nlc.hu
Sztárok

Szabó Győző akkor és most

Szakmai sikerek, megcsalás és drogfüggőség: ezek történtek Szabó Győzővel az elmúlt évtizedekben

Már a mozikban is látható Szabó Győző önéletrajzi könyvének filmes változata, a Toxikoma. Így változott Szabó Győző élete az elmúlt 20 évben
Szabó Győző, Rezes Judit

Szeptember 2-tól – hosszú várakozás után – végre a mozikban is láthatjuk Herendi Gábor Toxikoma című filmjét, ami Szabó Győző azonos című önéletrajzi könyvéből készült. 

Hosszú út áll mögötte

Az 50 éves színész korábban nyíltan beszélt drog-és alkoholfüggőségéről, könyvet is írt róla. Hasonlóképpen beszélt a nyilvánosság előtt párkapcsolati problémáiról is Rezes Judittal, akivel 2008 óta alkotnak egy párt. A Katona József Színházban ismerkedtek meg, az évek alatt közös gyermekük is született. (Győzőnek az előző kapcsolatából már született egy kislánya, Bori, 1997-ben – a szerk.)

Azonban a lánykérés után Győző megcsalta párját, amivel – érthető módon – válságba sodorta a kapcsolatát. „A telefonos lebukás után azt mondta, amikor az ember az első három nap után kikészül, hogy figyelj, Győző, az emberek általában a könnyebb utat választják, szétmennek. De én annyira szeretlek téged, hogy én ezt meg akarom menteni. Ezt a mondatot ő mondta ki. Mondta, hogy nem lesz könnyű, nem lesz egyszerű, lehet, hogy évekig is el fog tartani. Utána Juditot én fél évig nem láttam mosolyogni” – mesélte Szabó Győző a Blikknek, és arról is beszámolt, hogyan próbálták megoldani ezt az élethelyzetet. 

„Konkrétan mi egy darabot készítettünk erről a rossz időszakunkról. Bizony volt egy óriási hullámvölgy, ahol akár vége is lehetett volna… egy coach segítségével rájöttünk arra, hogy fontos a kommunikáció. És azóta, képzeld el, egy évig nagyon keményen dolgoztunk azon, hogy ez visszajöjjön” – magyarázta egy korábbi interjújában Szabó Győző, Rezes Judittal való kapcsolatáról. A pár végül kijött a mély válságból, és nem sokkal az életrajzi filmjének premierje előtt, egy eldugott kis faluban összeházasodtak. Minden felesleges fényűzést mellőztek, viszonylag szűk körben – csak a család és a legközelebbi barátok voltak jelen.

Szerepek tömkelege

Érett már ez a könyv, hiszen hosszú út áll mögötte. Rengeteg szerepet játszott az első komolyabb filmes sikere óta, ami Herendi Gábor, Valami Amerika filmje volt. Később láthattuk a Kontrollban, a Nyócker!-ben, a Magyar Vándorban, a Valami Amerika folytatásaiban és persze, a Beugróban is, a mi Mi kis falunk című sorozatban pedig a kissé esetlen, de elszánt rendőrt alakítja.

A karrierjével kapcsolatban érdekesség, hogy a Képzőművészeti Főiskolára járt, színészetet soha nem tanult. Vajdai Vilmos ajánlására került a Tilos az Á-ba „csaposnak”, ahol aztán közösen megalakították a Tilos az Á performance színházat, a Táp Színház elődjét. Első színházi szerepét Csányi Jánostól, a Bárka Színház igazgatójától kapta. 1993-tól a Katona József Színház foglalkoztatta, innen azonban 2004-ben távoznia kellett, de egyes szerepeit tovább játszhatta. Vendégszereplőként feltűnt többek között a Merlin, Örkény, Kolibri, Játékszín, a székesfehérvári Vörösmarty, aszombathelyi Weöres színházakban. 

Szabó Győző átváltozása az elmúlt 20 évben:

Szabó Győző, akkor és most
Megnézem
Összes kép (7)

 

Még több cikk a celebvilágból:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top