nlc.hu
Sztárok

Varga Viktor és Ekanem Bálint a pénznyereményről

Totem: kiderült, mihez kezd a pénznyereménnyel Varga Viktor és Ekanem Bálint Emota

Varga Viktor és Ekanem Bálint Emota megosztva nyertek a Totemben - elárulták, mihez kezdenek a nyereménnyel.

Óriási fordulatok után végül Ekanem Bálint Emota és Varga Viktor lettek a Totem című kalandreality győztesei, Oczella Esztert és Krisztinát győzték le a fináléban. A főnyeremény 10 millió forint volt, ők dönthették el, hogy miként osztják el a pénzt, végül az igazságos 5-5 millió mellett döntöttek. Többek között arról is meséltek az nlc-nek, hogy hogyan élték meg a sokszor embert próbáló versenyt, hogy mire költik a főnyereményt, és arra is választ adtak, hogy azóta is tartják-e a kapcsolatot.

varga viktor ekanem bálint totem

Varga Viktor és Ekanem Bálint (Fotó: TV2)

Ekanem Bálint Emota élete elmúlt éveinek tapasztalatai alapján azt gondolta, felkészült a kalandreality-re. Aztán az első napon mély vízbe dobták őket és rájött, hogy ez a játék sokkal keményebb, mint amilyennek hitte. ,,Úgy jöttem a versenybe, hogy győzni szeretnék, azt gondoltam, ez egy testhezálló feladat számomra. Nyilván nem tudtam, mire számíthatok, de azért a színház és a sport miatt olyan nagy meglepetés nem érhet – gondoltam én. Ehhez képest az első napokban már nagyon elfáradtam, hihetetlenül intenzív és megterhelő volt fizikailag az összes verseny. Ahogy idővel hozzászoktam ehhez, utána már úgy éreztem, lehet keresnivalóm a végjátékban” – kezdte az nlc-nek Ekanem Bálint Emota, aki mindig is csapatjátékos volt, de tudta, hogy a végén csak ketten nyerhetik meg a küzdelmet.

Úgy indultam neki a játéknak, hogy magamért küzdök, de pár nap alatt annyira közel kerültünk egymáshoz, hogy már csapatként gondolkodtunk. Másfél hét után teljesen átszellemültem, már akkor győztesnek éreztem magam, hiszen olyan sok szép helyen jártam és annyi csodás élménnyel gazdagodtam, hogy úgy voltam vele, mindegy, mikor esek ki, de a lényeg, hogy a végén a mi csapatunk nyerjen a döntőben.

Bálint a sok éves sportmúltja, illetve a színpadi szerepei miatt úgy érezte, nem lesz nehéz számára a verseny, aztán rájött, hogy már nem úgy mozog, mint annak idején. ,,Annyira jó fizikai állapotban azért nem voltam, de arra számítottam, hogy a sport miatt talán régről megmaradtak egyes mozdulatok és tudom ezeket kamatoztatni. A testem viszont már nem úgy bírta, mint évekkel ezelőtt, de azt hiszem, hamar tudtam alkalmazkodni” – árulta el a The Biebers énekese. Bálint számára leginkább az emelkedők okoztak nehézséget a kincskeresések alatt, azt nem annyira bírta tüdővel. Bevallotta, hogy nem szeret konfrontálódni, könnyen alkalmazkodik, ezért nem okozott számára kihívást a jurta lét.

A műsor első két hetében alig nyertek versenyt a Farkasok, ám a rossz szereplés sem törte meg a csapategységet. Kíváncsiak voltunk, mi a titkuk. ,,Egyszerű: mindenki kihozta magából a maximumot, ezért egyik verseny után sem kellett egymásra mutogatni. Éppen ezért sosem idegeskedtünk ezen, hiszen tudtuk, hogy mindenki a legjobbját nyújtja, mindent beletettünk a játékokba” – mondja Bálint, aki úgy érzi, ha a másik csapatba kerül, ott is megtalálta volna a helyét.

ekanem bálint totem

Ekanem Bálint Emota (Fotó: TV2)

Mesélt arról is, hogy a csapattársaival azóta is tartja a kapcsolatot, közös Messenger-csoportjuk van, ahol az adások alatt is meg szokták osztani egymással a gondolataikat, sőt, hamarosan találkozót is szerveznek. ,,Viktorhoz kerültem a legközelebb, éppen most fogunk összefutni” – mondta a beszélgetésünkkor Ekanem Bálint Emota. Végül arról kérdeztük, hogy mihez kezd az ötmillió forintos pénznyereménnyel.

,,Lesz helye – kezdte. – A közös lakásunkba tervezünk bútorokat, berendezési tárgyakat venni. A Covid alatt belekezdtem egy szólóprojektbe, hamarosan kijön az első saját dalom” -zárta szavait.

