a legkevésbé sem előzmények nélkül való a brit királyi családban. A minta legnagyobb rajongója kétségkívül Diana hercegnő volt, aki számos alkalommal viselte, többek között a várandóssága alatt is. Lady Di kedvenc pöttyös kreációja pedig az a szintén fehér alapon fekete pöttyös Victor Edelstein összeállítás volt, melyben három alkalommal is megjelent nyilvánosan.

Diana hercegnő

Diana hercegnő imádta a pöttyöset (Fotók: Getty Images)

Először az 1986-os epsomi derbin, még az eredeti, derékfodros változatban, a hozzáillő kalappal viselte. 1987-ben, egy Windsorban megrendezett lovaspóló-meccsre már átalakíttatta: eltűnt róla a derékfodor, és nem vett fel hozzá kalapot sem. 1988-ban az ascoti derbin ismét ebben jelent meg. Akkor újra a kalappal és ugyanazzal – vagy ugyanolyan – magassarkúval kombinálta, mint az első alkalommal.

Királyi stílus

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top