nlc.hu
Sztárok

Így él Jenny Berggren, az Ace of Base énekesnője

Évekbe telt, míg feldolgozta a késes támadást az Ace Of Base énekesnője, Jenny Berggren

A svéd popegyüttes sikerei csúcsán, 1994-ben érte súlyos támadás a csapat egyik énekesnőjét. Évekbe telt, mire megküzdött a traumával.

A kilencvenes évek elején feltűnt Ace of Base formáció minden idők harmadik nemzetközi szinten legsikeresebb svéd popegyüttese volt az ABBA és a Roxette után.  Az alapító tagok Jonas „Joker” Berggren, Ulf „Buddha” Ekberg, Jenny Berggren és Malin „Linn” Berggren voltak. 1993-ban megjelent Happy Nation című lemezük közel 23 millió példányban kelt el az Egyesült Államokban, amivel a valaha volt egyik legmagasabb példányszámban fogyott debütáló album lett. Egy héttel azelőtt azonban, hogy a lemez  az amerikai slágerlista élére került, Jenny Berggrent súlyos támadás érte.

Ace of Base

Az Ace of Base, vagyis Ulf „Buddha” Ekberg, Malin „Linn” Berggren, Jenny Berggren és Jonas Berggren 1993-ban (Fotó: Fryderyk Gabowicz/picture alliance via Getty Images)

Az énekesnő azok után, hogy két évig szinte folyamatosan turnézott az együttessel, 1994 áprilisában néhány napra a szülei házába vonult vissza pihenni. Egy éjjel azonban arra ébredt, hogy az ágyánál egy fiatal nő áll és kést szorít a nyakához. A támadó ezt követően megragadta a haját, majd még mindig késsel fenyegetve a szülei hálószobájába rángatta Berggrent. Végül az édesanyjának, Birgittának sikerült lefegyvereznie a nőt, ám a dulakodás során több szúrt sebet is kapott a kezén. Mint kiderült, a betolakodó egy Manuela Behrendt nevű, 21 éves német rajongó volt, aki már több napja figyelte a családot, mielőtt behatolt volna az otthonukba. A nőt tette következményeképp kitiltották Svédországból.

„Emlékszem, miután megtámadtak, megtudtam, hogy az Egyesült Államokban az első helyen állunk a slágerlistán. Én viszont csak arra tudtam gondolni, hogy majdnem megöltek. Mindenki azt hitte, hogy hatalmas bulit rendezünk, én azonban nem akartam ünnepelni, összeomlottam” – idézte fel egy nyilatkozatában az énekesnő.

Jenny Bergren

Jenny Bergren 2019-ben (Fotó: Nico Schimmelpfennig/picture alliance via Getty Images)

A támadás természetesen a Berggren családot és a zenekart is rendkívüli módon megviselte, különösen Jenny nővérét, Malint, aki depresssziós lett és két évvel később a csapatot is elhagyta, mivel úgy érezte, nem szeretne többé a nyilvánosság előtt szerepelni.

Jennynek évekbe telt feldolgozni a történteket és örökre megváltozott a hírnévhez való hozzáállása. „Ha most újra átélném, egészen másképp birkóznék meg vele” – vallotta be.

Az énekesnő 2004-ben ment feleségül Jakob Petrén zongoraművészhez, akitől egy lánya és egy fia született. Bár szólóban ma is színpadra lép, elsősorban a nyugodt családi életre koncentrál.

Mi lett velük?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top