nlc.hu
Sztárok

Allegra Versace, a Versace-divatbirodalom örökösének élete

Menekül a hírnév elől a Versace-divatbirodalom örököse, Allegra Versace

A Versace-divatbirodalom örököse tinédzserkora óta harcol a testképzavarral és az anorexiával.

Donatella Versace divattervező és az egykori modell, Paul Beck lánya, Allegra Versace a világ egyik legjelentősebb divatbirodalmának örököse. 1986. június 30-án született és mindössze 2 napos volt, amikor szülei először magukkal vitték egy divatbemutatóra. Ő maga azonban már gyerekként sem volt oda az ismertségért és a csillogásért. Nagybátyjával, Gianni Versacéval viszont közeli és mélyen szeretetteljes kapcsolatot ápolt. „Mindig Allegrával volt. Még csak kilencéves volt, figyelt rá, elmentek múzeumba, ismerte az összes nagyobb múzeumot az Egyesült Államokban, Franciaországban és Angliában. Gianni szerette a művészetet. Művészeti könyveket nézegettek együtt, megismerte Picasso munkásságát. Imádni való volt. Csodálatos, különleges kislány” – idézte fel egy nyilatkozatában Donatella Versace. Az akkor 11 éves Allegra számára érthető módon hatalmas törést jelentett, amikor a legendás divatgurut meggyilkolták.  

Versace család

Allegra Versace kislányként a szüleivel, és nagybátyjával, Gianni Versacéval (Fotók: Getty Images)

„Mindenekelőtt egyetlen dolgot szerettem volna: hogy ne legyek senki, ne legyek ismert, ne vadásszanak le” – fogalmazott egy interjújában.

A divat helyett inkább a történelem, a színház és a balett érdekelte. 18 évesen hivatalosan is megörökölte a Versace-birodalom 50 százalékát, amire saját bevallása szerint egyáltalán nem vágyott. Épp ezért úgy döntött, néhány évet még tanulással és tapasztalatszerzéssel tölt, mielőtt bekapcsolódna a cég életébe. Az Egyesült Államokba költözött és színjátszást, művészettörténetet és francia nyelvet tanult, emellett független filmekben játszott kisebb szerepeket. Később öltöztetőként dolgozott a Broadway színházaiban és divatbemutatókon, de azzal is megpróbálkozott, hogy az édesapja nevét, a Becket használja, ám így is folyton felismerték, a paparazzik a nyomában jártak. „Bárhová mentem, Versace voltam, nem tudtam menekülni előle és ez ártott nekem. Jobban szerettem a névtelenséget.” 

Allegra Versace

Allegra Versace 2005-ben (Fotó: Jamie Tregidgo/WireImage)

Allegra tinédzserkorától kezdve súlyos anorexiával küzdött, amiről a család 2007-ben beszélt a nyilvánosságnak „A lehető legjobb orvosi ellátásban részesül, hogy leküzdhesse ezt a betegséget, és jól reagál rá” – írták akkor közleményükben. Később kiderült, mindemellett testképzavara is van. Ezekkel a mai napig is harcol, hol több, hol kevesebb sikerrel.

Allegra Versace

Allegra Versace a 2016-os MET-gálán (Fotó: Kevin Mazur/WireImage)

Bár hivatalosan vezetői posztot tölt be a Versace vállalatnál, a cég központjában ritkán jelenik meg. Még ritkábban mutatkozik a nyilvánosság előtt. „Anyámmal ellentétben én utálom a celeblétet” – mondta a riportereknek a 2016-os MET-gálán.

via

Még több sztárgyerek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top