nlc.hu
Sztárok

Alain Delon barátját, Jean-Paul Belmondót gyászolja

Jean-Paul Belmondo régi barátja, Alain Delon: „Összetörtem. Az lett volna jó, ha együtt távozunk”

Hétfőn elhunyt Jean-Paul Belmondo, és a francia színész egyik legrégebbi barátját, Alain Delont lesújtotta a hír.

Jean-Paul Belmondo szeptember hatodikán elhunyt, a halálhíréről elsők között szerzett tudomást Alain Delon. A két francia színészóriás barátsága legendás volt, rengeteg filmben szerepeltek együtt. Delon az Europe 1 csatornának összetörten nyilatkozott. 

„Összetörtem. Elvesztettem a barátomat, akivel hatvan éve ismerjük egymást. Nagyon közel voltunk egymáshoz” – mondta az interjúban. 

Delon és Belmondo kapcsolata túlzás nélkül legendás volt, ahogy az interjúban is elhangzik, a Légy szép, és tartsd a szád! című filmben szerepeltek először együtt, igaz, akkor csak mellékszereplőként tűntek fel a vásznon. 

Légy szép és tartsd a szád! című romantikus film mellékszereplői voltak, ott kezdődött Alain Delon és Jean-Paul Belmondo barátsága

A Légy szép és tartsd a szád! című romantikus film mellékszereplői voltak, ott kezdődött Alain Delon és Jean-Paul Belmondo barátsága (Fotó: Sunset Boulevard/Corbis via Getty Images)

„Mi vagyunk a francia mozi két legendája. Nem beszélhetünk az egyikünkről anélkül, hogy a másikat megemlítenénk. Nagyon fáj nekem az elvesztése, egyidősek voltunk” – mondta Delon.

Alain Delon és Jean-Paul Belmondo évtizedeken át barátok voltak

Alain Delon és Jean-Paul Belmondo évtizedeken át barátok voltak (Fotó: Bertrand Rindoff Petroff/Getty Images)

A színész szerint csak a legnagyobbakkal lehet egy napon említeni Belmondót, aki hatvan éven át varázsolta el a közönséget. A CNews-nak Delon úgy fogalmazott: az lett volna a jó, ha együtt távoznak, hiszen az életük összeforrt, amióta együtt elindult a karrierjük.

Jean-Paul Belmondo igazi legenda volt: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top