Varga Viktor gyakorlatilag az első perctől kezdve vezéregyéniség volt a csapatában, a társai korán megnevezték, mint lehetséges győztest. Végig a hátán vitte a csapatot, mindig lehetett rá számítani és jól esett neki, hogy ezt a többiek is így látták. ,,Akkor hittem el, hogy lehet keresnivalóm a végén, amikor a csapatársaim kiemeltek maguk közül, többen már akkor győztesnek gondoltak. Ekkor éreztem, hogy befogadtak és bíznak bennem, valamint szeretnék, hogy ott legyek a végén. Korán kiderült, hogy fizikálisan egészen jól bírom a feladatokat, főleg a többiekhez képest, de azért nyilván volt olyan verseny, ami számomra is nehézséget okozott. Gyerekkoromtól kezdve ilyen körülmények között éltem az életemet, szóval mondhatni megszokott környezetben versenyeztem, de azért jelentős kihívásokkal találkoztam a műsor során. Azonnal felismertem, nem az a szerepem, hogy menőzzek a képességeimmel, hanem az, hogy visszaszorítsam magam, mint egyént és a csapatot toljam előre” – kezdte Varga Viktor, aki csak a verseny vége felé tisztázta magában, hogy ezt a versenyt nem egy csapat, csupán két ember fogja megnyerni. 

,,Egyszer volt egy megingásom, hogy itt most nem csapatként kell játszani, hanem egyénileg is, méghozzá akkor, amikor megjött Stohl Buci. Az előzetes megérzésemre viszont hamar rácáfolt, mert könnyen beilleszkedett hozzánk, bár ehhez nyilván le kellett kicsit törni a szarvát. Azt gondolom, az elejétől kezdve más motivációink voltak, mint a másik csapatnak: ők meg akarták nyerni a pénzt, nálunk viszont nagyobb érték volt a csapat és a szeretet. Az ilyen típusú műsorokban kijönnek azok az elnyomott tulajdonságok, amiket a társadalom előtt nem tárunk fel, itt viszont, ennyi időn keresztül nem tudjuk meghazudtolni a valós természetünket” – mondja az énekes.

Varga Viktor nagyon jó viszonyt alakított ki a csapattársaival, a műsor óta is többször találkoztak. ,,Volt egy csodás ötös fogat, ami a mai napig összetart. A minap például nálam voltak a srácok, stúdióztunk, hiszen nemsokára kiadunk egy közös dalt, amelyben mindenki énekel. Ugyanolyan összetartóak vagyunk, mint a játék alatt, havonta kétszer biztosan találkozunk, még ha nehéz is összehozni” – részletezte Viktor, aki a műsor során többször próbált kezdeményezni a másik csapatnál, viszont folyamatosan lepattant. 

,,Alapvetően mindenkihez nyitott szívvel állok, de ez nem azt jelenti, hogy nem lehet eljátszani a bizalmamat. Ez könnyen megtörténhet, ebben az esetben pedig hamar elfordulok ezektől a személyektől. Az én első reakcióm a szeretet: kíváncsi vagyok, barátkozok, kicsit csipkelődök is és hiszem, hogy mindenkinek van szépség a lelkében. Valakinek szimpatikus a személyem, valakinek nem. Utóbbinál egyszer próbálkozok, többször nem” – emlékezett vissza a történtekre Viktor.

varga viktor totem

Varga Viktor (Fotó: TV2)

Az extravagáns énekest állítása szerint sokan félreértelmezik, mert a legtöbb ember a külsője alapján ítéli meg őt. ,,Akárhányszor szerepelek ilyen típusú műsorban, pozitívan csalódnak bennem az emberek. Elsőre sokan nem értik a külsőmet és azt az energiát, amit hordozok. Talán félelmetes és idegen a megjelenésem, ezért előítéletesek az emberek velem szemben, de általában leküzdöm ezeket a sztereotípiákat. Ami fura és eltér a megszokottól, azt kétkedve fogadjuk, ilyenek az emberek, mióta világ a világ. Ennek ellenére mindig voltak olyanok, akik átláttak a külsőségeken és megértették, hogy milyen vagyok. Ebből az embertípusból szerencsére egyre több van körülöttem. Éppen ezért örülök, hogy a nézők megismerhették egy másik oldalamat is, amilyen igazán vagyok. Nem a bolondot, nem a furát akarták bemutatni a műsorban, hanem az igazi énemet. Ebben a játékban úgy lehet nyerni, ha valaki tisztalelkű és nem színészkedik, nem ármánykodik – ez ki is derült a végén.”

Varga Viktor tehát ötmillió forintot nyert, amit a karrierjére és a házára költ. ,,Nagy részét beleteszem a házamba, egy másik részéből pedig kiadunk egy lemezt Ekanem Bálinttal és Busa Pistával. Ha ilyen jó zenészekkel találkozik az ember, gyakorlatilag szükségszerűnek érzi, hogy együtt is dolgozzon velük” – újságolta boldogan az énekes.

Ez történt még a Totemben:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top